Adakah Etuza Berjaya / Umi Alya...

Adakah Etuza Berjaya / Umi Alya...

Entry Ke 86
(Cabaran 100 Entry Oktober 2014 )
Kali ini Etuza cuba belajar tutorial
gambar di blog tidak di copy..
harap berjaya dan ini model
Etuza..
MIMIALYA klik (Setinggi-tinggi tahnia unggul
di ruang komen blog Pesona & Mustika )
Apa pun masih ada waktu untuk
persaingan secara sihat - Teruskan usaha.
ada sini detiknya dimulakan
Ini entrynya..
1. Anak ke 4 semasa baby ( Nick Irfan )
kini sudah tingkatan 4.

2, Ini anak ke 6 Ibnu Mustaqim
kini darjah 6.

Bila lihat baby Etuza ni..
seolah2 nak peluk lah diorang ni..
alamak dah besar..remaja dah ..
nak  buat macammana lagi kan..
( nampaknya Etuza tak berjaya 
ikut tutorial agar gambar tak di copy-
Nak tanya UMI mama cute Alya ( cahaya ketinggian)
*** tolong bantu..

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

25 ulasan

Guna tepon tak puas, nnt saya sampai ke destinasi & jika wi fi hotel laju, insya allah.. saya buatkan entri..

Comel-comel anak Etuza..

usaha tangga kejayaan.... :) done follow #160

http://mimialya.blogspot.com/2014/10/disable-right-click.html

** Saya guna laman asal untuk entri ini tapi untuk dapatkan kod, cikgu boleh email ke umialeeya@gmail.com

Moga ia membantu..

Oh ya, saya masukkan kedua2 kod ke dalam laman, mula2 masuk kod yang pertama, save, kemudian kod kedua, save.

Jika masuk kod pertama sahaja, orang boleh ambil entri dengan tekan Ctrl+c serentak, tapi kalau PrintScr, tetap boleh, yang tu susah dielakkan..

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

comel2 anak cikgu hehe putih melepak

As salam..

Baru teringat email cikgu : ezakehidupan.gmail.com

Saya dah email k sana..

Comelnya anak2 Etuza masa kecil...
Gambar Etuza masa kecil2 tak ada ke...? Semua gambar saya masa kecil dah hilang...

Salam pagi Isnin Etuza...tak pastilah part ni...yang kita tau dia orang selalu insertkan trademark. But I am sure yang lain boleh bantu kan...

wah comel anak cikgu..

wah comel anak cikgu..

InsyaAllah nanti pasti boleh berjaya

comella yg kedua tu masa kecil2.. ingatkan perempuan..hehe
nama2 pun sedap..

Secara jujurnya saya katakan tiada cara untuk menghalang seseorang copy gambar di blog kita.

melainkan datang dari kejujuran seseorang itu.

Isu ini pernah dibincangkan, termasuk oleh photographer professional.

Walaupun kita letak trademark atau tidak, ataupun menggunakan metadata tetap akan dicuri :)

@umi alya
Asalam Umi Alya mohon maaf ya .masa agak tak mengizinkan lama kat sini, ada kerja nak buat ..pagi tadi pun ada meeting tak sempat nak buat apa2, kalau malam line ok..nanti Etuza tengok tutorial tu. Tq ya

follow sudah... so cutelah baby u ni !

Wahh comel2 semua anak Cikgu Etuza..kiut miut jer diaorg masa kecik ..Geram tgk cam nak cubit2 jer

Teruskan usaha untuk terus bergelar yang terbaik ..All the best untuk semua ..Go go go

@aRz MoHa

Mmg betul tu aRz MoHa tapi sekurang2nya ia dpt melindungi karya kita di copy paste sesuka hati sbb bukan semua orang tau caranya.

Trademarkpun terbaik tapi kena letak betul2 di tengah gambar, jadi tak dapat di 'Pangkas'

@umi alya

trademark ke watermark?? keliru sudah..

mmg perlu ada security page agar entri x di copy coz JM pernah ada pengalamn entry di copy sbijin2..mua tukar gambar je..sedih sgt

semoga cikgu berjaya belajar buat tutorial tu ye

budak2 kecik mmg comei rasa nk gomol je..

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (443) Ceritaku (429) Agama (384) Berita (383) Dunia Blog (337) Promosi. (312) Doa (311) Info Lelaki (272) Tips Blog (269) Pengalaman (240) Anak (223) Pendidikan (212) Nasihat (209) Kasih sayang (190) Rasa Bahagia (184) Berita Keningau (179) Hadiah (155) Pelancongan (140) Alam Semulajadi (125) Gambar (122) Ekonomi (108) Sejarah (108) Segmen (106) Keluarga (96) Blog (75) Tentang lelaki (74) kesihatan (71) Isu Semasa (58) Cinta (56) Rumah tangga (53) Tumbuhan (51) Bunga (43) Resipi (41) Cari Makan (38) Motivasi (37) Budaya (34) Nilai Moral (34) Percutian (31) Award (30) Herba (29) Sahabat Blog (29) Sajak (28) Harijadi (26) Masyarakat (26) Haiwan (23) Promosi Nuffnang (23) Perkahwinan (22) Kucing (20) Rasullah SAW (20) Artis (19) Seni (19) Tips (19) Sukan (18) Sekolah (12) Iklan (10) Petua (10) Kalender (9) Majlis Kahwin (9) Bulat (8) Lanskap (8) Lirik Lagu (8) Hari Jumaat (7) Kuiz (6) Makanan (6) Politik (6) Elken (5) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Grafik (4) Anak Buah (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Takziah (2) BRIM (1) Cuaca (1) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger