Dapur Mama Original Nasi Kukus Ayam Berempah Di Kuantan Pahang

Dapur Mama Original Nasi Kukus Ayam Berempah Di Kuantan Pahang

 Dapur Mama Original Nasi Kukus Ayam berempah  Di Kuantan Pahang

Selamat malam semua pembaca maya. Ada ke yang belum beradu. Jemput klik laman Etuza, gerenti hendak oder Nasi Kukus Ayam Berempah Orginal  di Kuantan Pahang. Ni lah dia paparan yang sudah lama tersimpan niat hendak publishkan gambar ini di blog tersayangi ini. Gambar di rakam oleh anak lelaki Etuza menggunakan phone dia semasa kami makan Nasi Kukus Original Mama di Restoran Dapur Mama. Lepas tag ke phone saya, lupa pula nak tengok dalam simpanan galeri phone. Tiba-tiba malam ini rindu dengan anak-anak, klik galeri, jumpa lah gambar ini. Baru sentak..di sini rupanya gambar Etuza. Cuba tengok rasa berselera tak nak datang ke restoran cantik ini. Dapur Mama Di Kuatan Pahang ni. Orang Pahang atau blogger Pahang tau tak tempat ini. Jika tidak tahu tanya lah Etuza ya.

Ini lah anak sulung Etuza kerja  di Kuantan Pahang..
Rindu dengan dia..selalu hubung phone saja..InshaAllah 
ada cuti hujung tahun dia balik lah tu..

Mewah  juga tempat santai makan di Dapur Mama ini.
kalau blogger pasti suka situiasi sebegini kan. Hehehe 

Sudah makan satu oder lagi 3 tau untuk mama dan dua orang anak..
nak bagi mama rasa dekat Homestay 

Anak bagi tahu nak makan Nasi Kukus ..rasanya nak juga rasa..
jalan lah kami ke Dapur Mama..Subahanallah ..sedap giler tau..

 Klik berapa kali ni ..gaya sama tak berubah pun..hehehe

 Inilah Jalan Ke Restoran Dapur Mama tu ya..Jalan Menuju ke IIUM Hospital 
masuk simpang ke KDM tu 
Restoran Dapur Mama ada di belakang bangunan KDM ni ya.
Maklumlah saya Blogger Sabahan ..masa ke Restoran Dapur Mama tu malam kami ke sana..

ha tengok nampak simple..rasanya dan aromanya ..hummmm!! syukur nikmat..
Nasi Kukus Ayam Berempah

Belum berkuah lagi tu...

nampak kan 3 tau..demi kasih sayang ayah kepada mama dan anak-anak..

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

8 ulasan

Jika ke Kuantan, saya suka nasi kukus bersebelahan dengan restoran masakan arab, jalan putra square. .

Namanya saya lupa (silap2 restoran ni. .😄) memang terbaik dan lauknya 1/4 ekor ayam berempah bagi setiap hidangan.

Jika ke Kuantan, saya suka nasi kukus bersebelahan dengan restoran masakan arab, jalan putra square. .

Namanya saya lupa (silap2 restoran ni. .😄) memang terbaik dan lauknya 1/4 ekor ayam berempah bagi setiap hidangan.

i've only taste it once haha even stay dekat je dgn kedai dye

Nasi ayam berempah lah tu umi..silap nama. restoran namanya Dapur Mama Original Nasi Kukus

ya Raydah dekat saja tu belakang KDM tu baru ingat..kami bakal ke sana lagi
rindu dengan anak nak ke sana nanti ya

Umi Alya terima kasih mempertulkan nama resipi Di Dapur Mama tu ya

saya belajar di kuantan dulu. dah biasa dengan nasi kukus dapur mama dan my mama. sedap sangat weh. tempat pun bersih. recommended kalau nak makan nasi kukus

| blog aimanabdullah |

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Label

Ceritaku (549) Agama (542) Ucapan (491) Berita (423) Doa (386) Dunia Blog (383) Promosi. (363) Info Lelaki (345) Pengalaman (301) Anak (292) Tips Blog (291) Pendidikan (278) Nasihat (247) Pelancongan (244) Kasih sayang (241) Berita Keningau (217) Alam Semulajadi (205) Rasa Bahagia (204) Hadiah (184) Gambar (169) Keluarga (148) Sejarah (142) Ekonomi (129) Segmen (124) Blog (114) kesihatan (98) Percutian (88) Tentang lelaki (77) Bunga (75) Cinta (60) Isu Semasa (60) Motivasi (60) Rumah tangga (56) Tumbuhan (56) Budaya (54) Makanan (52) Resipi (50) Nilai Moral (48) Cari Makan (42) Masyarakat (42) Sahabat Blog (39) Haiwan (38) Herba (33) Award (32) Promosi Nuffnang (32) Harijadi (31) Perkahwinan (31) Sajak (31) Kucing (30) Sekolah (29) Sukan (27) Kata Madah (25) Artis (24) Tips (21) Rasullah SAW (20) Seni (20) Lanskap (19) Restoran (17) Iklan (16) Majlis Kahwin (13) Tazkirah (13) Hari Jumaat (11) Masjid (10) Petua (10) Wordless Wednesday (10) Kalender (9) Bulat (8) Lirik Lagu (8) Anak Buah (7) Elken (7) Grafik (7) Pantun Melayu (7) Politik (7) Kuiz (6) Peristiwa (6) Takziah (6) Hari Raya (5) Ikan (5) Jantung (5) Kereta (5) Universiti (5) Buah (3) Pertunangan (3) Banjir (2) Cuaca (2) Rumahtangga (2) Tahun Baru (2) Tutorial (2) Umrah (2) BRIM (1) Bunga Kertas (1) Hotel (1) Laman (1) Seo (1) Teknologi (1) a (1) hARI mALAYSIA (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger