Senyumkan Blog Anda Pasti Ramai Ceria

Senyumkan Blog Anda Pasti Ramai Ceria

Senyumkan Blog Anda Pasti Ramai  Ceria

Entry Ini Lahirkan Senyuman Anda KLIK SINI
Ada masanya kita blogger wujudkan entry yang ada humar
lalu ada insan di luar sana yang akan tersenyum..
huuuu bagusnya wajah muram kini menjadi 
ceria dengan senyuman seperti
senyuman ceria di blog Etuza. Huuuu pasti ramai yang
 tersenyum manis..ceria di hati anda....

Entry di blog usah lahirkan tekanan kepada pembaca..
usah wujudkan perasangka kepada ramai orang..
kelak tiada senyuman kelihatan..
Tetapi blog yang hidup adalah yang penuh 
dengan keceriaan..kasih sayang dan ukuhuwa 
sesama manusia..Itu di tuntut oleh Allah..
jadi mari berblog dan sesekali..adakan entry - 
entry yang meletup dengan senyuman anda...

Orang - orang di sekeliling kita yang pandai tersenyum adalah insan
yang bahagia. Insan yang positif dan amat berfikiran jauh.
Dia tidak menampakkan tekanan di wajah melainkan dia akur..
walau apapun mesti tersenyum kepada semua orang..
Kan senyum itu semudah amalan bersedekah yang tidak berbayar
dan tidak ambil kos besar..selalulah tersenyum..seketika membaca
entry di blog yang ada humar..aman Duniamu berseri...


Huuuu manisnya Senyuman mu itu 
wahai adik-adik tersayang...


Ini juga senyuman yang indah..di wajah anda. Ha...
kalau tidak senyum ada yang kata ...lain ...jadinya..
mari elak kejadian itu...tak baik untuk kesihatan anda...


Ala kena senyum dari hati ya...macam adik yang tutup mulut
tetapi mata dia tersenyum amat manis..ha..Zizan serius la pula..
tunjuk ja hidung mancungnya...


Afif dan adik dia ibnu mustaqim...selalulah tersenyum dengan
bertujuan ikhlas. Senyum tanpa sebab elakkan lah ya...

Senyum seindah suria yang
 membawa cahaya.

Senyumlah dari hati..

Duniamu berseri......

Tapi jika begini kisah DUNIA mampu kah tersenyum
kala kesedihan melanda..

Blog ini hari ini sedang tersenyum....senyumlah 
jika ada yang agak lucu berhikmah
TERIMA KASIH KUNJUNGANMU

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

47 ulasan

hi hi, tgh senyum ni

senyuman penyeri wajah...manis wajah jiwa tenang ..senyum itu jg sedekah...

alhamdulillah lahir senyuman nor azimah ya...

setuju dengan blogger paridah..terima kasih ya

senyum tu sedekah yg paling murah utk dilaksanakan...

Senyum dpt mgubati hati yg Lara juga satu sedekah :D

senyum juga pagi ini.

takut juga senyum sorang-sorang....

saya suka orang yang senyum2...

Mampu tersenyum baca entri ini walaupun fikiran kusut selagi tugasan belum siap..

Masih lagi tersenyum takkala menerima bungkusan kiriman nun jauh di Sabah, tiada apa yang mampu dikatakan selain ucapan terima kasih...

2 entri terhutang belum terlaksana..

Jangan sesekali aRz tapi pernah juga senyum sorang2 bila teringat sesuatu yang melucukan @ mengembirakan hati.

kena sentiasa senyum sebab kerja dengan orang ramai..

mulakan hari dengan senyum...baru laa ceria kan..hehehhee

Senyum itu satu sedekah... senyum-senyum selalu.. :) :)

setuju..
baik paparkan benda2 baik seperti senyum..
Tgk org senyum, hati kita pun senang :)

Betul cakap etuza.
Biarlah orang senyum & bersyukur kerana berkongsi kegembiraan dengan kita n dapat manfaat dari apa yang kita baca.

Nak tanya, gambar yang last belah kanan tu gambar etuza ke? Macam ade remos :)

Alamak..iya ke ..Shikin..apa nak kata ni ..ya itu gambar Etuza tahun 2005 ya..Mybe Shikin baru lihat gambar etuza kan...tak apa..pelanduk dua serupa. Sebelah tu artis nasir wahab...

tahniah alhamdulillah ..dah sampai..

terima kasih kerana menyukai ..senyum tu sedekah..mesej utama entry ialah untuk kita muhasabah diri sebagai blogger..

teruskan kerja dengan hati yang ikhlas ya UMI..inshaallah umi akan temui keselesaan..

senyumlah oohhoi cek mek molek =)

Senyum itu satu sedekah... Dengan senyuman mampu menceriakan hati yg gundah! :)

Senyum.....
dan kekal muda...hehe

tu bukan artis ka.. nasir wahab..

senyum tak perlu kata apa2...

dah kirim hadiah ya Zarul tahniah

betul cakap kak Kam..perbuatan yg sentiasa JM amalkan adalah bangun dari tidur terus senyuk cam ucap Alhamdulillah ya Allah...pastu sebelum keluar rumah pandang cermin dan senyum sambil berkata aku ingin ceria hari ini dan alhamdulillah sepanjang hari tu bila org pandang kita je dorang dh mula kan senyuman..so baru awek muda hihihhi...ini petua JM dapat dari prof Muhaya

betul kak Paridah..senyum boleh membuatkan kita nampak awek muda. Baru2 ni kan JM ke misi bantuan banjir so tdo serumah dalam 30 org...dalam 30 orang tu ada beberapa org yg muka nampak berusia walhal masih muda rupanya susah betul nak senyum...

kak Azie...tengah senyum? tak nampak pun heeee

yeay..pasti Abe MKL akan suka pada JM kerana JM suka senyum hhhehehe

suka pada senyuman je tau jgn suka pada orngnya kerana kerana CINTA lebih manis senyuman nya lariiiiiiiiiiiiii

kenapa Cik Pinz bukan En Pinz....itu yg membuatkan JM tersenyum heeeee

Deanna mmg suka senyum dan gelak..JM Dapat tahu melalui cara penulisan di blog...sentiasa ceria..tunggu tau..nanti turn blog Deanna pulak kena bom!!! kebabom!!

balik rumah tadi terus SENYUM lebar kerana ada bungkusan besar hadiah dari cikgu Etuza....terimaaaaaa kasihhhhhh cikgu!

alhamdulillah JM juga ada terima kiriman dari cikgu Etuza...buila buka kotak tu terus melopong..byk nye hadiah..tak terbalas rasanya Hanya iringan doa supaya cikgu sihat sentiasa, murah rezeki dah hidup bahagia bersama keluarga

nanti entri berkaitan hadiah itu nanti

tak apa JM ..nanti lepas ni Jm kena senyum dengan mereka..tak boleh tak senyum..JM senyum dulu baru lah mereka senyum...)

nah tu kan rahsia JM..tepat sekali..senyum ni umpama sedekah juga...Dalam rumah JM sekarang tinggal dengan rakan sekerja ke tu?

...) ya senyum tul ni mizi...pandai ya timbulkan senyum...))

ya artis lah tu ..senyum juga kan..

Alhamdulillah ..selamat akhirnya dah lega.Tapi masih ada hadiah belum di hantar..ada pula blogger yang lum bagi alamat.Nurzakiah hanum lum bagi apa2 petanda nak ambil hadiah

ha'ah..JM mmg sentiasa mulakan senyuman walaupun x berapa manis heeee

x lah..JM tinggal bersama 2 orang adik

maybe beliau sibuk..JM perasan byk entri yg x de komen dari beliau so kiranya beliau belum sempat singgah blog ni maybe ada hal lain yg perlu dia settle x de masa nk BW so tunggu je nanti ada masa FREE mesti beliau akan singgah

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (431) Ceritaku (417) Berita (380) Agama (364) Dunia Blog (326) Promosi. (300) Doa (293) Tips Blog (265) Info Lelaki (264) Pengalaman (234) Anak (210) Nasihat (205) Pendidikan (200) Rasa Bahagia (181) Kasih sayang (178) Berita Keningau (167) Hadiah (148) Pelancongan (129) Gambar (120) Alam Semulajadi (116) Ekonomi (102) Segmen (101) Sejarah (101) Keluarga (83) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (62) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (42) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (35) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Percutian (25) Masyarakat (22) Haiwan (21) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Kucing (19) Perkahwinan (19) Tips (19) Seni (18) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Majlis Kahwin (8) Lanskap (7) Lirik Lagu (7) Hari Jumaat (6) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Grafik (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Anak Buah (2) Banjir (2) Buah (2) Takziah (2) Makanan (1) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger