Vaksin Program Imunisasi Kebangsaan

Vaksin Program Imunisasi Kebangsaan

Asalamualaikum & Salam Sejahtera.

Hampir semua blogger mempamerkan gambar " Lengkap Dua Dos Vaksin" atau " Saya telah divaksin" sama ada di paparan blog atau di FB, Etuza cuba mencari gambar di group Whatssup ketika Etuza dan mama ambil Vaksin Dos 1 dan dos 2. Adalah jumpa beberapa gambar di bawah ini.Kami telah divaksin pada bulan Jun dan Julai 2021.

Etuza telah mendapat panggilan atau maklumat melalui pautan MySejahtera. Alhamdulillah kami berdua sudah di vaksin dengan kehendak kami berdua.

Mengambil Vaksin  adalah satu usaha untuk menjadikan tubuh badan lebih kuat menentang wabak covid -19 serta penyakit lain. Kita perlu ambil langkah bijak untuk mendapatkan Vaksin-19. Kerana kini di Malaysia telah mojariti atau ramai menyahut cabaran dengan  di  vaksin. Tahnia kepada semua yang mengambil vaksin. Kepada yang belum sila fikirkan sedalam-dalamnya. Etuza nasihatkan agar lebih baik mengambil vaksi dari langsung tidak mengambil vaksin. Bersama kita membendung penularan Covid-19. 


 

Catat Ulasan

7 Ulasan

 1. Assalam .. seminggu sebelum dos kedua saya demam .. biras saya masuk hospital kerana covid sehari sebelum dos kedua .. warded 27 hari.. Alhamdulillah dia survive..

  BalasPadam
 2. Tahniah..dh lengkap 2 dos ya..saya baru dos pertama ja..

  BalasPadam
 3. Blogger Suka-Suka..kadang kita diujiNya..semoga semuanya dah sembuh sepenuhnya.Aamiin

  BalasPadam
 4. Alhamdulillah dh lengkap dos moga slmt tiasa

  BalasPadam
 5. Salah satu usaha dan ikhtiar kita untuk membendung wabak C19 ini

  BalasPadam
 6. Alhamdulillah. Semoga cikgu dan keluarga sihat dan dijauhkan dari virus covid 19

  BalasPadam

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.