TRITON MITSUBISHI

TRITON MITSUBISHI

TRITON MITSUBISHI

Asalamualaikum & Salam Sejahtera. Apa khabar?
Semoga semuanya sihat dijauhi apa juga penyakit.

Pagi - pagi lagi bersiaran di laman maya. Baca infor dari blog ke blog, memang menambah ilmu kepada kita bila kita menjadi pembaca maya yang berdisiplin. Hanya memilih laman blog yang mendatangkan cerita ilmu bermanfaat kepada kita.

Kali ini paparan kereta ang berkuasa tinggi TRITON MITSUBISHI, Etuza terpanggil mempamerkan gambar kereta jenis HILUX ini, kerana Etuza kini mempunyai pengalaman menggunakan kereta ini. Subahanallah memang power lah kereta ini. Syukur alhamdulillah Allah beri pinjam sementara mengguna kan kereta kegemaran ramai ketika ini setanding dengan kereta lain yang berjenama.




Versi terbaru dan style baru kereta TRITON MITSUBISHI anda klik laman yang Etuza bagi ya.

Apabila anda klik link yang Etuza berikan di atas, anda akan dapat melihat pelbagai space atau style dan accessories luar dan dalaman TRITON MITSUBISHI dengan lebih jelas.  Klik lah link tersebut agar anda dapat mengenali situasi gaa dan style kereta berkuasa tinggi TRITON MITSUBHISI ini. Pasti anda merasa tertarik pada brand kereta ini.




Mitsubishi Australia has updated the Triton ute for MY22, with its range streamlined and pricing increased alongside standard specification – with one exception.

Manual versions of the GLX and GLX-R 4x4 dual-cab pick-ups have been discontinued, while the ADAS package (autonomous emergency braking with pedestrian detection, lane departure warning and more) is now standard on the GLX 4x4 dual-cab pick-ups.

The automatic-only GLX-R dual-cab pick-up has become available in 4x2 (new) and 4x4 (carryover) variants, with it now featuring a body-colour Dynamic Shield and front bumper insert as well as a black finish for its 18-inch alloy wheels, side-mirror covers and handles.

That said, the automatic GSR 4x4 dual-cab pick-up no longer comes with surround-view cameras, although they can be reintroduced as part of the $1490 Tan Orange interior package.

As a result of the above, price rises of $250 to $1200 apply across the Triton range, although the automatic GSR 4x4 dual-cab pick-up has become $1250 more affordable due its feature reduction.

The Toyota HiLuxFord RangerIsuzu D-MaxMazda BT-50 and Nissan Navara rival therefore now starts from $23,740 plus on-road costs and reaches $52,240 (see full pricing table below).

For reference, the ute is available in single-, extra- and dual-cab body-styles with cab-chassis or pick-up configurations. It also comes with the option of a 4x2 or 4x4 drivetrain. Of note, not all combinations are available.

A 94kW/194Nm 2.4-litre naturally aspirated four-cylinder petrol engine exclusively powers the entry-level variant, which is mated to a five-speed manual.

Meanwhile, all other versions use a 133kW/430Nm 2.4-litre turbocharged diesel unit, which is matched to either a six-speed manual or a six-speed torque-converter automatic.

2021 Mitsubishi Triton pricing before on-road costs

VariantTransmissionCost
4x2 GLX single-cab chassis petrolmanual$23,740 (+$250)
4x2 GLX single-cab chassis dieselmanual$28,240 (+$250)
4x2 GLX single-cab chassis dieselautomatic$30,490 (+$250)
4x2 GLX dual-cab pick-up dieselautomatic$37,940 (+$450)
4x2 GLX-R dual-cab pick-up dieselautomatic$41,740 (NEW)
4x4 GLX single-cab chassis dieselmanual$34,990 (+$250)
4x4 GLX single-cab chassis dieselautomatic$37,240 (+$250)
4x4 GLX extra-cab chassis dieselmanual$37,440 (+$450)
4x4 GLX extra-cab chassis dieselautomatic$40,440 (+$450)
4x4 GLX dual-cab chassis dieselmanual$38,940 (+$1200)
4x4 GLX dual-cab chassis dieselautomatic$41,190 (+$450)
4x4 GLX+ extra-cab chassis dieselautomatic$43,190 (+$450)
4x4 GLX dual-cab pick-up dieselmanual$41,140 (+$1150)
4x4 GLX+ dual-cab pick-up dieselmanual$42,690 (+$450)
4x4 GLX+ dual-cab pick-up dieselautomatic$44,940 (+$450)
4x4 GLX-R dual-cab pick-up dieselautomatic$45,940 (+$450)
4x4 GLS dual-cab pick-up dieselmanual$47,290 (+$300)
4x4 GLS dual-cab pick-up dieselautomatic$49,540 (+$300)
4x4 GSR dual-cab pick-up dieselautomatic$52,240 (-$1250)








 

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

14 ulasan

WOW TERBAIK TU MILIKINYA SEBAGAI KEPERLUAN

Kereta hebat...meluncur gah dijalanraya,sesuai utk apa jua keadaan..

Fuh cantik cikgu keretanya

Alhamdulillah terima kasih semua

Menarik! Rasanya belum terlambat untuk saya ucapkan "Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 64!"

Jika nak meredah hutan di Sabah mmg sesuai la pakai triton. Harap jalan2 di sana sudah byk diturap. Dah 20 thn ku tinggalkan bumi Papar...

Assalamualaikum cikgu Etuza.
Cantik! Rasanya dlm class 4by4 ni triton yang agak rendah harganya juga maintenance..

Cantik tapi kendaraan mampu pandang sahajalah

Teringin juga nak pakai kereta begini. Tapi apakan daya, pulusnya sikit je.. Hehe

Cantik sangat!
Tapi hanya mampu memandang saja heheheheee.

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Label

Ceritaku (549) Agama (543) Ucapan (492) Berita (423) Doa (387) Dunia Blog (385) Promosi. (363) Info Lelaki (345) Pengalaman (302) Anak (293) Tips Blog (291) Pendidikan (279) Nasihat (247) Pelancongan (245) Kasih sayang (241) Berita Keningau (219) Alam Semulajadi (209) Rasa Bahagia (204) Hadiah (186) Gambar (169) Keluarga (149) Sejarah (142) Ekonomi (129) Segmen (124) Blog (114) kesihatan (99) Percutian (88) Bunga (79) Tentang lelaki (77) Cinta (60) Isu Semasa (60) Motivasi (60) Tumbuhan (57) Rumah tangga (56) Budaya (54) Makanan (52) Resipi (51) Nilai Moral (48) Cari Makan (42) Masyarakat (42) Haiwan (39) Sahabat Blog (39) Herba (33) Award (32) Promosi Nuffnang (32) Harijadi (31) Perkahwinan (31) Sajak (31) Sekolah (31) Kucing (30) Sukan (27) Kata Madah (25) Artis (24) Tips (21) Rasullah SAW (20) Seni (20) Lanskap (19) Restoran (18) Iklan (16) Majlis Kahwin (13) Tazkirah (13) Hari Jumaat (11) Masjid (10) Petua (10) Wordless Wednesday (10) Kalender (9) Bulat (8) Elken (8) Lirik Lagu (8) Anak Buah (7) Grafik (7) Pantun Melayu (7) Politik (7) Kuiz (6) Peristiwa (6) Takziah (6) Hari Raya (5) Ikan (5) Jantung (5) Kereta (5) Universiti (5) Banjir (3) Buah (3) Pertunangan (3) Cuaca (2) Rumahtangga (2) Tahun Baru (2) Tutorial (2) Umrah (2) Adsen (1) BRIM (1) Bunga Kertas (1) GIVEAWAY (1) Hotel (1) Laman (1) Laporan (1) Promosi (1) Seo (1) Teknologi (1) a (1) hARI mALAYSIA (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger