Selamat Kembali Ke Sekolah Pada 22 Nov 2021

Selamat Kembali Ke Sekolah Pada 22 Nov 2021 

Asalamualaikum & Salam Sejahtera. Alhamdulillah bertemu lagi di ruangan web Etuza ini.Terima kasih atas kesudian membaca paparan di blog ini.

Esok 22 Nov 2021 bersamaan hari Isnin, warga murid akan kembali ke sekolah secara bersemuka. Oleh itu saya hendak ucapkan SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH kepada semua murid sekolah walau di mana di Malaysia. Juga ucapan selamat menjalankan tugas mengajar murid di sekolah buat semua warga guru di seluruh negara.


Kaedah persekolahan bagi sekolah yang melebih murid 150 ialah dengan sera penggiliran seminggu bagi murid diagihkan dalam kumpulan 1 dan minggu seterusnya bagi murid di kumpulan 2. Sekolah saya akan mengadakan dua penggiliran iaitu kumpulan 1 dan kumpulan 2.

Diharapkan murid sekolah gembira kembali ke sekolah esok. Segala kelengkapan sudah disediakan dengan lengkap oleh ibubapa atau penjaga murid. Kelengkapan dari segi pakaian, kasut dan alat tulis serta murid harus ada semuanya. Buku teks, buku latihan juga harus sedari awal diurus dan digunakan di dalam kelas.

Kesekolah dengan memankai SOP seperi memakai mask dan sentiasa jarakkan diri daripada teman-teman mereka di  sekolah. Guru  perlu sentiasa memantau situasi murid semasa di dalam kelas atau di luar kelas.                                                                                 
Selamat kembaki ke sekolah pada 22/11/2021

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            





Catat Ulasan

13 Ulasan

  1. Oh Sabah baru nak mula ye.selamat bersekolah untuk anak-anak semua.

    BalasPadam
  2. Semoga catatan ini bermanfaat kepada siapa saja membaca

    BalasPadam
  3. Alhamdulillah. Selamat kembali ke sekolah semua.

    BalasPadam
  4. Selamat kembali ke sekolah. Moga baik-baik je semuanya.

    BalasPadam
  5. alhamdulilah.. dah dpt tgk sekolah semula. cabaran bagi cikgu2 dan anak2.

    BalasPadam
  6. Selamat bersekolah buat anak2 di Malaysia.

    BalasPadam
  7. ANAK2 PUN XSABAR NAK KE SEKOLAH

    BalasPadam
  8. samalah..di mana-mana sekolah pun buat sistem penggiliran untuk menghadkan bilangan pelajar dalam satu masa

    BalasPadam
  9. Di kuala lumpur dah mula sekolah dari awal bulan 11, murid ppki pulak dari bulan 10 mereka dah sekolah bersemuka. Selamat mula mengajar secara bersemuka juga buat cikgu

    BalasPadam
  10. selamat kembali bertugas cikgu, seronok dapat jadi cikgu ni kan..banyak pahalanya..apa nak buat,tak ada rezeki saya nak jadi seorang pendidik

    BalasPadam
  11. terima kasih sudi drop komen di blog saya.Maaf jika ada infor di kongsi yg mengekirukan anda ya

    BalasPadam
  12. Selamat kembali ke sekolah adik-adik.

    BalasPadam
  13. sekejapan aje kan.. nx week budak2 nak curi dah

    BalasPadam

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.