Kampung Arnab Di Ranau, Sabah

Kampung Arnab Di Ranau, Sabah

 Kampung Arnab Di Ranau, Sabah

Inilah beberapa gambar arnab dan rumah-rumah kecil si arnab yang comel, di Arnab Village di Ranau Sabah.  Gambar kenangan anak-anak ini sebenarnya adalah pada awal awal tahun 2017 ketika kami bercuti di Kundasang Ranau sambil menghadiri Majlis Perkahwinan anak buah, tetapi baru hari ini dapat kesempatan abadikan kenangan melawat dan bermain dengan arnab di Arnab Village di Ranau, Sabah ini. Tempat ini memang menarik dan ramai sekali pengunjung kampung Arnab ini dari jauh dan dekat. Baiklah selamat melihat rumah-rumah arnab yang comel dan kreatif itu.











Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

11 ulasan

Untung arnab pun ada kampung ek
Menarik kampungnya.

Arnabnya comel...ditambah dengan rumah-rumahnya yang comel juga..berganda kecomelannya.

Cantiknya Arnab..

Selepas sekolah dulu, pernah gak bantu abang ipar ternak arnab secara komersial, kiranya dapat hafal baka2 arnab tapi sekarang ni dah lupa.. 🤔

antara bintang yang saya suka arnah ..

rupa yang comel dan manja..

comel-comel arnab ni kan Etuza :)

comel..suka rumah cendawan..

Comelnya arnab2 tu semua :)

Arnab-arnab yang comel! Insya Allah suatu hari nanti nak ke Sabah. :)

https://safienatidlywinkle.com/

WAH COMELNYA ARNAB2 NMPK SELESA TINGGAL DI KAMPUNG SENDIRI

Asalam Puan Safiena saya nak komen di blog anda tetapi tak berapa tahu klik kat mana nak komen..mybe line tak power tak jelas mana ruang komen

Mmg banyak arnab kt sini.. seronok. Saya pun suka arnab tapi tak mampu nak bela berbanding kucing. Pengalaman yg sgt menarik ni.

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ceritaku (496) Ucapan (479) Agama (466) Berita (407) Dunia Blog (363) Promosi. (347) Doa (346) Info Lelaki (323) Tips Blog (283) Pengalaman (271) Anak (263) Pendidikan (256) Nasihat (235) Kasih sayang (228) Berita Keningau (206) Rasa Bahagia (198) Pelancongan (183) Hadiah (173) Alam Semulajadi (158) Gambar (140) Sejarah (129) Ekonomi (126) Keluarga (119) Segmen (117) Blog (100) kesihatan (87) Tentang lelaki (75) Isu Semasa (59) Percutian (58) Cinta (57) Motivasi (57) Tumbuhan (56) Rumah tangga (54) Bunga (53) Budaya (48) Nilai Moral (46) Resipi (46) Cari Makan (39) Masyarakat (38) Sahabat Blog (35) Haiwan (33) Award (32) Herba (32) Promosi Nuffnang (32) Makanan (30) Sajak (30) Harijadi (29) Kucing (26) Sekolah (25) Perkahwinan (24) Sukan (24) Artis (21) Tips (21) Rasullah SAW (20) Seni (20) Lanskap (15) Iklan (14) Kata Madah (12) Petua (10) Hari Jumaat (9) Kalender (9) Majlis Kahwin (9) Bulat (8) Elken (8) Lirik Lagu (8) Tazkirah (8) Grafik (6) Kuiz (6) Pantun Melayu (6) Politik (6) Takziah (6) Anak Buah (5) Ikan (5) Jantung (5) Restoran (5) Wordless Wednesday (5) Hari Raya (4) Kereta (3) Masjid (3) Pertunangan (3) Universiti (3) Banjir (2) Buah (2) Tahun Baru (2) BRIM (1) Cuaca (1) Teknologi (1) Tutorial (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger