Ucapan Tahniah ~ APC Anda 2019/2020


Ucapan Tahniah ~ APC Anda 2019/2020, Asalamualaikum & Salam Sejahtera. Bertemu lagi diudara maya, pertemuan bisu berjalur makna tersirat. Alhamdulillah kita ucapkan atas kesempatan dan peluang seumpama ini di maya internet.

Hari ini 16/11/2021 merupakan hari bahagia dan hari yang amat bermakna kepada ramai penerima Anugerah Cemerlang warga pendidikan Daerah Keningau. Setinggi-tinggi tahniah kepada yang dianugerahkan Cemerlang Perkhidmatan tahun 2019 dan tahun 2020. Syabas dan tahniah!.

Salah seorang penerima anugerah APC 2019 adik Etuza
Zainab A...Tahniah & Syabas.
Etuza mengambil kesempatan mengucapkan SETINGGI-TINGGI TAHNIAH & SYABAS! kepada teman guru di sekolah Etuza bertugas yang mana guru yang dinobatkan sebagai penerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang Pendidikan  sesi 2020 ialah Puan Norsuadah Binti Wasimin dan Puan Josey Anatarius. Sayabas dan tahniah sekali lagi.

Tahniah & Syabas! juga kepada teman guru Saudara Rosdi Rusiman dinobatkan Guru Cemerlang pada tahun 2019 dan saudara Dendy Purara merupakan kakitangan pentadbiran ( kerani sekolah ) juga penerima APC dari sekolah Etuza. Tahniah dan syabas!.

Antara teman guru yang mendapat Anugerah Perkhidmatan
Cemerlang tahun 2019

Program berprestij APC Anugerah Perkhidmatan Cemerlang Peringkat Pendidikan Daerah Keningau, Sabah kali ini di adakan di Taman Bandukan Riverside Resort Bingkor, Keningau. Satu tempat yang terkenal dengan keindahan alam semulajadi kerana faktor geografinya yang menarik dan adanya aliran Sungai Bandukan yang jernih dan bersih. 

Sijil Anugerah Perkhidmatan Cemerlang  sesi malam  pada 16/11/2019 akan  disampaikan oleh YB. Datuk Robert Tawik @ Nordin, Pembantu Menteri Kerja Raya Sabah Ahli Dewan Undangan Negeri N40 Bingkor, Keningau. Dan pada waktu siang telah disampaikan oleh En.Masly Bin Wahip Pegawai Pendidikan Daerah Keningau, Sabah.

Etuza kongsikan sedikit infor mengenai Taman Bandukan yang semakin terkenal di Daerah Keningau, Sabah. Jom! kita sama-sama promot Taman Bandukan di Keningau.

Ramai lagi tidak tahu ada satu tempat menarik baru dibuka di Keningau, Taman Bandukan Riverside Resort! Paling siok tempat ni ada chalet, nursery bunga, cafe, kolam memancing dan sungai boleh mandi manda!
.
Tempat dia bukan main lawa. Dijaga rapi lagi! Kamu pernah dengar lagu Ikan Duyung oleh Alister Alai? nah dalam lirik dia tu sungai bandukan, dakattt sudah sama ni tempat. Terbaiklah, Sabah Info APPROVED ni tempat!

Sumber dari Facebook Sabah Info. 

Lokasi:
📍
KM15, OFF JALAN BUNSIT, BINGKOR, KENINGAU, SABAH.
🚗
10-15 Minutes from Keningau Town
Aktiviti:
☘️ Barbecue 🍖
☘️ Swim river 🏊‍♂️
☘️ Fishing 🎣
☘️ Hiking Trails 🥾
☘️ Feeding Fish 🐠
☘️ Bird Watching 🕊
☘️ Photography 📸
☘️ Cycling 🚴‍♂️
☘️ Café 🥘
☘️ Green Garden 🌱
RSVP;
📞 087-391990
📱 011-22338800
📧 taman.bandukan@gmail.com
.
.
*Nursery Bunga sekarang buka (Macam-macam ada), tapi kolam tutup sementara sepanjang PKPB.

Antara Gambar Kenangan mereka di Taman Bandukan 
Riverside  Resort Bingkur Keningau

Gambar sekadar hiasan blog, menjadi kenangan 
kepada individu berkenaan. Tahniah.Catat Ulasan

7 Ulasan

 1. Tahniah kepada semua penerima anugerah 👏🏽

  Teringin juga nak ke Taman Bandukan. Sabah banyak tempat-tempat alam semulajadi yang memukau.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Dialu-alukan ya, tambahan lagi kan dah boleh rentas negeri..

   Padam
 2. tahniah buat semua penerima APC, moga akan jadi pembakar semangat untuk memberi kan lebih baik buat anak murid dan sekolah.

  BalasPadam
 3. tahniah semua penerima APC 2020.. semoga semakin cemerlang di masa akan datang

  BalasPadam
 4. Tahniah kepada semua pemenang. Semoga mereka lebih bersemangat dalam berkhidmat

  BalasPadam
 5. Tahniah kepada yang terpilih menerima anugerah
  Anda hebat

  BalasPadam

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.