Awas Tak Kenal Maka Tak Cinta

Awas Tak Kenal Maka Tak Cinta

Awas Tak Kenal Maka Tak Cinta

Asalamualaikum & Salam sejahtera Semua.

Hari Sabtu malam ini akan berlabuh dan akan tutup tirai hari Sabtu, dan akan mun cul hari Ahad yang kita harap hujung minggu yang bermakna dalam kehidupan kita. Ada masa kesempatan Etuza klik blog melihat dan membaca paparan teman blogger lain. Kebetulan hujan di waktu petang di daerah Etuzam selain tunaikan solat Etuza pasti akan ke blog kesayangan ini.

Apabila aktif berblog akan hadir kehabisan idea mengisi halaman catatan pada blog. Etuza tidak nafikan. Dengan itu segera terlintas hendak lihat folder di komputer jika ada tersimpan gambar si miow yang kami namakan Kelabu Asap, Kelabu asap sudah acap kali masuk ke laman Etuza ini sejak kecil hingga sekarang kucing ini maintain, gebu, bersih dan bermata biru yang agak besar bulat. Untuk anda lihat beberapa aksi si Kelabu Asap.

Gambar full body Kelabu Asap..tengok matanya agak galak..

 Ciri-Ciri kelabu Asap.
1. Merupakan kucing betina yang sihat dan gebu, kucing betina.
2. Mata bulat dan warna biru, pada hujung telinga kelabu asap
3. Tidak suka disentuh, tetapi suka disentuh yang dirancang
4, Suka makan wiskes 
5. Suka bersendiri 
6. Rajin membersihkan dirinya..
7. Tidak suka berkongsi makanan.
8, Suka memanjat pokok
9. Sangat marah di dekati kucing jantan. Akan mengaum dan cakar kucing jantan.
10. Bersih dan tiada taik matanya. Sihat gebu dan menarik dipandang.

Jika ada yang tidak kenal Kelabu Asap, pasti akan keliru melihat telatahnya yang garang dan mengaum jika di ganggu khasnya  sesama kuching. Jika anda hendak membelai Si Kelabu Asap hendaklah membeli pada bahagian  bawah dagu Kelabu asap agar kucing ini mendapat kasih sayang dari manusia seperti kitA.

telatah si Kelabu  Asap

.)


Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

10 ulasan

Kelabu Asap yang comel...geram je...suka tengok warna bulunya yang ada tone..hujung telinga..hidung..dulu PC ada kucing warna macam ni...

Kelabu Asap. . Cute pulak nama dia.

Ya kelabu asap..

heheh comel nama dia Kelabu Asap..memula ingat kucing jantan tadi

Comel... kuncing nie di biar main kat luar ye.... kikikiki... silap hari bulan, bertambah ahli keluarganya....

Kelabu asal memang namanya, terkeliru sudah. .😆😆😆

Comel..

Hihihii.. comelnyaaa.. geram :D

I found the information on your website very useful.Visit Our 3 bhk Flats in Hyderabad
Visit Our Reviews Aditya constructions Reviews

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Label

Ceritaku (549) Agama (545) Ucapan (492) Berita (423) Doa (388) Dunia Blog (385) Promosi. (363) Info Lelaki (345) Pengalaman (303) Anak (295) Tips Blog (291) Pendidikan (280) Nasihat (247) Pelancongan (245) Kasih sayang (241) Berita Keningau (219) Alam Semulajadi (209) Rasa Bahagia (204) Hadiah (186) Gambar (170) Keluarga (149) Sejarah (142) Ekonomi (129) Segmen (124) Blog (115) kesihatan (99) Percutian (89) Bunga (79) Tentang lelaki (77) Cinta (60) Isu Semasa (60) Motivasi (60) Tumbuhan (57) Rumah tangga (56) Budaya (54) Makanan (52) Resipi (51) Nilai Moral (48) Cari Makan (43) Masyarakat (42) Haiwan (39) Sahabat Blog (39) Herba (33) Award (32) Promosi Nuffnang (32) Harijadi (31) Perkahwinan (31) Sajak (31) Sekolah (31) Kucing (30) Sukan (27) Kata Madah (25) Artis (24) Tips (21) Rasullah SAW (20) Seni (20) Lanskap (19) Restoran (18) Iklan (17) Tazkirah (15) Majlis Kahwin (13) Hari Jumaat (11) Petua (11) Masjid (10) Wordless Wednesday (10) Kalender (9) Bulat (8) Elken (8) Lirik Lagu (8) Anak Buah (7) Grafik (7) Pantun Melayu (7) Politik (7) Kuiz (6) Peristiwa (6) Takziah (6) Hari Raya (5) Ikan (5) Jantung (5) Kereta (5) Universiti (5) Banjir (3) Buah (3) Pertunangan (3) Cuaca (2) Rumahtangga (2) Tahun Baru (2) Tutorial (2) Umrah (2) a (2) Adsen (1) BRIM (1) Bahasa Arab (1) Bunga Kertas (1) GIVEAWAY (1) Hotel (1) Laman (1) Laporan (1) Promosi (1) Seo (1) Teknologi (1) hARI mALAYSIA (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger