Memilih Ceramics

 Memilih Ceramics 

Salam blogger yang dihormati, salam Keluarga Malaysia yang rajin membaca di paparan maya ini. Sabtu hujung minggu menjelang lagi. Seronoknya kita bersiaran dalam keadaan tidak berapa di kawal. Tetapi paling bahagia bila Allah melindungi kita merahmati kita walau di mana pun berada. Setuju tak kata-kata Etuza ini.

Minggu lalu, Etuza ada membuat rondaan atau servy permis menjual tail atau mozek, niat untuk beli mozek lantai rumah mak ayah yang baru. Sebab tak lama lagi pemasangan tail akan dilakukan selepas pluster cornice syiling disiapkan.

Etuza di depan pintu permis menjual Ceramics 
di jalan Durok, Keningau. 
Scan MySejahtera dan imbas suhu ( 36.6) tahap normal. Suhu biasa kata pengimbas suhu di dalam permis. Kelihatan ada beberapa pelanggan lain duduk berbincang, Etuza ambil kesempatan ronda dan klik-klik gambar buat bahan BLOG. Happynya tiada yang larang. 

Wow!! boleh jadi rambang mata, tapi biasa lah tempat ni membang tempat special jika di Keningau area. Kedai jual ceramics tempat agak mewah beraircond, bersih dan segar saja berada di dalam kedai ini. Ada lah bermacam-macam corak, bab bentuk tiada lah yang pelik, persegi semua, jika nak bentuk bulat apa -apa bentuk ha nanti tukang pasang yang potong grin kan mozek tesebut. Mozek atau tail dipamerkan saiz persegi kecil besar dan big saiz.

Etuza pilih yang cerah, adik beradik pun setuju bila Etuza hantar gambar di group whatssApp family. Ok selesai memilih. Bab harga pula, dari RM2.20 sen dapatlah RM2.10 kurang sepuluh sen ja. Ok lah syukur. Just beli bayar angkat hantar ke lokasi tapak rumah mak ayah. Dalam RM3000 lebih ya harga mozek untuk rumah mak ayah. Bilik ada 8 semua. Ruang tamu dapur dan ruang makan ( dinning room).

Baiklah selesai tugas Etuza untuk mak ayah, semoga mak ayah happy hadiah rumah baru dari anak-anak mak ayah. Jemput tengok gambar ceramics menarik ni. Kepada Keluarga Keningau ( masyarakat Keningau) kedai ni boleh dijadikan tempat memilih mozek ya. Iaitu di A Ceramics & Homeware Sdn Bhd Jalan Duruk Keningau.

Time Perniagaan..

Bersih di luar dan bersih di dalam..cantik lah permis ni
kakitangan pun mesra senyum bual sopan ja..

santai tul kan nampak suami isteri ni, bingung memilih.
agaknya..hehehe

tail@mozek ceramics




Bid=g saiz ceramics..corak lawa..










Catat Ulasan

13 Ulasan

  1. Dunia tail ni...macam macam ada...bawa wife lagi lama ....

    BalasPadam
  2. kalau pegi kedai yang banyak pilihan memang rambang mata dibuatnya

    BalasPadam
  3. mesti rambang mata pilih tile ygg cantiksemuanya kan

    BalasPadam
  4. Alhamduilillah..mesti parents suka dgn hadiah drpd anak2..

    cantik tiles bercorak klasik tu..

    BalasPadam
  5. murah sungguh rezeki tuan kalau selalu betbakti kepada orang tua...aamiin

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ammin...Semoga kita semua dpt berbakti pada ibubapa

      Padam
  6. Wah ceramicsnya bagus-bagus kak..

    BalasPadam
  7. Terbaik memilih tail utk org tuanya. Semoga dimurahi rezeki

    BalasPadam
  8. Tiles antara brg hardware yang tak naik harga. BTW, template kali ni agak menarik.

    BalasPadam
  9. Kalau saya pun rambang mata cikgu..amik masa yg lama nk pilih...semua cantik2

    BalasPadam

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.