Merasa Nikmat Jagung Manis
Asalamualaikum & Salam Sejahtera.
Ke udara maya malam ini. Terasa rindu sangat. Entah bila ada masa yang panjang untuk bersama membaca paparan catatan teman maya di blog mereka semua. Hendak membaca dengan aman, kenalah gunakan masa yang benar-benar kualiti.
Kali ini Etuza muatkan gambar yang jagung manis ini. Hasil tanaman mama yang sebenarnya pada masa hujung tahun 2015. Hasil tanaman mama kini berhasil dan kami nikmati sedapnya makanan buah jagung manis muda yang kekuningan emas ini.
Berbudi kepada tanah ni lah hasilnya. Syukur alhamdulillah dengan nikmat yang Allah beri ini. Terima kasih juga buat mama yang rajin bertanam sayur dan jagung di tanah pusaka ini. Bagi yang tidak mengenali buah jagung, inilah bentuk buah jagung untuk kita kongsikan. Cara masak jagung muda ini, hanya dengan cara rebus sahaja. Kalau hendak,letak garam sedikit juga boleh, tetapi mama tidak letak garam kerana katanya hendak rasa manis original jagung muda ini. Sedap dan lazat sekali.
16 Ulasan
Seronoknya, cikgu. Puas hati dapat nikmati hasil tanaman sendiri.
BalasPadamassalam...wah sedapnya jagung hasil tanamn sendiri elok cantik buahnya
BalasPadamYa Allah..sedapnya..makan hangat..hangat...buat bubur jagung pun sedap ni cikgu...campur sagu rendang sikit...
BalasPadamwaallaikumsalam..
BalasPadamjagung manis memang sangat nikmat terutama jikadi bakar dan di olesi keju atau mentega dan di makan saat cuaca dingin...ehmmm lezat sangat.
PC tag cikgu
BalasPadamhttp://perducinta.blogspot.my/2016/01/pencarian-mega-bloglist-aisyhah-nyais.html
jika berkenan saya usul untuk bisa menghilangkan tanda obeng pada blognya coba masuk ke edit HTML lalu cari lalu hapus kode
BalasPadamsemoga membantu
jagung yg masih muda..sedap..terasa kemanisannya..
BalasPadamSedapnya jagung manis..
BalasPadamUntung berbudi pada tanah. Mesti sedap kan cikgu etuza
BalasPadamwahhhh... cantik isinya dan besar tongkol dia mesti tanah subur ni. Ni salah satu feveret saya. Makan dua tiga tongkol tidak perlu makan nasi sudah. haha
BalasPadamJika kita pandai berbakti pada tanah, maka dapatlah kita merasa hasil daripadanya :)
BalasPadamCikgu..
BalasPadamTiba2 terjumpa blog lama, rindu coretan di sini..
http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.my
di tag ~ http://jmbelog.blogspot.my/2016/01/segmen-bersama-leya-yeolly.html
BalasPadamBuat cucur atau rebus pun sedap nie ^-^
BalasPadamTgk jagung tu..nampak menyelerakan sungguh laa cikgu..Lama pulak tak mkn jagung..kikiki
BalasPadamJagung faret cik akak nie...emmm...
BalasPadamAsalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.