Wow! Banyak View Blog

Wow! Banyak View Blog

Wow! Banyak View Blog

Asalamualaikum & Salam Sejahtera di awal pagi subuh hari ini. Buka blog di pagi yang segar dan damai.

Wow!!! banyakknya view blog anda hingga mencecah lebih 3000 tontonan dalam kiraan setiap masa di ruangan statistik blog anda. Pasti ada perasaan bersyukur dan gembira dengan situasi ini, kerana apabila view dari pembaca maya di blog  anda tinggi hingga 3000 view bermakna blog anda sudah mendapat perhatian ramai di udara maya. Kemudian kesannya anda akan berazam hendak teruskan berblog walaupun tidak sepantas atau sekerap membuat catatan di blog seperti otai-otai blogger yang lain. Memang tabik hormat dengan ahli blogger yang sangat aktif dan tidak kekurangan sumber ilham di minda mereka. Mari ucapkan tahniah kepada blogger yang pasti anda kenal itu.



Wow!! 3000 view, memang banyak tu. Usah lagi merendah kan diri, benar-benar ramai pengeview blog anda jika telah mencapai tahap itu.Kepada blogger baru atau blogger lama sebenarnya bukan mudah hendak mencapai 3000 view dalam kiraaan semasa di blog anda. Memang sesuatu yang sukar dicapai andai ada blog seperti blog Etuza. Pencapaian 3000 view itu akan dicapai apabila ada jerih payah dan usaha yang padau sepereti amalan-amanalan blogger di bawah ini:-
1. Buat entri atau catatan sekerap yang ada mampu pada blog kesayangan anda.
2. Buat entri yang menarik seperti motivasi motif kewangan, artis dan sebagainya dengan cara anda memancing pembaca maya.
3. Entri yang mempersembahkan catatan yang mengandungi kata-kata atau ayat-ayat power yang memang membantu para pembaca maya meningkatkan mutu bahasanya.
4.Rajin buat segmen dan memberikan imbalan hadiah..wow!!! pasti meletup blog anda.
5. Entri yang kongsikan pengalaman terhadap pelancongan anda. Travel pasti ramai hendak kongsi membaca.
6. Rajin blogwalking iaitu melawat blog kawan-kawan blog yang lain.
7. Membuat entri petua atau resipi, pasti ramai yang datang membaca dan applikasikan resipi anda.
8.Pelbagaikan entri di blog anda. Banyakkan genre penulisan yang bermutu tinggi.
9. Lontarkan komen anda di ruangan komen..pasti blogger lain akan tertarik melihat blog anda juga.
10. Mengamalkan sikap blog yang tidak sombong dan tidak kedekut ilmu untuk dikongsikan bersama.

SELAMAT MENCUBA DAN BERUSAHA CAPAI 3000 VIEW BLOG ANDA.

Begitulah 10 tipsWOW!!! pasti blog anda terkenal.Teruskan usaha berblog.
Gambar Etuza di Kapangan Terbang Kuala Terengganu. 

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

10 ulasan

Perkongsian yang baik ni, yeahhh teruskan berblog! :)

TErima kasih..TIp yang cukup baik

tahniah etuza..:)

terima kasih atas perkongsian ni. saya blogwalking tadi jumpa blog ni. InshaAllah akan ada penambahbaikan pada blog sendiri. Cuma masa je tak de nak kemaskini selalu. hihihi. =)

wahh tahniah banyak view! :D

dalam banyak banyak tips tu.. no.5 paling saya malas hahahaha. lagipun tak banyak travel hehehe. tapi yang lain lain inshaaAllah :D

Tips yg bagus..xpernah dpt view sebanyak ni

Asalam semua, jika tak berhenti berblog dan mantap pengisian tak mustahil tu dapat 3000 view

Tips yang bermanfaat. Tahniah, cikgu!

Sedang mencuba.. Agak mencabar juga nak dpt 3k View tu.. Berpeluh nak capai.. Hehe

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Label

Ceritaku (549) Agama (543) Ucapan (492) Berita (423) Doa (387) Dunia Blog (385) Promosi. (363) Info Lelaki (345) Pengalaman (302) Anak (293) Tips Blog (291) Pendidikan (279) Nasihat (247) Pelancongan (245) Kasih sayang (241) Berita Keningau (219) Alam Semulajadi (209) Rasa Bahagia (204) Hadiah (186) Gambar (169) Keluarga (149) Sejarah (142) Ekonomi (129) Segmen (124) Blog (114) kesihatan (99) Percutian (88) Bunga (79) Tentang lelaki (77) Cinta (60) Isu Semasa (60) Motivasi (60) Tumbuhan (57) Rumah tangga (56) Budaya (54) Makanan (52) Resipi (51) Nilai Moral (48) Cari Makan (42) Masyarakat (42) Haiwan (39) Sahabat Blog (39) Herba (33) Award (32) Promosi Nuffnang (32) Harijadi (31) Perkahwinan (31) Sajak (31) Sekolah (31) Kucing (30) Sukan (27) Kata Madah (25) Artis (24) Tips (21) Rasullah SAW (20) Seni (20) Lanskap (19) Restoran (18) Iklan (16) Majlis Kahwin (13) Tazkirah (13) Hari Jumaat (11) Masjid (10) Petua (10) Wordless Wednesday (10) Kalender (9) Bulat (8) Elken (8) Lirik Lagu (8) Anak Buah (7) Grafik (7) Pantun Melayu (7) Politik (7) Kuiz (6) Peristiwa (6) Takziah (6) Hari Raya (5) Ikan (5) Jantung (5) Kereta (5) Universiti (5) Banjir (3) Buah (3) Pertunangan (3) Cuaca (2) Rumahtangga (2) Tahun Baru (2) Tutorial (2) Umrah (2) Adsen (1) BRIM (1) Bunga Kertas (1) GIVEAWAY (1) Hotel (1) Laman (1) Laporan (1) Promosi (1) Seo (1) Teknologi (1) a (1) hARI mALAYSIA (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger