1 Jan 2018 

Asalamualaikum & Selamat Sejahtera Semua


Copy dari Google..


01 Jan 2018 hari Isnin dan hari pertama 2018 kini menjelang tiba. Semalam penuh meriah seluruh dunia menyambut kehadiran 2018 dengan debaran serta pelbagai cara sambutan. Sambutan yang paling biasa ialah memasang bunga api atau mercun ke udara terpancarlah cahaya berkelipan dengan corak yang sangat menarik.

Di Keningau sesekali kedengaran meriam meletup di udara pada detik 12 tengah malam. Keluarga Etuza hanya mengadakan majlis ringkas bacaan yassin sertra memohon doa kepada Allah agar tahun yang tiba ini memberi kesempatan kepada kesihatan keselamatan kepada kami sekeluarga. Majlis bacaan yassin di ketua oleh Ustaz Rais Justi dari kampung Kasugui Keningau.


Hari ini 1 Jan 2018 adalah hari pendaftaran murid tingkatan 1 di SMK Agama Keningau, Sabah. Semua yang mendapat tawaran kena bersedia dari awal pagi. Dan pastinya pada hari ini 1 jan 2018 ada banyak acara besar akan berlangsung. Sama ada acara dari arah komuniti keluarga atau masyarakat semuanya telah digariskan pada hari ini 1 Jan 2018. Betapa sibuknya angka pertama 2018 ini. Cuba anda fikirkan kesibukan sendiri pada 1 Jan 2018. Pasti akan menjadi memori indah pada hari esok 2 jan 2018. SELAMAT TAHUN BARU 2018.

Secara ringkas dalam tahun baru kita semua wajib memohon kepada Allah iaitu :-
Limpahkan kesihatan
Beri rezeki dari sudut yang halal
Jauh dari bala musibah
Dijauhi oleh syaitan laknatullah
Ibubapa sihat 
Sentiasa bersabar
Anak-anak mudah memahami pelajaran di sekolah
Dimudahkan urusan
Sentiasa menjaga hubungan keluarga
Diberi perasaan gembira dan merendah diri
Tidak di lalaikan oleh hasutan duniawi
Melipatgandakan amalan yang baik 
Dan banyak lagi