TUTORIAL

 

 PageSpeed Blog

PageSpeed blog anda, pasti teruja melihat keputusan kepantasan google search memaparkan blog anda. Berat atau ringan segalanya akan kelihatan pada resulat selepas ANALYZE. Dan anda akan berfikir bagaimana hendak ringankan blog. Nak cuba kah periksa kelajuan paparan blog anda pada link ini. Sila KLIK 
PageSpeed ( Jangan malu dan segan ya )

Tujuannya adalah tidak lain tidak bukan pastilah kita mahu kan blog kita MESRA MAYA, mudah paparan dan tidak menggangu eomsi pembaca. Kesian jika pembaca nak baca sangat, nak infor sangat, tetapi paparan blog kita amatlah lemah, lambat lidut dan amat payah paparan. Tambahan ada banyak iklan yang memang perlu dalam blog anda. Jika menganggu paparan elok kita letak pada tempat sesuai pada sisi dan kedudukan cadangan yang tersesuai dalam blog kita.
KLIK juga HTTPvsHTTPS

Kod atau link http:// atau https:// yang mana satu nak pakai. keduanya boleh, cuma yang Etuza baca yang saya faham dan ingat ialah link menggunakan htpps:// kelebihanannya akan menjadikan paparan blog kita terlihat lebih pantas berbanding blogger menggunakan http://. Jika begitu mari kita cek http apa ya kita guna. Baru juga Etuza tambah S pada http blog Etuza. Selamat mencuba ya. Mohon maafkan Etuza jika ada yang kurang faham. Cuba usahakan klik http atau https:/.

Catat Ulasan

0 Ulasan