Lakonan Mantap Nick Irfan Huuu!! Terbaik Brader!!

Lakonan Mantap Nick Irfan Huuu!! Terbaik Brader!!

1. Tak bolehlah ketawakan blog kawan-kawan sebaiknya jalinkan persahabatan maya, dengan harapan ada hikmah blog kita..walaupun paparan pelbagai..
                                                   Klik SINI  Segmen Etuza


2. Memang akan kita alami saat serta masa kita 
ketiadaan idea bernas untuk entry blog kita..
Cari lah ilham dengan memohon juga kepada Nya yang Esa.
Dari dia secara normal kita dapat ilham.

3. Perbuatan mencari kelemahan blog kawan-kawan 
sesuatu yang tidak sihat. Tetapi teguran yang membina
dengan ikhlas adalah keperluan agar blogger itu ada
daya usaha membaiki kelemahan berblog. Wajib 
ucapkan terima kasih kepada blogger yang ikhlas
memberi teguran. Harus ingat hal ini.
Selalulah berfikiran positif..


4. Saling memohon maaf antara blogger maya jika 
ada kesilapan adalah perkara yang sangat baik.
Ambillah ilham yang baik dari blog kegemaran kita
jika kita fikirkan ada kebaikan kepada kita dan masyarakat.
InshaAllah dunia maya akan terus harmoni.

Info : Adaptasi gambar-gambar kenangan Nick Irfan
dalam PC Aspire Etuza. Hasilkan karya gambar berdailog.

Selamat menyaksikannya. Terima kasih. 

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

23 ulasan

sama2 berkongsi aidea dan tolong sekiranya ad mslh.. itulah blogger.

Bak kata pepatah..

"Yang baik dijadikan tauladan, yang baik dijadikan sempadan"

Bagi saya mudah, blog kita, terpulang kepada kita untuk mencorakkannya..

teguran membina..boleh diterima..digunapakia...tp teguran menghina..minta maaf byk2 la ya..

Apa yang saya merapu ni Cikgu, pembetulan..

" Yang baik dijadikan tauladan, yang buruk dijadikan sempadan", itulah banyak sangat komen, tersasul sudah.. urmm

komen dan krtikan yang membina itu perlu

Kalau orang tegur kita demi kebaikan kita perlu ucap terima kasih kepada pihak yang mnegur. Seperti hadis Nabi yang berkata "Katakan yang benar, biarpun pahit.."

@umi alya
Asalam UMI lakonan tu bukan kena kan sesiapa yang ya. Balik kepada blog Etuza yang memnag banyak dikritik. Pun lakonan itu SUNGGUH ya bukan kenakan sesiapa..Entry muhasabah etuza dalam bentuk kreativiti lain. Kemudian Etuza nak belajar buat gambar sambil ada dailog, kita akan kurang mencatat . Cukup gambar bercerita

@umi alya
Asalam UMI lakonan tu bukan kena kan sesiapa yang ya. Balik kepada blog Etuza yang memnag banyak dikritik. Pun lakonan itu SUNGGUH ya bukan kenakan sesiapa..Entry muhasabah etuza dalam bentuk kreativiti lain. Kemudian Etuza nak belajar buat gambar sambil ada dailog, kita akan kurang mencatat . Cukup gambar bercerita

@umi alya
Sekadar humar yang etuza andaikan ada makna tersendiri tu Umi..terima kasih ya bagi warna dalam blog Etuza.sangat terhutang budi..memang bangga dengan blogger UMI. Tak apa teruskan komen..dalam komen kita ada nilai ilmu dalam apa juga bentuk yakinlah ya

@umi alya
Sekadar humar yang etuza andaikan ada makna tersendiri tu Umi..terima kasih ya bagi warna dalam blog Etuza.sangat terhutang budi..memang bangga dengan blogger UMI. Tak apa teruskan komen..dalam komen kita ada nilai ilmu dalam apa juga bentuk yakinlah ya

@umi alya
sangat setuju dgn UMI tepat sekali

JM semakin takut untuk tinggalkan komen

JM mohon maaf jika cikgu terasa hati dengan komen-komen sebelum ni buka niat untuk condem tetapi memperbaiki terutama berkenaan salah ejaan dan paragraph blog..

Mohon maaf jika ada terasa di hati

Betul tu Cikgu Etuza..Dalam berblogging tak perlu la kita nak kata blog dia tak bagus blog dia tak best nak terjah blog dia ntah hapa2 ntah,.Benda2 tu smeua tak perlu ..Moga2 ikatan kita sesama blogger terjalin erat ..InsyaAllah ...

@Jari Manis
Asalm JM- tiada kena mengena dengan sesiapa tu dailog ya. Minta sangat2 UMI dan JM usah terasa hati pula, cuba bawa minda buka luas-luas amati betul2 , etuza buat secara kreativiti ..dan cuba buat dailog mengikut muka candid nick irfan. Minta jangan terasa hati. jujur Etuza katakan, komen JM membangkitkan motivasi saya..semua komen blogger termasuk Jm amat2 Etuza suka dan berusaha membaiki mana2 yang Etuza dapat. Contoh ejaan..betul semua yg JM katakan tu ..tolong tak ambil hati..adui..minta maaf ya jika lain rasa baca dailog tu

@Jari Manis

Asalam JM.dalam dailog Nick irfan yag Etuza andaikan tu , ada pencerahan Etuza iaitu keterangan 1,2,3 dan 4 pada setiap gambar. itu yang the most important untuk dibaca. Jm memberi teguran amat bermakna tau.Etuza sedikit pun tak terasa hati malah etuza dan isteri senyum membaca komen JM..amat bernas walau walau ada humur ..kita tak mahulah terlalu serius kan dalam komen..tiada yg nak di maafkan ya JM..

kekadang teguran itu mampu memperbaiki blog kita.

Saya akui dengan teguran saya semakin bayak mengetahui mengenai blog.

Tetapi jangan sampai tahap menghina.

@aRz MoHa
Tepat sekali bro aRz

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (431) Ceritaku (417) Berita (380) Agama (364) Dunia Blog (326) Promosi. (300) Doa (293) Tips Blog (265) Info Lelaki (264) Pengalaman (234) Anak (210) Nasihat (205) Pendidikan (200) Rasa Bahagia (181) Kasih sayang (178) Berita Keningau (167) Hadiah (148) Pelancongan (129) Gambar (120) Alam Semulajadi (116) Ekonomi (102) Segmen (101) Sejarah (101) Keluarga (83) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (62) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (42) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (35) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Percutian (25) Masyarakat (22) Haiwan (21) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Kucing (19) Perkahwinan (19) Tips (19) Seni (18) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Majlis Kahwin (8) Lanskap (7) Lirik Lagu (7) Hari Jumaat (6) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Grafik (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Anak Buah (2) Banjir (2) Buah (2) Takziah (2) Makanan (1) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger