Rancang Percutian Yang Menyeronokkan

Rancang Percutian Yang Menyeronokkan

Rancang Percutian Yang Bermakna Bersama Keluarga

Menghitung hari..bercutilah dengan selamat
   Minggu hadapan merupakan minggu cuti semester penggal persekolahan ke 2 tahun 2015. Pasti ramai di kalangan warga sekolah seluruh negara menyambut cuti semester dengan perasaan gembira. Siapa yang tidak gembira dengan percutian anda, pasti tiap kita sangat merasa gembira, apa tah lagi percutian kali ini serentak dengan sambutan perayaan Hari Raya Haji tahun 2015 yang akan berlangsung pada 24hb September 2015.

Etuza mengucapkan selamat bercuti dan buatlah RANCANGAN PERCUTIAN BERSAMA KELUARGA DENGAN SELAMAT. Sebagai panduan perancangan percutian yang menarik dan bermakna, di sini Etuza nyatakan beberapa panduan pada percutian anda.

Perancangan Percutian.
* Mesti merancang terlebih dahulu, di mana dan apa tujuan serta apa objektif percutian anda.
* Buat persediaan awal dengan menyediakan alat kelengkapan, beg pakaian dan pakaian yang ingin di bawa.
* Periksa tahap kesihatan terlebih dahulu pastikan semua ahli keluarga dalam keadaan yang sihat walafiat.
* Mesti bawa kamera anda untuk merakam memori yang indah.

Penyediaan Kenderaan 
* Pastikan kenderaan anda selamat untuk digunakan.
* Buat service kereta anda dengan memeriksa semua termasuk dist break dan sebagainya.
* Pastiak kereta di cuci ( hantar ke car wash )

Semasa Dalam Percutian
* Pastikan cukup juga kewangan anda, kerana dalam bercuti dan di tempat percutian segala - galanya memerlukan wang.
* Pastikan ketua keluarga serta anak-anak dan ibu saling bekerjasama mempastikan tiap individu keluarga berada dalam lingkungan dan tidak berada jauh dari kita.
* Pastikan anak -anak di jaga dengan rapi bagi menjamin keselamatan mereka.
* Elakkan dari berbual terlalu lama dengan orang yang tidak di kenali.
* Pastikan merakam dengan kamera anda tiap distinasi yang anda pergi sebagai kenangan terindah anda dan keluarga.
* Nasihatkan anak-anak serta saudara anda agar tidak bersikap takbur semasa dalam tempat percutian anda.
* Jangan sekali kali lupakan solat yang wajib, walau di mana kita bercuti pastikan solat dijaga dan mohon doa kepada Allah agar merahmati tiap perjalanan percutian kita.

Semoga tips Etuza ini membawa makna dan bererti bagi anda yang merancang membawa keluarga bercuti.

kilik SINI mungkin anda berminat untuk membaca lagi seterusnya di blog Etuza.


Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

15 ulasan

rancang sebaik baiknya..selebihnya tawakkal kepda Allah..

SELAMAT BERCUTI CIKGU ..KEMANAKAH AGAKNYA DESTINASI PERCUTIAN KALI NI...MESTI MENARIK TEMPAT YG DIPILIH TU...

banyak tempat menarik kt dalam negara kita ni..

Cikgu...

jom gv support ... jawab soklan2 cepu cemas saya :http://hnr318.blogspot.my/2015/09/jom-berkenalan.html?m=1

Tolong pomot skali if baik hati ...
I really hope it can reach many heart of readers for the medicine awareness...

Jazakallahu khayr ... tengs in advance ...

Selamat bercuti cikgu, tidak kemana2 ka cuti ni?

rancang sesuatu percutian tu mmg kena titikberatkan.. semua yg cikgu listkan kat atas perlu dilakukan.. :D

Selamat bercuti Cikgu Etuza ^-^

selamat bercuti buat semua..... time ni nak family holiday...

p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #18. (^_^)

Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2015/09/senarai-url-blog-18.html

- Mia Liana -

ya selamat bercuti..terharu dgn penghargaan ini..terima kasih Mia terbaik sifu blog..

Selamat bercuti cikgu.... ;-))take care

Selamat bercuti Etuza..

seronok kan esok sekolah tutup seminggu boleh bawak anak isteri pergi bercuti

dah lama aiza tak bercuti dengan family..

Bestnya cuti, saya juga kerja..

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (431) Ceritaku (417) Berita (380) Agama (364) Dunia Blog (326) Promosi. (300) Doa (293) Tips Blog (265) Info Lelaki (264) Pengalaman (234) Anak (210) Nasihat (205) Pendidikan (200) Rasa Bahagia (181) Kasih sayang (178) Berita Keningau (167) Hadiah (148) Pelancongan (129) Gambar (120) Alam Semulajadi (116) Ekonomi (102) Segmen (101) Sejarah (101) Keluarga (83) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (62) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (42) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (35) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Percutian (25) Masyarakat (22) Haiwan (21) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Kucing (19) Perkahwinan (19) Tips (19) Seni (18) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Majlis Kahwin (8) Lanskap (7) Lirik Lagu (7) Hari Jumaat (6) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Grafik (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Anak Buah (2) Banjir (2) Buah (2) Takziah (2) Makanan (1) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger