Cara Reset Password MySejahtera

 Cara Reset Password MySejahtera

Salam sejahtera kepada semua blogger Malaysia dan semua pembaca maya di semua ceruk rantau. Bertemu kembali dalam paparan informasi Blog Etuza Warna Kehidupan ini.

Cara Reset Pasword MySejahtera. Bagaimana dan adakah anda juga menjadi mangsa lupa pasword MySejahtera yang begitu penting kepada kehidupan kita masa kini.

Sebagai manusia biasa Etuza baru saja alami situasi lupa pasword MySejahtera, setelah Etuza membeli smart Phone VIVO YT33 versi baru zaman ini. Nah inilah keadaan, pasti lupa sekiranya kita jenis orang yang mencatat pasword di buku rahsia kita.

UTUBE ( reset password mysejahtera )

Etuza agak risau juga, rasa terganggu juga emosi perasaan apabila hendak masuk ke satu shoping mall, atau ke Jabatan Kerajaan untuk berurusan, MySejahtera tak berfungsi hanya kerana kita lupa pasword untuk aktifkan semula. Tanpa buang masa Etuza cuba atasi sendiri dengan belajar guna Google Search. Alhamdulillah berhasil dengan izin Allah. Ikuti langkah berikut:-

Klik MySejahtera..Klik " Forgot Password

Isikan password baru anda dan sahkan sekali lagi.Setelah tekan SUBMIT paparan di atas akan keluar "SUCCES"
berjaya daftar semual di akaun MySejahtera anda.


Inilah paparan akaun MySejahtera yang kita harapkan.
Selamat mencuba ya.

Selamat Mencuba.


Catat Ulasan

6 Ulasan

 1. Memang kelam kabut jadinya kalau lupa sesuatu password...saya setkan srmua password yg sama utk semua

  BalasPadam
 2. thanks for sharing., bagus ni ;p

  BalasPadam
 3. Alhamdulillah dapat balik Mysejahtera sendiri.

  BalasPadam
 4. Good sharing cikgu..ammi sejenis manusia yg selalu simpan password. Dulu simpan kat buku.. Sekarang simpan di apps onenote. Boleh sync utk buka di komputer juga

  BalasPadam
 5. ahahaha.. saya antara orang yang suka reset2 password ni.. paling penting no hp masi kekal pakai, senang.. tapi sebenarnya paling penting kena catat dalam buku, supaya senang nak rujuk nnti..

  BalasPadam

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.