Mohon Bantuan Etuza Keliru Sangat Keliru.

Mohon Bantuan Etuza Keliru Sangat Keliru.

Assalamualaikum Semua.
Mohon Doa teman Blogger Terutama 
Group Ikon Gratify.

Sebentar tadi Etuza Join Segmen
Jom Kenal Islam..
Bila semua complate Etuza
Terbitkan, kemudian Etuza 
klik ke blog yang anjurkan segmen 
BLOG NOT FOUND DAN KELUAR NOMBOR 404.

Etuza mohon ada ke sesiapa tahu
kenapa ini berlaku.

Mohon bantu Etuza.

Mohon Doa Agar Blog Etuza 
Bersih dan selamat digunakan. 

Nota: Kepada blogger blog Jom Kenal Islam
untuk sementara waktu belum di link bloglistkanya.
Akan cuba melihat kembali.
Etuza mohon maaf ya..maafkan Etuza
Tiada niat lain selain berhati- hati.
Dan kita blogger memang perlu 
Berhati-Hati.


Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

23 ulasan

As'salam semua belum pernah Etuza temui keadaan "blog not found dengan banner nombor 404, sempurna paparan gambar banner 404 seperti peralatan.. Ini blog yang bertema kan JOM KENAL ISLAM. Mohon agar ada rakan blogger dapat bantu beri penerangan hal ini ya..dua kali klik not found juga..tak pernah jum[a bila join segmen ..kenapa ya berlaku.

Jomkenalislam.my ker? yang tu saya dapat masuk :)

Itulah yang saya keliru tadi, semasa mula2 Cikgu keluarkan entri, saya dapat buka dan baca dengan jelas, tiba2 keluar status not found, saya ingatkan Cikgu sengaja 'simpan entri tersebut pada draf sementara nak edit' - BERBALIK KE DRAF

2) Keluar notis yang membawa maksud ulasan yang diterbitkan nanti tidak dibenarkan untuk di hantar ke email

(saya ingatkan Cikgu hendak hentikan komen2 yang terlampau banyak antara saya dan JM - bermuhasabah seketika..)

3) Kemungkinan Cikgu tersilap Link ke laman tersebut

4) Mungkin blog sana ditutup buat sementara waktu, kemungkinan untuk kerja2 pengeditan blog..

5) Buat masa sekarang, 'ulasan susulan dibenarkan untuk di hantar ke email'

Andaian saya sahaja, kita tunggu dan lihat, perlu bertenang di dalam apa jua keadaa..

Boleh tak Cikgu berikan link blog sana?

Saya dah klik laman ini..

http://www.jomkenalislam.my/2014/12/segmen-review-blog-oleh-jom-kenal-islam.html

Cikgu jangan risaulah, ia di dalam mood "BERBALIK KE DRAF" dengan erti kata lain di dalam draf kembali, mungkin di dalan proses pengeditan.

Mungkin Cikgu boleh bertanyakan kepada tuan punya blog..

JM dh try cari page html untuk segmen jom kenal islam di website http://www.jomkenalislam.my/ tidak wujud page segmen tesebut. So mmg akan ada masalah utk join..ke JM salah URL

Maaf Cikgu, bukan blog tapi entri yang berkaitan di simpan di dalam draf @ terdelete..

As'salam Jm..tak apa kita lupakan ya..kita tak boleh ganggu blog lain ya. Etuza mohon maaf kepada blog tersebut. Kita hentikan hal ni ya..kita pulangkan kepada Allah yanga maha mengetahui.

tak faham.."tak apa kita lupakan ya..kita tak boleh ganggu blog lain?"

Umi terima kasih banyak2 ya..tiada kaitan hal komen UMI dan JM..minta maaf ya UMI ..umi dah salah anggap. Tiada kaitan langsung ya...rasanya dah sampai 1000 4 angka kan..Di blog Etuza tak keluar widget komen yang bergambar tu komen DIS ada nampak..tapi bukan itu yang Etuza nak tengok..Segmen tu biarkan ya ada setting dia silap lah tu sampai NOT FOUND. kita lupakkan ya umi..JM juga ya lupakan ja

alaaa....baru nk tolong!

kadang2 tua ada sedikit ja seting kod maka tak keluar lah tu kan..elok kita bersangka baik. Mohon ampun maaf jika ada kesilapan ya. Kepada blogger tu.

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

aha...barulah faham selepas 'penerangan' tadi so next time cikgu must be more carefull about this..dunia alam maya macam2 boleh jadi dan boleh di tipu dengan orang yg tidak jujur. Cara tulis seperti jujur orgnya tetapi realiti sgt berbeza. JM pernah lalui nya

Alhamdulillah dah selesai ..

Saya sebagai admin blog Jom Kenal Islam memohon maaf atas kekeliruan ini. Mungkin ada sedikit kod html saya tersilap letak. Sebab saya lihat trafik ke artikel itu boleh dikatakan ramai juga yang melawat tetapi tiada penyertaan. Pelik. Sebagai langkah berhati-hati, saya telah delete artikel itu. Terima kasih sahabat semua :)

terima kasih ya Asma D..tak apa..kita semua marilah berhati2 ya

silap eja ya . Kadang2 tu ....

Alhamdulillah akhirnya semua persoalan terjawab juga.

alhamdulillah...setel sudah..

Syukurla dah settle smuanya kan

Kadang tu ada jugak jumpa blog gini....okje pun tak tau kenapa.

maaf Cikgu Etuza bab error 404 memang tak pandai sangat

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (433) Ceritaku (417) Berita (380) Agama (368) Dunia Blog (326) Promosi. (300) Doa (294) Info Lelaki (266) Tips Blog (265) Pengalaman (234) Anak (212) Nasihat (205) Pendidikan (203) Rasa Bahagia (183) Kasih sayang (179) Berita Keningau (173) Hadiah (150) Pelancongan (129) Gambar (120) Alam Semulajadi (116) Sejarah (103) Ekonomi (102) Segmen (101) Keluarga (85) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (62) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (42) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (35) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Percutian (25) Masyarakat (24) Haiwan (22) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Kucing (19) Perkahwinan (19) Tips (19) Seni (18) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Majlis Kahwin (8) Hari Jumaat (7) Lanskap (7) Lirik Lagu (7) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Grafik (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Anak Buah (2) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Makanan (2) Takziah (2) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger