Alun Muzik Lagu Harmoni Di KKIA, Sabah

Alun Muzik Lagu Harmoni Di KKIA, Sabah

Alun Muzik Lagu Harmoni Di KKIA, Sabah

Asalamualaikum & Salam Sejahtera.

Sebagai insan biasa yang lemah, rasanya tidak keterlaluan menyatakan bahawa amat bangga dengan kumpulan remaja muzik di KKIA SABAH. Mereka berjaya memetik gitar dan alat muzik lain dengan penuh harmoni senada seirama sambil lagu berkumandang menghibur ketibaan sesiapa sahaja  pelancong dalam negeri dan dari luar negara yang datang silih berganti . Mereka masih remaja muda belia. 

Yang memberi kita ucapkan syukur, yang hanya mendengar alun suara mereka ini pun kita bersyukur. Yang hanya lalu kemudian memandang tak rela itu juga kita syukuri. Berlainan dengan Etuza, datang hampiri mereka ambil gambar bertanya nama team sempat beramah mesra  . ( lupa pula nama kumpulan mereka) Hebatlah mereka ni..main muzik bagus menyanyi bagus suara bagus, sambil-sambil ada lagu dakwa.

Mendengar dengan ikhlas lagu2 santai mereka di luar ketibaan KKIA. Hebatnya remaja ini. Memberilah Etuza dengan hati yang penuh ikhlas. Syabas remaja ini..Bangga ba orang kita. Sambil menunggu ketibaan anak dari rantau, menikmati pula lagu2 indah mereka...best juga diberi hiburan percuma yang mendamaikan jiwa.Terima kasih pada remaja ini.

Inilah dia team remaja yang Etuza maksudkan..menyanyi dengan santai
menghibur pada sesiapa sahaja yang datang.

senyum sikit..ha tu dia..elok ja kan remaja ni..bagus!tahniah

Di lapangan terbang KKIA Kota Kinabalu Sabah..

Bergambar dengan team remaja bermaruah ini..hebat mereka..
miliki kemahiran bermain muzik

Kumpulan remaja yang bagi free suara merdu mereka..siapa memberi
inilah masanya..dari kita sahaja..

Suasana ketibaan di KKIA, Kota Kinabalu Sabah

Menanti dan akhirnya menyambut ketibaan dengan gembira.
Syukur rahmatNya..kembali bagaikan mimpi di hadapan kami..
Balik ke Keningau...tiba waktu malam. Pemanduan ..cabaran  di jalan Kimanis.
Berkabus dan gelap gelita...

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

4 ulasan

Alhamdulillah kakak dah balik ke tanahair.. Tahniah

Terima kasih Umi Alya alhamdulilah

Sekarang ni memang ramai buskers. Hari tu saya pun ada nampak jugak kat mall. Satu cabang seni. Bagus jugaklah idea mereka menyanyi depan org ramai. Membina keyakinan sebelum ke peringkat yg lebih jauh

Wahh sure gembira menyambut anak tersayangkan... Belajar di mana ye cikgu

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Label

Ceritaku (549) Agama (545) Ucapan (492) Berita (423) Doa (388) Dunia Blog (385) Promosi. (363) Info Lelaki (345) Pengalaman (303) Anak (295) Tips Blog (291) Pendidikan (280) Nasihat (247) Pelancongan (245) Kasih sayang (241) Berita Keningau (219) Alam Semulajadi (209) Rasa Bahagia (204) Hadiah (186) Gambar (170) Keluarga (149) Sejarah (142) Ekonomi (129) Segmen (124) Blog (115) kesihatan (99) Percutian (89) Bunga (79) Tentang lelaki (77) Cinta (60) Isu Semasa (60) Motivasi (60) Tumbuhan (57) Rumah tangga (56) Budaya (54) Makanan (52) Resipi (51) Nilai Moral (48) Cari Makan (43) Masyarakat (42) Haiwan (39) Sahabat Blog (39) Herba (33) Award (32) Promosi Nuffnang (32) Harijadi (31) Perkahwinan (31) Sajak (31) Sekolah (31) Kucing (30) Sukan (27) Kata Madah (25) Artis (24) Tips (21) Rasullah SAW (20) Seni (20) Lanskap (19) Restoran (18) Iklan (17) Tazkirah (15) Majlis Kahwin (13) Hari Jumaat (11) Petua (11) Masjid (10) Wordless Wednesday (10) Kalender (9) Bulat (8) Elken (8) Lirik Lagu (8) Anak Buah (7) Grafik (7) Pantun Melayu (7) Politik (7) Kuiz (6) Peristiwa (6) Takziah (6) Hari Raya (5) Ikan (5) Jantung (5) Kereta (5) Universiti (5) Banjir (3) Buah (3) Pertunangan (3) Cuaca (2) Rumahtangga (2) Tahun Baru (2) Tutorial (2) Umrah (2) a (2) Adsen (1) BRIM (1) Bahasa Arab (1) Bunga Kertas (1) GIVEAWAY (1) Hotel (1) Laman (1) Laporan (1) Promosi (1) Seo (1) Teknologi (1) hARI mALAYSIA (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger