Rindu Dia, Apakan Daya

Rindu Dia, Apakan Daya

Rindu Dia, Apakan Daya
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Hari ini 07 November 2018 bersamaan hari Jumaat, adalah tarikh pernikahan anak buah Etuza iaitu anak ke 3 kakak sulung Etuza. Lalu terfikir Etuza nak buat apa? Teringat nak klik-klik gambar, gambar tersebut antaranya boleh Etuza muat turun dalam blog kesayangan Etuza ini. Pasti tugas menggambar antara lain yang Etuza dapat buat selain menyambut tetamu yang datang dan melihat- lihat jika ada perkara lain yang boleh di lakukan dalam majlis.

Cuma, agak keliru sedikit kerana kakak bagitau Etuza mungkin mengacara nanti. Alamak ada tugasan lain pula ni.Etuza harap dalam majlis nikah ja Etuza mengacara, mengacara pun seketika ja di majlis Nikah anak buah ni. Mengacara dalam majlis kahwin esok yang Etuza di beritahu saudara Morinus @ Yunus. Nanti kami akan jumpa pagi esok.

Pagi-pagi yang agak mendung di daerah Etuza, membuat Etuza berfikir sejenak. Rupanya susah nak klik-klik gambar yang lebih menarik jika dia dah tak ada.

Etuza tak berapa suka guna phone samsung Etuza, sebab kabur dan tak jelas gambar, siapa melihat gambar dalam phone Etuza memang tak minat nak tengok, tak sharp gambar yang di ambil. Tau kenapa Etuza mengeluh pagi-pagi ni, ha kamera Canon Etuza ada kerosakan lah dua minggu lalu. Masalah not card, tak dapat baca kad memori, sebab  itu bila kita klik tak ada imej dalam skrin kamera Etuza. Haduii... rindu sekali nak klik-klik, lama dah tak klik-klik gambar di laman.  Apa kan daya kena hantar service lah di kedai kamera lepas ni.

Nampak tak  no card. Inilah Canon Etuza yang lama berkhidmat..
apa kan daya dah tiba masa canon ada kerosakan..
Rindui dengan dia ni..apa kan daya..
Mungkin nak beli baru kot!! hehehe...

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

6 ulasan

Alhamdulillah dapat anak buah baru ya Cikgu.Tahniah.Selanat pengantin baru untuk anak buah Cikgu ya.Sakinah mawadah warahmah.
Kakau harga baiki kemera mahal..dan lebih berbaloi beli baru..beli baru je Cikgu..kadang harga baiki hampir sama dengan harga baru..

ada rezeki boleh beli yang baru

Nak minta beli yang baru tu cikgu . takpelah apapun moga dipermudahkan urusan cikgu

Selamat jadi MC nanti cikgu. Hehe.

Ke canon tu dh merajuk sbb dh lama x klik klik 😬

Rasanya dah sampai masa kena tukar baru kot hehe.. tapi syg kan, bila ia dah bnyk berjasa, bnyk nostalgia sudah dirakam.

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ceritaku (507) Agama (486) Ucapan (483) Berita (412) Dunia Blog (367) Doa (352) Promosi. (351) Info Lelaki (325) Tips Blog (287) Pengalaman (279) Anak (271) Pendidikan (260) Nasihat (238) Kasih sayang (234) Berita Keningau (209) Pelancongan (199) Rasa Bahagia (199) Hadiah (175) Alam Semulajadi (165) Gambar (149) Keluarga (131) Sejarah (129) Ekonomi (127) Segmen (121) Blog (102) kesihatan (88) Tentang lelaki (76) Percutian (71) Isu Semasa (59) Cinta (58) Motivasi (57) Tumbuhan (56) Bunga (55) Rumah tangga (55) Budaya (49) Resipi (49) Nilai Moral (46) Cari Makan (40) Masyarakat (40) Makanan (39) Sahabat Blog (37) Haiwan (34) Award (32) Herba (32) Promosi Nuffnang (32) Sajak (31) Perkahwinan (30) Harijadi (29) Kucing (27) Sekolah (26) Sukan (25) Artis (22) Tips (21) Kata Madah (20) Rasullah SAW (20) Seni (20) Lanskap (15) Iklan (14) Tazkirah (11) Petua (10) Hari Jumaat (9) Kalender (9) Majlis Kahwin (9) Restoran (9) Bulat (8) Elken (8) Lirik Lagu (8) Pantun Melayu (7) Grafik (6) Kuiz (6) Politik (6) Takziah (6) Wordless Wednesday (6) Anak Buah (5) Ikan (5) Jantung (5) Kereta (5) Masjid (5) Hari Raya (4) Pertunangan (3) Universiti (3) Banjir (2) Buah (2) Rumahtangga (2) Tahun Baru (2) BRIM (1) Cuaca (1) Teknologi (1) Tutorial (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger