Blogger Malaysia Yang Aktif

Blogger Malaysia Yang Aktif

Blogger Malaysia Yang Aktif


TAHNIAH KEPADA SEMUA BLOGGER MALAYSIA YANG AKTIF BERBLOG. SALURKAN INFORMASI 
DENGAN IKHLAS HATI ANDA.
TERUSKAN MINDA YANG POSITIF
Pantun dulu ...
( Salam dihulur pembuka bicara )
( Dipetang hari berinformasi di alam maya)
(Salurkan informasi seikhlas hati kita)
(Agar ilmu kita itu dimanfaatkan semua)

Sebenarnya Etuza ingin mengucapkan jutaan ucapan tahniah kepada semua blogger Malaysia yang aktif berblog setiap detik waktu dan ketika mereka memiliki masa yang terluang. Etuza dapat perhatikan sangat banyak blogger yang baru dan yang lama silih berganti dalam paparan maya. 
Sebenarnya semua blogger Malaysia ada memiliki kreativiti masing2 dalam tamplate blog mereka. Blog mereka ada kekuatan masing2. Mereka ada visi dan misi dalam berblog, ada tujuan dan harapan agar dapat menyampaikan sesuatu yang bermanfaat kepada sesiapa sahaja yang membaca paparan blog mereka.
Sayang sekali jika seperti Etuza beberapa tahun yang lalu, gagal menyampaikan informasi dalam blog, setiap bulan kosong paparan blog Etuza. Sayang sekali. Etuza nak pesan kepada blogger dan diri sendiri, bahawa sebenarnya SEDAR ATAU TIDAK BLOG KITA SUDAH ADA BLOGGER YANG MEMPERCAYAI BLOG KITA, KERANA ITU BLOG KITA DIJADIKAN BLOGLIST DALAM BLOG MEREKA.
Oleh itu hargai blogger yang ada letak blog kita. Bagaimana caranya dengan hanya AKTIFKAN DIRI UNTUK UPDATED PENGISIAN BLOG sekurang-kurangnya dalam seminggu ada dua entry cukuplah. Sebab jika kita tidak updated blog kita, kemungkinan admin blog tersebut yang bloglistkan blog kita di blog mereka akan merasa menunggu dan akan rugi meletakkan blog kita dalam laman mereka. Rasanya perkara ini perlu diambil perhatian.Namun kita faham juga jika ada blogger yang menghadapi masalah hingga bertahun tidak ada pengisian.Kita faham sangat2 jika ada blogger yang gagal updatekan blog. 

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

17 ulasan

teruskan memberikan informasi khususnya ke arah islamik dan isu positif...dah letak blog etuza dalam blog list saya...

selalu keliru ..dan nak tanya..kenapa nama etuza? emm saya selalu ingat fliza dragon ball..sorry tuan..gurau2x..

teruskan berblog! all the best from me

Kalau boleh setiap hari nak update tapi dek kekangan masa dan idea ke laut, kadang2 dibiarkan tanpa berusik.

JM salah seorang daripada mereka yang agak malas dan tidak berkesempatan utk update blog. Tetapi amat RAJIM blog walking

Nasihat terbaik dari Etuza. Saya juga cuba tulis sekerap mungkin, kalau boleh 1 entri sehari, insyaallah...

Alhamdulillah setakat ni entri2 Lya takde lagi yang mengaibkan orang ..Kita share info2 berguna dan tips2 yang orang suka nak belajar ,..Berblogging itu satu seni ..Kalau kita rajin mengolah seni itu pasti akan jadi semakin indah ..

Alhadmulillah ada jugak yang letak blog Lya sebagai BLOGLIST mereka termasuk CIkgu Etuza..Tq so much ..Sedikit sebanyak bila blog kita di bloglist kan kita rasa cukup teruja ..Ada juga yang suka blog kita klan Cikgu Etuza..

insyaallah akan cuba update selalu. akan urus masa dgn baik

Semoga Etuza menjadi seorang blogger yang disegani suatu masa nanti..:)

Biarlah artikel pendek tapi bermanfaat..:)

kadang2 takde idea..kadang2 masalah internet....

Alasan bunda samalah dengan Kamsiah...tak mampu..

saya pun entahkan aktif sampai bila... Selagi diizin Allah, InsyaAllah akan terus aktif. Jika dilihat di bloglist page saya, memang ramai yg dah xaktif. Mungkin mereka ada sebab tersendiri.

@Bin Muhammad
Subahanllah happy sangat ada ulasan dari BM ..sanagt hargainya

sebab tu bunda tak letak bloglist dalam blog bunda...

pertama masaalah yang macam Cikgi katakan...
kedua .. bunda tak sampai hati...kerana ramai yang aktif ..dan tak mampu nak uruskan setiap masa bloglist ini...

memandangkan bunda pun jarang update...
tak adillah bagi mereka kalu bunda letak bloglist nama mereka...sedangkan bunda tak konsisten untuk mengurusnya seperti cikgu dan yang lain2nya uruskan...

Namun bunda tahu siapa yang rajin dan sentiasa sudi untuk singgah dan drop komen ke Teratak Bunda... bunda hargai mereka2 ini...walau pun kurang menzahirkan melalui tulisan ...namun mereka ini tetap dihati bunda...

bukan saja bunda anggap sebagai adik2 dialam maya malah ramai nya sebagai anak2 bunda juga...Allahuakbar!..

Terima kasih semua...

Mv akan pastikan dalam seminggu lebih dari 3 entry...

Sesiapa yang minat memasak
Cuba http://amazing-tm5.blogspot.com/

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (432) Ceritaku (417) Berita (380) Agama (366) Dunia Blog (326) Promosi. (300) Doa (293) Info Lelaki (265) Tips Blog (265) Pengalaman (234) Anak (211) Nasihat (205) Pendidikan (201) Rasa Bahagia (182) Kasih sayang (178) Berita Keningau (169) Hadiah (149) Pelancongan (129) Gambar (120) Alam Semulajadi (116) Ekonomi (102) Segmen (101) Sejarah (101) Keluarga (83) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (62) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (42) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (35) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Percutian (25) Masyarakat (22) Haiwan (21) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Kucing (19) Perkahwinan (19) Tips (19) Seni (18) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Majlis Kahwin (8) Lanskap (7) Lirik Lagu (7) Hari Jumaat (6) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Grafik (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Anak Buah (2) Banjir (2) Buah (2) Takziah (2) Hari Raya (1) Makanan (1) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger