Entry 83
( Cabaran 100 Entry Oktober 2014 )
Selamat petang semua, pasti gembira berhujung minggu bersama anak-anak tersayang. Apa lagi jika ada anak-anak yang baiik kepangkuan keluarga  dari asrama. Pasti aanak itu pun merasa lega dapat meredakan tekanan sepanjang hari belajar di sekolah tempat beajar.

Pengumuman! Blog Pesona & Mustika ketika ini sedang melakukan dua cabaran utama dalam hadapi dunia berblog. Pertama, Etuza mencabar sendiri diri sendiri untuk membuat sebanyak 100 entry di bulan Oktober2014. Mampu atau tidak diri ini, insha Allah hanya kemahuan dan usaha yang perlu dikuatkuasakan, jika tiada kemahuan maka tiada benda berlaku dalam blog Etuza ini. Kedua, cabaran kepada teman blogger yang suka datang ke blog Etuza, di mana blogger yang paling rajin menjatuhkan komen di ruang ulasan blog Etuza ini, akan diberi anugerah khas. Cuma pada 30hb Oktober 2014 Etuza akan buat pengumuman sama ada 1,2 atau 3 orang blogger akan di nobatkan sebagai pelayak menerima anugerah khas dari Etuza,Etuza sekali lagi menyatakan hadiah adalah sangat bernilai walau bukan dalam bentuk Wang. 

Maka diumumkan sekali lagi sila teruskan usaha kepada blogger wanita atau blogger lelaki untuk terus bersaing secara sihat untuk mendapatkan hadiah IKHLAS dari Etuza, kerana kata orang rezeki kita itu harusdiusahakan jika tidak, tidak ada apa-apa yang berubah dalam kehidupan kita.

Etuza memohon drop komen di blog Etuza bukan setakat drop komen secara suka-suka tetapi buktikan dengan anda membuat pembacaan padasetiap Entry Etuza. Ada ilmu pada Entry itu atau sekadar gambar berbicara, kongsikan apa di minda anda dengan ikhlas dan berkaitan dengan catatan di posting blog Etuza ini. 
Apapun kepada blogger sila amalkan:
* Relex, tenang, ceria, happy
bahagia, senang hati, ikhlas dan
rasakan bahawa berbelog juga kita
ada potensi untuk mendapat 
sejumlah jalinan ukuhuwa fillah
dan ada Rezeki di blog.
Mohon agar tidak stres!!!.
Nanti susah pula Etuza ..
bila tahu kawan blog Etuza stres!!
ngeee!!!!!