Tutorial Back To Top Button Khas Untuk Siti Nurzafirah

Tutorial Back To Top Button Khas Untuk Siti Nurzafirah

Asalamualaikum semua. Baru berkesempatan hendak menjawab pertanyaan Siti Nurzafirah, yang bertanya tentang bagaimana hendak letak Back To Top Button seperti dalam blog Etuza. Etuza bukan pakar bina blog ya, tetapi menerusi kehendak hati yang ingin meneroka berbagai kemahiran berbelog maka Etuza terjah laman Tutorial khas bina blog. Dari laman Tutorial ini sebenarnya para blogger mendapat ilmu sedikit sebanyak tentang dunia blog. Untuk Siti Nurzafirah, ikuti cata ini untuk teknik pasang Button di blog kita ya.Selamat mencuba dan semoga berjaya.

Terima kasih kepada laman Tutorial Bina Blog. Etuza copy paste khas utuk Siti Nurzafirah.

Berikut adalah tutorial untuk meletakkan button "Back To Top" dalam blog.

1) Sign in akaun blogger

2) Dashboard > Design > Add A Gadget > Html / Javascript 

3) Copy paste kod di bawah pada ruang Html / Javascript tadi



Untuk Tutorial Top Button Sila Klik Laman Di Bawah Ini


ini button pilihan Etuza

Banyak pilihan lain yang disediakan di 

http://img842.imageshack.us/img842/6354/35069921.png


Hakcipta@Etuza 

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

11 ulasan

Assalamualaikum dan singgah sini Cikgu....tutorial yg menarik ni...

salam en etuza, maaf.. entri mama tidak menjurus kepada sesiapa... mama cuma memberitahu tips utk berblog dengan baik.. jangan terasa en etuza.

mengenai tanda tangan mama tu, en etuza boleh google "buat signature" kat situ ada tuto buat signature,..

maaf sekali lagi en etuza... kita sekadar berkongsi.. apa yg terbaik kita akan kongsikan buat pembaca yang lain..

Walaikum salam terima kasih rasa lega ada yang bagi motivasi..ramai rider lain tetapi tak drop komen. Tqvm ya Diana

Assalamualaikum... tq cikgu buat entrikhas ni utk sy.. tq for ur sharing... ^_^

tahniah...dah terer buat tutorial cikgu ..:)

wah etuza dah pandai buat tutorial

cikgu Etuza, tutiroal bukan sahaja boleh jadi panduan kepada Siti Nurzafirah tu tetapi boleh juga JM rujuk..dah try tadi tak tak berjaya..hai..apa lah JM ni dh follow step tu pun x jadi jgk huhuh

JM buat lagi dan buat lagi ya. ada tak klik tamplate kemudian klik EDIT HMTL ..lepas tu klik ctrl serentak dengan F ..baru search kod yg di maksudkan dalam tutorial tu

tapi kenapa URL kt bwah tu nampak.. macam mana nk hidden kan?

boleh cuba ni.TQ cikgu

Kan Cikgu dah mahir bab2 berblog, tahniah..

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (451) Ceritaku (441) Agama (394) Berita (390) Dunia Blog (341) Promosi. (320) Doa (317) Info Lelaki (280) Tips Blog (273) Pengalaman (247) Anak (233) Pendidikan (220) Nasihat (214) Kasih sayang (198) Rasa Bahagia (187) Berita Keningau (185) Hadiah (163) Pelancongan (143) Alam Semulajadi (131) Gambar (124) Sejarah (113) Ekonomi (112) Segmen (108) Keluarga (100) Blog (79) kesihatan (75) Tentang lelaki (74) Isu Semasa (59) Cinta (56) Rumah tangga (53) Tumbuhan (53) Bunga (45) Resipi (41) Motivasi (39) Cari Makan (38) Nilai Moral (36) Budaya (35) Percutian (34) Award (31) Masyarakat (31) Herba (30) Sahabat Blog (29) Sajak (28) Haiwan (26) Harijadi (26) Promosi Nuffnang (26) Perkahwinan (22) Kucing (21) Artis (20) Rasullah SAW (20) Seni (19) Tips (19) Sukan (18) Sekolah (14) Iklan (11) Makanan (10) Petua (10) Kalender (9) Lanskap (9) Majlis Kahwin (9) Bulat (8) Lirik Lagu (8) Hari Jumaat (7) Elken (6) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Grafik (4) Anak Buah (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Restoran (2) Takziah (2) BRIM (1) Cuaca (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger