Pelbagai Imej Haiwan Dari Lok Kawi Wildlife #5 Di Blog Etuza

Pelbagai Imej Haiwan Dari Lok Kawi Wildlife #5 Di Blog Etuza

 Pelbagai Imej Haiwan Dari Lok Kawi Wildlife #5 Di Blog Etuza

    Part kedua akhir keberadaan di Lok Kawi, Papar Sabah mempamerkaan pelbagai imej haiwan yang dijumpai. Kerbau dan lembu seakan sama kelihatannya, tetapi cuba perhatikan dengan pengamatan anda pasti anda akan menemui perbezaan dua haiwan spesis yang sama ini. Lembu dan kerbau. Kerbau suka berkubang di lumpur. Lembu selalunya dikaitkan dengan kata bidalan "Lembu Punya Susu Sapi Punya Nama". Alamak bergurau saja ya, kita senyum petang hari rabu ini. Etuza ada satu cerita menjadikan Etuza trouma hal kerbau di kampung ketika berumur 12 tahun. InshaAllah jika ada kesempatan boleh juga Etuza ceritakan dalam blog ini. Tunggu..

Berjalan ke sangkar besi seterusnya, Etuza ingatkan sudah berakhir, sebab hutan semakin tebal. Rupanya selepas lihat lembu, kerbau ada lagi sangkar lain...kami kena pusing balik U turn ke arah tempat yang asal. Hebat kan Lok Kawi, boleh lama di sini pun boleh. Makan dan minum bersama-sama. Planing betul-betul bawa kelengkapan bekalan, makan dan minum bersama seisi keluarga. Dapat eratkan kasih sayang antara ibubapa dan anak-anak.

Apa lagi yang ada, monyet, haiwan landak dan musang hitam. Pertama kali nampak musang depan mata. Tidaklah sama 100 % dengan kucing. Musang nampak kasar Kucing nampak lembut. Musang ni suka makan ayam hidup. Kucing mata kelihatan lembut, musang mata dia menakutkan seolah tak suka tengok orang. Kucing di rumah Etuza berlari kejar Etuza dan anak-anak hendak bermanja. Musang di dahan tak turun layu kepenatan. Etuza cerita hal musang tapi gambar musang tidak ada pun dalam antara gambar . Sorry. Ada gambar anak kuda Mega namanya siap dengan rumah cantik Mega. Kepada yang akan ke sini, sila lawat Mega. Anda panggil Mega pasti Mega akan keluar dari rumah Mega tu. Bagus si Mega, suka disentuh, tak percaya tengok ja gambar anak-anak membelai Mega.Penyayang kah pula anak-anak Etuza ni. Kepada pencari gambar untuk P & P di kelas jika bertemakan haiwan rasanya blog Etuza menyumbang paparan gambar tentang haiwan. But! kalau copy payah sikit kena locker. Minta maaf... 


Entri Hal di Lok Kawi SINI - Klik 


Entri Hal di Lok Kawi SINI  - Klik 


Entri Hal di Lok Kawi SINI - Klik







Segala macam, ada haiwan di Zoo Lok Kawi.
Anda berhasrat ke sini..rancanglah semasa cuti sekolah...
.1. Ada gambar tidak ready ..share saja dengan anda!
2. Gambar kandid ada kalanya seronok tengok..
3. Nak lagi cantik buat kandid yang close Up lagi best!!.
4. Perjalanan U turn Balik, kemudian akan jumpa di titik permulaan.
5. Penat kaki melangkah tetapi rasa riangnya peluh
sudah membasahi baju..arouma badan wangin semulajadi.

Mujur bawa kereta sendiri...basah baju lah dengan peluh..
Seronok tengok anak-anak berlari anak..

### kadangkala Alya dan Abang dia Mustaqim 
berlari berkejaran...huuuu!!! ada saja si manja ni...
Main kejar2an pula....HAPPY ke SANGAT!! hehehe..
Sampai Jumpa lagi. Ada Dua Entri lagi hal 
Lawatan Etuza Family Di Zoo Lok Kawi, Sabah.
 Nantikan...Harap tidak BOSAN hal Lok Kawi, di Sabah.

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

23 ulasan

banyak binatang kan..

tak sia2 masuk..

Seronoknya berjalan2 dengan anak2 ,yang dah lama sya tak buat ,bila anak2 cuti berbeza..

terima kasih...kunjungan hanum ya...

memang banyak haiwan di Zoo Lok Kawi Sabah...

sangat seronk kanak2 kecil..kena bagi mereka terima kasih kunjungan Saniah ya...

Mega kuda padi ye..cantik warna bulu Mega..

kuda tu cantik kan etuza, di mana pun zoo kebanyakkan haiwan yang sama pasti ada dan paling popular pastinya cik nyet kita tu .

Sabah rupanya. Ingatkan langkawi...

Tak sangka lembu dan kerbau pun ada dalam zoo kan cikgu etuza.

mega seekor anak kuda putih manja dan jinak sangat tu PC..Gemuk pula tu..

monyet ya...gerun tegok banyak dalam sangkar..kena larang lah bagi makan ..ada logik..jimat kita yang makan hahaha

Yup di Lok Kawi Sabah ya dek..mohon tak silap..

alhamdulillah..amin terima kasih ya MKL..dah biasa cal MKL..harap tak ambil hati ya

ha ya SP..mula2 tu aik lembu ke kerbau..saya tengok tul2 kerbaulah sama colour dengan lembu...berjiran lah pula kongsi rumah..habis rumput lembu kerbau pajak gadai jadi lumpur...tapi lembu kerbau di ZOO LOk Kawi sangat sporting..diam ja..renung kita tu SP

Ohh....igtkn di Siam...bunyi dkt2 sana je

tak lah di Sabah, terima kasih sudi ke laman Etuza ya

:-)) singgah malam sambil baca sambungan entri cuti2 dri cikgu

cikgu etuza...memang seronok bila ke tempat seperti ini. melihat keindahan alam

Seronok tengok Etuza dan family di sana.

itu seladang ke lembu besar betul! Rusa ada x cikgu?

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (431) Ceritaku (417) Berita (380) Agama (364) Dunia Blog (326) Promosi. (300) Doa (293) Tips Blog (265) Info Lelaki (264) Pengalaman (234) Anak (210) Nasihat (205) Pendidikan (200) Rasa Bahagia (181) Kasih sayang (178) Berita Keningau (167) Hadiah (148) Pelancongan (129) Gambar (120) Alam Semulajadi (116) Ekonomi (102) Segmen (101) Sejarah (101) Keluarga (83) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (62) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (42) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (35) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Percutian (25) Masyarakat (22) Haiwan (21) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Kucing (19) Perkahwinan (19) Tips (19) Seni (18) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Majlis Kahwin (8) Lanskap (7) Lirik Lagu (7) Hari Jumaat (6) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Grafik (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Anak Buah (2) Banjir (2) Buah (2) Takziah (2) Makanan (1) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger