Jalinkan Kasih Sayang Abadi

Jalinkan Kasih Sayang Abadi

 Gambar Download Semakin Kecil Tersimpan Dalam Backup File.
Abadikan dalam blog dengan niat semoga kasih sayang kami abadiselalu serta segar dalam kehidupan ini.


Fakta Gambar Download 

1. Jika format komputer jangan lupa gambar  backupkan simpan dalam folder.
2. Gambar download semakin kecil jika tersilap setting.
3. Gambar download bila kita klik untuk besar, sederhana kelihatan kabur, wajah samar menyakitkan mata melihatnya.Sebab kabur makan sakit mata hendak mengecamnya.
4. Paparan sesuai ialah saiz kecil seperti di atas.
5. Seperti ukuran paspot yang kelihatan unik dan boleh letak banyak dalam blog.
6. Gambar atau imej yang menjadi kesayangan anda sebaiknya abadikan dalam blog peribadi kerana lebih selamat daripada simpan dalam folder komputer anda.

Selamat malam.


Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

10 ulasan

Abadikan gambar dan letak kat blog..blh tulis2 boleh letak gambar..nnt nka tgk blk buka blog je..tak gtu cikgu

betul tu cikgu... kalau nak format laptp pastikan backup semua gambar2 yg kita ambil...

Semua gambar Zumal tersimpan dalam folder online tapi saiznya dicompress jadi kecil... Kecil pun kecil la, asal dapat disimpan kenangan tu. Betul kan Cikgu ^-^

Yan suka main size gambar...baru tahu...tq cikgu..pas ni tak mau besar 2 gambar

assalamualaikum etuza...yer betul2 tu...:)

Saya pernah sekali laptop rosak, gambar family kawan kawn semua dalam tu, dan latop tu mmg xboleh baiki, last last minta org kedai buka belakang laptop ambik external hardisk laptop,

Alhamdulillah semua ada lagi

semoga cikgu sekeluarga hidup harmoni dan penuh kasih sayang aminnn

Betul tu..semua boleh dijadikan kenangan

ekin laptop abg rosak external harddisc laptop boleh guna lg alhamdulilah

Sayangnya kalu gambar tu kita tak backup, tiba2 terformat..

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (432) Ceritaku (417) Berita (380) Agama (366) Dunia Blog (326) Promosi. (300) Doa (293) Info Lelaki (265) Tips Blog (265) Pengalaman (234) Anak (211) Nasihat (205) Pendidikan (201) Rasa Bahagia (182) Kasih sayang (178) Berita Keningau (169) Hadiah (149) Pelancongan (129) Gambar (120) Alam Semulajadi (116) Ekonomi (102) Segmen (101) Sejarah (101) Keluarga (83) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (62) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (42) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (35) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Percutian (25) Masyarakat (22) Haiwan (21) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Kucing (19) Perkahwinan (19) Tips (19) Seni (18) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Majlis Kahwin (8) Lanskap (7) Lirik Lagu (7) Hari Jumaat (6) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Grafik (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Anak Buah (2) Banjir (2) Buah (2) Takziah (2) Hari Raya (1) Makanan (1) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger