Tafsiran Tentang SPAM

Tafsiran Tentang SPAM

Apakah Yang Dimaksudkan Dengan SPAM Dalam Blog?

   Ruang komentar memang antara yang sangat diminati oleh ramai blogger di mana-mana juga. Tidak dinafikan Etuza juga antara penggemar ruang komen. Bagi Etuza komen yang hidup itu mampu menghidupakan ukuhuwa sesama kita Islam bersaudara serantau seasia satu Dunia. Begitulah besarnya kesan oleh ruang komen dalam blog kesayangan kita. 

Etuza mohon untuk SPAM mintalah agar tidak memberi sesuatu yang kabur. Mohon dengan ikhlas berilah peluang kepada blogger-blogger baru seperti Etuza yang baru aktif semula agar tiada SPAM. Bagaimanapun terserah kita untuk menilai apakah makna SPAM itu. Sejak akhir-akhir ini selalu dapat SPAM dan ada juga bukan SPAM tetapi amat panjang komentar yang diberi. Etuza dengan ikhlas memohon maaf kepada individu tanpa nama atau ada juga yang ada nama. Mohon maaf ya saudara. 

Sedikit dalam pembacaan Etuza letak apakah 
itu SPAM..moga yang lain berhati-hati.

Tafsiran Tentang SPAM

Spam yang sebenar-benar definisi adalah lambakan maklumat yang sama ke Internet dengan memaksa seseorang membacanya secara paksaan. Kebanyakkan spam adalah berdasarkan iklan perniagaan seperti skim cepat kaya atau produk yang mengarut...hehehehhee. ( Etuza Copy dari Laman Blog Hanif Idus ) Klik Laman ini.

Sebenarnya spam ini terdapat 2 kategori iaitu " Usenet Spam" dan "E-mail Spam".


Maksud SPAM - Menurut Blogger Shamsuriyadi.com klik laman ini untuk more infor SPAM.

Menurut WIKIPEDIA, SPAM adalah menghantar mesej secara pukal bagi tujuan promosi sesuatu samada menerusi emel, media sosial dan sebagainya. Bagi mereka yang masih baru dalam pemasaran di internet, ramai yang melakukannnya. Saya akan hurai apakah tindakan anda akan dikira sebagai spam atau tidak.
Tindakan SPAM menganggu privacy orang lain kerena ia menerjah masuk tanpa kebenaran dan juga
Dikatakan bahawa SPAM itu ada berbagai tujuan. Sekali lagi Etuza hendak katakan bahawa niat Etuza hanya untuk berinformasi, sekiranya ada kelebihan ilmu dalam tiap entri Etuza, Etuza amat bertsyukur kepada Allah yang maha kuasa. Segala idea yang ada adalah dariNya. Etuza tidak mampu melainkan hasil dari kasih sayangNya kepada kita. Wallhualam.

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

11 ulasan

Asalamualaikum cikgu..baru tahu tentang spam..setakat ni rasanya belum ada yang di spam...dan tak nak dispam

Sedih ni iryanty ada ja dapat SPAM..saya faham niat mereka tetapi etuza yang tak mampu ..biarlah rezeki itu tetap ada di mana2. hati2 semua hal SPAM

Kalau tak silap PC..di kotak chatbox PC ada la spam tu cikgu..ermmmm..

Kalau SPAM utk promosi tu biasalah... tapi paling takut kalau ada SPAM yang bawa virus...huhu

betul tu etuza, anajingga.com selalu juga mendapat komen spam ni dan selalunya dari pembaca seberang sana beriklan percuma di ruang komen setiap entri.kak ana cuma memadam sahaja setiap komen spam tersebut dari ruang dashboard.

Kalau diblog ni biasanya di CBOX banyak spam,
kalau di instagram tu lagi banyak, sebab ramai sangat yang berniaga

dulu ekin byk terima komen spam.. sejak tak anon komen xde dah hihihi

kalau komen dari orh x di kenali or koen iklan mmg JM akan masukkan ke dalam kategori SPAM ni

sekarang semakin banyak terima komen spam ni..tak larat nak tapis

Lya pon byk dpt komen spam tapi tak publish terus sbb lya tapis semua komen sebelum publish

Kalu terima komen spam, sy tak teragak2 deletekan ia..

Kalu promote niaga ok lg tp kalau dah menyalahi hukum hakam spt menggalakkan perjudian dsb, mmg x suka..

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Label

Ceritaku (549) Agama (543) Ucapan (492) Berita (423) Doa (387) Dunia Blog (385) Promosi. (363) Info Lelaki (345) Pengalaman (302) Anak (293) Tips Blog (291) Pendidikan (279) Nasihat (247) Pelancongan (245) Kasih sayang (241) Berita Keningau (219) Alam Semulajadi (209) Rasa Bahagia (204) Hadiah (186) Gambar (169) Keluarga (149) Sejarah (142) Ekonomi (129) Segmen (124) Blog (114) kesihatan (99) Percutian (88) Bunga (79) Tentang lelaki (77) Cinta (60) Isu Semasa (60) Motivasi (60) Tumbuhan (57) Rumah tangga (56) Budaya (54) Makanan (52) Resipi (51) Nilai Moral (48) Cari Makan (42) Masyarakat (42) Haiwan (39) Sahabat Blog (39) Herba (33) Award (32) Promosi Nuffnang (32) Harijadi (31) Perkahwinan (31) Sajak (31) Sekolah (31) Kucing (30) Sukan (27) Kata Madah (25) Artis (24) Tips (21) Rasullah SAW (20) Seni (20) Lanskap (19) Restoran (18) Iklan (16) Majlis Kahwin (13) Tazkirah (13) Hari Jumaat (11) Masjid (10) Petua (10) Wordless Wednesday (10) Kalender (9) Bulat (8) Elken (8) Lirik Lagu (8) Anak Buah (7) Grafik (7) Pantun Melayu (7) Politik (7) Kuiz (6) Peristiwa (6) Takziah (6) Hari Raya (5) Ikan (5) Jantung (5) Kereta (5) Universiti (5) Banjir (3) Buah (3) Pertunangan (3) Cuaca (2) Rumahtangga (2) Tahun Baru (2) Tutorial (2) Umrah (2) Adsen (1) BRIM (1) Bunga Kertas (1) GIVEAWAY (1) Hotel (1) Laman (1) Laporan (1) Promosi (1) Seo (1) Teknologi (1) a (1) hARI mALAYSIA (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger