Google Etuza Perlu Belajar Halmu Google

Google Etuza Perlu Belajar Halmu Google

Asalamualaikum & Salam sejahtera.

Salam bloggers Malaysia yang Etuza sangat hormati. Salam hormat dan sejahtera juga kepada Perkhidmat Google alam maya. Wow!! pertama kali Etuza mengucapkan sejahtera kepada semua kakitangan Google yang sangat mantap memajukan layar teknologi internet maya.

                                  Pinjam Imej ini dari Google juga. harap Etuza tak di kecam.

Dalam dunia berblog, ada  masa Etuza sendiri tenggelam ke dasar hingga tidak muncul dalam Google Search. Ringkas hendak kata, disebabkan tiada entri kemasukan baru. Tiada apa cerita di alam maya. Justru tiada perkara baru menarik, walaupun ada sesekali melihat jendela maya, membaca catatan blog yang Etuza minat. Seperti blog Warisan Petani, blog Detik Indah Dalam Hidupku, blog Dairi Hidupku, blog perdu Cinta, blog Mia Mialiana, blog Ben Azahari, blog Abam Kay dan ada banyak lagi blog yang Etuza suka terjah. Mereka ini adalah antara Blogger Malaysia yyang gah di persada maya.

Musim PKP, banyak masa mengurus blog ketika ada masa senggang. Masa itu dari kita mengurus sebijaknya. Bila realiti hidup menuntut agar tutup pc atau smart phone, maka kita akur pastinya blog tidak akan terupdate. Tidak akan ada cerita baru. Jadilah blog sepi di jendela maya. Huuu!!! sedapnya kata.

Tiba-tiba masih dalam fasa pemulihan PKP seluruh negara masa kini. Jari jemari kasar lelaki Etuza mencari punat taip madey09 niat hendak melihat sawang pada halaman blog. Betullah dan bersawang. Berbulan tiada membersihkannnya. Semak samuk sana sini. Google Search juga tidak hirau kan, umpama begitu.

Terdetik pula hati nak daftar Adsend, lama sebenarnya Etuza perhati, kadang dah klik alihkan keluar. Ya Allah, punyalah penakut. Tidak yakin dan ada rasa malu, hai sangatlah merendah diri kan. Malu pada Google. Sekali daftar dengan Adsend, sekali lagi rasa terkejut, mujur tidak terlompat. Hai lain macam saja, banyak iklan sana-sini. Baru terkena muka sendiri, kemahuan dah ditunaikan Google Adsend sepertinya sudah HALALKAN blog Etuza setanding dengan blog lain yang perlu ada paparan setiap masa, walaupun bukan sepenuh masa blogging.

Google, Etuza rupanya perlu banyak sangat Belajar halmu Google, ya banyak sekali. Walaupun banyak yang perlu Etiuza pelajari, Etuza kenalah mengaggihkan masa. Perlu sekali pelajari banyak hal apabila Adsend Google memberikan perhatian dengan meluluskan perkara baik di laman blog Etuza. Terima kasih Google, syukur alhamdulillah. Semua apa yang berlaku ini adalah takdirNya.
~monolog Etuza~

Catat Ulasan

8 Ulasan

 1. Terlebih dahulu nak ucap terima kasih kepada yang datang membaca di laman Etuza..

  BalasPadam
 2. tak lama lagi 4/10/2021

  klik saja link ini
  https://madey09.blogspot.com/2021/09/p-produk-halal-sijil-logo-yang-original.html

  BalasPadam
 3. Ilmu Adsense kena banyak lagi dipelajari terutama peraturannya supaya tak kena block

  BalasPadam
 4. Nnt 1,2 hb nnt boleh chek earning...brpa dpt..

  BalasPadam
 5. Tahniah, cikgu. Semoga terus semangat berblogging dan jana income melalui Adsense.

  BalasPadam
 6. Ya Allah, Etuza rasa ada rasa BERSEMANGAT kehadiran teman maya menyapa Etuza di ruang komen..terima kasih semua ya

  BalasPadam

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.