" PENCARIAN ANUGERAH TROPI UNTUK BLOGGER 2014 BY ETUZA "

" PENCARIAN ANUGERAH TROPI UNTUK BLOGGER 2014 BY ETUZA "

Nampaknya Etuza ni tersangatlah baik hati kan.
( Eeehh kata tak ada banner!! mari sini cepat2
horry ada banner lah !!! )

Seketika tadi lepas solat asar petang tadi Etuza teruskan aktiviti di blog, sebab hujan di Keningau, Etuza nak rest lah hari ini, ada juga oder 3 kotak milk tea jenama Elken, dan 2 kotak kolegen Elmarino dari buah delima. Esok sahaja lah..InshaAllah.
Etuza nampak gambar pelajar terbaik Etuza dalam gambar pegang tropi, dia ni pemenag Anugerah NILAM peringkat Pedalaman Sabah ( Johan ) dan tempat saguhati Program NILAM ( Program Membaca ) peringkat Negari Sabah yang berlangsung selama 4 hari di Sandakan , Sabah pada tahun 2012. Etuza dan dia berada lah di Sandakan selama 4 hari. Tapi dia ni juga Juara Jejak Maklumat ha itu yang dia pegang tropi besar tinggi lagi tu. Lawa tropi dia ni. Juara Jejak Maklumat peringkat Negeri Sabah 2012 secara berkumpulan. Team Sabah Juara lah masa itu.

Tugasan Para Blogger Yang Join Pencarian Ini.
1. Sila copy banner budak pegang tropi itu. 
Jangan ubah senyum dia, jangan ubah apa-apa tau.
Biarkan the orginal. Boleh bah copy 
Etuza halalkan. Lekatkan di blog anda
hingga 17 hb Nov 2014 
2. Letak dalam posting di wall blog anda..
dengan tajuk " PENCARIAN ANUGERAH TROPI UNTUK BLOGGER 2014 BY ETUZA "
Promosikan Dalam Blog Anda
dan War-Warkan Dengan Cara Anda
Di Blog Korang Juga.
Jelaskan..ada ke tak jelas..
3. Simple ja...buat ayat ketat-ketat kamu ya..
dua ayat cukup lah, untuk menjelaskan...
apa maksud banner itu, iaitu proses mencari 
calon blogger yang bakal menerima anugerah 
TROPI dari Etuza.
Ok..Itu Saja.
Mudah sangat kan..
Take Note: Pada 16hb Nov 2014 selepas subuh akan anda ketahui bentuk tugasan terakhir dalam proses pencarian calon BLOGGER yang bakal menerima TROPI dari Etuza. ( hai..teruja tak nak tahu atau terasa lah penat menunggu..jangan lari la sudah hehehe )

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

25 ulasan

Rehat jap sambil tu cari mood, insya allah..saya cuba...

@umi alya
Tahnia UMI kalau rezeki tak kemana ya..

alamak...berat jugak tugas ni bagi JM huhhu..x pandai nak buat promosi..hari tu ada join segmen..reader blog x faham tujuan JM letak dalam blog huhuh..sedih

@Jari Manis
JM tak baca ke betul2 ayat2 Etuza tu. Bukan dipromot ke blog lain.hanya letak banner saja di blog anda dan katakan sedikit 1 atau 2 ayat menerangkan maksud banner. Apapun tak ada paksaan ya. Mybe Jm tak berapa suka gambar banner buruk masuk wall blog anda. Etuza faham ya..tak ada paksaan. Insha Allah akan ada blogger yang pasti muncul mendapat anugerah. Insha allah Etuza benar2 teruja nak tahu siapa kah blogger itu. Ya Allah siapa agaknya ya?

sekali lagi cikgu salah faham ayat yg JM taip ni...sama seperti kes cikgu melatah kerana JM delete komen dari cikgu sedangkan komen tu x muncul di blog.. Ayat tu bukan bermaksud JM perlu buat promosi di blog org lain tetapi di blog sendiri...tempek pic tu di blog sendiri..faham maksudnya tetapi JM perlu ada acara supaya reader x keliru kenapa blog berkaitan travel tetiba ada promosi join segmen spt yg JM buat sebelum ni..ada yg x faham maksud yg JM Sampaikan..so JM perlu cari cara supaya reader faham

isu di sini x de kaitan dengan gambar cantik ke tidak..harap cikgu jgn cepat melatah ye..

mohon maaf jka ada kekeliruan di sini

@Jari Manis
Ok Jm terima kasih ..etuza faham sudah ya. ok teruskan usaha mencuba ya...

Mula2 bacaterkeliru kejap ..Tapi ok dah faham dahh .... InsyaAllah kalau ada masa Lyajoin ya CIkgu Etuza..

All the best untuk semua ynag join ...Go go go ........

saya dah siap...
usaha yang bagus dan sihat dari blog Etuza...All the best..May Allah SWT Bless You..


http://www.safirulamar.com/2014/11/pencarian-anugerah-tropi-untuk-blogger.html

Demi erti sebuah persahabatan, saya join meriahkannya.

http://mimialya1.blogspot.com/2014/11/pencarian-anugerah-tropi-untuk-blogger.html

Saya nak join tapi tak berapa faham cara nak join. Perlu ka saya buat entry k letak banner dekat sidebar jak? Kalau buat entry kena buat entry melekat sampai 17 November ka?

saya datang dan klik banner tu...insya ALLAH akan buat

ok cikgu..saya dah publish entri pasal segmen cikgu ni

saya join http://msvelentine.blogspot.com/2014/11/pencarian-anugerah-tropi-untuk-blogger.html... walaupun sedikit sulit untuk task terakhir

Macamana nak copy gambar tak boleh right clik punnnn

Setinggi-tinggi tahnia kepada yang join ya..kan buat tugasan pada 16hb Nov selepas subuh..

saya join (^_^)

http://kameqdeanna.blogspot.com/2014/11/pencarian-anugerah-tropi-untuk-blogger.html

Salam Cikgu Etuza ..Lya join ya ..Huhuhu lewat dahh huhuhu
http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2014/11/pencarian-anugerah-tropi-untuk-blogger.html


Lya Join http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2014/11/pencarian-anugerah-tropi-untuk-blogger.html

@hainom OKje

alorrrrrrrrr geng, boleh ke tidak ni? nnt wasap no email pada kita erk..

jangan lupa join sekaki meriahkannya..

2 orang mangsa tag saya telah menjoinkan diri..

http://srikandiofficialblog.blogspot.com/2014/11/pencarian-anugerah-tropi-2014-by-etuza.html?showComment=1416010908402#c2296617811455366385

http://hainomokje.blogspot.com/2014/11/pencarian-anugerah-tropi-untuk-blogger.html

Jangan lupa terjah mereka nanti, blogger2 kita memang sporting dan sentiasa berikan sokongan antara satu sama lain.

@umi alya
Asalam UMI 2 orang blogger kan yang join ok ..jika bengini etuza dah nak tutup ya 10 blogger ja Etuza bagi peluang...tahnia ok Etuza updatekan ya

Tq geng tolong panjangkan komen kita pada cikgu....

;'(
Baru nak join.. ternampak kat JariManisTravel punya blog.
Tengok2 tarikh, hari ni last..

:(

Gdluck anjurkan contest ni ya...
Bagus ni, lpas ni buat lagi..nak join!!!

@kasut kusut

itulah lama sgt menyepi :-)

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (436) Ceritaku (421) Berita (381) Agama (371) Dunia Blog (327) Promosi. (301) Doa (297) Info Lelaki (267) Tips Blog (265) Pengalaman (235) Anak (214) Nasihat (205) Pendidikan (205) Kasih sayang (184) Rasa Bahagia (183) Berita Keningau (176) Hadiah (152) Pelancongan (133) Alam Semulajadi (122) Gambar (121) Sejarah (106) Ekonomi (102) Segmen (101) Keluarga (89) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (64) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (43) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (36) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Percutian (29) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Masyarakat (25) Haiwan (22) Perkahwinan (21) Kucing (20) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Seni (19) Tips (19) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Lanskap (8) Majlis Kahwin (8) Hari Jumaat (7) Lirik Lagu (7) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Anak Buah (3) Grafik (3) Jantung (3) Makanan (3) Pertunangan (3) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Takziah (2) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger