Memadailah Kita Komen Di Blog Kegemaran

Memadailah Kita Komen Di Blog Kegemaran


Sekarang 9/1/2015 Jumaat.

Paparan halaman: 12


Ini jumlah paparan halaman Blog Etuza
pada pukul 8.00 pagi hari ini..
Jika 12 klik dan drop komentar..gempak 
blog..tapi yang berlaku lagi ialah kengkangan kita
balas kunjungan ..walaupun bukan WAJIB..
tetapi..perlu demi eratkan hubungan sesama logger 
serta saling mengenali...
Guna Komputer ini lebih memuaskan hati 
kita ketika melayari interent berbanding 
handphoneapapun lain orang lain caranya.
Etuza memnag guna komputer ini 
jika online paparan tidak sempitkan
 pandangan matamesra internet maya

Adakah Komen  Di Blog Anda Satu Keperluan?


     Sejauh manakah keperluan komen di blog kita masing-masing. Adakah setakat kita perlukan demi naik kan TRAFIK dan GRAFIK yang unik di akaun blogspot kita. Atau adakah keperluan komen sekadar kita membalas kunjungan dan tinggalkan jejak klik kita ke laman kita dengan tujuan memuaskah hati teman blogger. Jika ini keperluan komentar tersebut pada Etuza ini tidak memadai, kerana sesungguhnya keperluan komen itu merentasi banyak keperluan yang boleh saja kita nyatakan dan kita laksanakan. Siapa lagi yang menjulang nilai komen di blog selain kita lah antara blogger yang perlu meletakkan nilai komen di blog adalah maha penting dan amat diperlukan.

Pendapat teman bloggers Malaysia mengenai keperluan komen di blog. Jemput membacanya dan menyetujuinya.

1. Perlu untuk mendapatkan pandangan dan teguran. Mungkin ada kesalahan yang kita tidak perasan dalam entri-entri kita. Pendapat 

2. Dengan komen dapat memeriahkan lagi ukuhua berblogging.Kalau tidak komen  manakan kenal. Khir Khalid ( mengenali antara blogger )

( mohn maaf ada setting tak berapa ok..nanti kemaskan semula )
harap maklum

Pendapat siapa lepas ini...tunggu...
( akan ada entry - tak dapat catat ..tunggu!! )

Kadang kala kita hanya klik blog rakan blogger tanpa di baca..
hanya melihat seketika dan klik blog ke laman lain...buatlah Blog
Walking yang sebenar agar anda blogger tidak ruga melakukan
amalan BlogWalking...setiap hari..

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

25 ulasan

perlu untuk mendapat pandangan dan teguran.
mungkin ada kesalahan yang kita tak perasan dalam entri2 kita

tak memaksa org komen...tp jika mereka sudi komen...itu satu bonus..

ok...xsbr tunggu next entry ni cikgu...hihihih

Dgn komen dpt memeriahkan lagi ukhwah berblogging.. Klu tak komen manakan nak kenal2 hehee.. Salam Jumaat cikgu Etuza.. :)

Bukan komen, lebih kepada mengusik si penulis... Baru seronok berkawan dan lebih friendly... malah dengan gaya begitu saya rasa macam si penulis saya dah kenal lama dan rapat... bukan menggatal ya sebab kita pun tahu batas-batasnya... tak tahulah kalau Etuza tak suka dengan cara saya tu.

Setakat ini saya rasa saya ada kawan rapat dari kalangan blogger walaupun cuma di dunia maya saja.

Komen di blog tanda kita membaca blog tersebut dan menghargai penulisan penulis.

Setuju cikgu Okje lagi suka guna laptop kalau nak melayari....tp kadang tu guna Hp lagi cepat kat mana mana pun boleh je berintenet....

Sebenarnya suka kalau org yg berkomen tu sepenuh perasaan berkomen bukan lepas batuk di tangga ...tp tulah, kita sendiri pun tak de idea nak komen yek cikgu

yan tak der lap top..hanya hp sebagai teman untuk ber internet...syukur alhamdulilah..setuju pendapat kak kam dan sweetie..

Sejak dua mnjak sy guna hp, xmo berebut dgn anak. Kalu ikut mmg tak puas, janji boleh baca, faham dan tinggalkan komen..

Salah satu sebab kenapa jarang2 keluarkan entri baru..

Ikut mood, kalau ok, bertalu2lah komen, jika idok, baca dulu, ada masa datang balik..

dapat kita mengenali blogger dengan rapat lepas ni....

Sebagai salah satu cara interaksi kite dengan blogger lain. Bagi pendapat (mungkin sama atau berbeza). Mungkin boleh berkenalan lebih lanjut.

kak Umi Alya mmg rajin tinggalkan komen di blog cikgu Etuza termasuk lah JM ahahah

Adakah Komen Di Blog Anda Satu Keperluan? JAP JM nak jawab --

Bagi JM..komen di blog adalah salah satu kepeluan bukan kehendak..Why? kerana dengan adanya komen2 di blog, kita sebagai blogger akan tahu akan :
1. kekurangan dan kelebihan entri yang di tulis
2. Adakah entri yang di kongsi menarik atau tidak
3. Kita dapat mengetahu berapa ramai yang sudi baca blog tetapi ada juga yang baca tetapi 'malu' untuk tinggalkan komen atau tiada apa untuk di komen
4. Bilangan komen akan memberi suntikan semangat untuk menulis
5. Melalui komen juga kita dapat eratkan hubungan silaturrahim dan dan dapat buat kunjungan balas. Boleh mengenali antara satu sama lain secara tidak langsung
6. Melalui komen juga kita dapat pertingkatkan cara penulisan, kerana melalui komen kita akan tahu kelemahan diri dan tidak 'syok sendiri'

Ahaaa....ambik ko..panjang betul komen nya

so kepada rakan blogger di luar sana meh lah rajin2 singgah di blog JM..tak komen pun x pe..korang datang pun dah buat JM tersenyum lebar

Bagi JM..tinggalkan komen itu bukan 'WAJIB' atau satu 'KEMESTIAN' jika korang sekadar klik my blog tanpa baca pun Alhamdulillah...terima kasih byk2..jika komen di tinggalkan..so tunggu kunjungan balas dari JM :-)

Memadailah kita tinggalkan komen di blog kegemaran? TIDAK bagi JM...semua blog blogger yg tinggalkan komen di blog JM..JM akan tinggalkan komen..tiada istilah pilih bulu or pilih blog kegemaran sahaja kerana semua blogger yang tinggalkan komen di blog JM adalah my feveret blogger

bagi JM...lebih rajin blog walking dari up entri baru..entah kenapa lah sikap malas nak up entri menjadi2..smlm ada kawan opis complain kenapa belum habis kan entri Korea kerana beliau x sabar tunggu sambungan entri..setiap kali bukak blog masih lagi entri lama..huhhu...sorry dear..dah le malas pastu tinggal pegi misi banjir so makin bersawang lah blog tu

menarik puka entri ni sampai JM tinggalkan komen bertalu2 ahahah...

Sebenarnya bila kita singgah kat blog sahabat kita tu ..Bila kita tinggalkan komen walaupon sedikit yang kita tulis ..Hati sahabat cukup gembira..masih ada juga sahabat yang sudi tinggalkan komen kat blog kita rupanya..Alhamdulillah dapat sahabat maya seperti Cikgu Etuza yang rajin drop komen kat blog Lya jugak ..tq CIkgu..

Hehehe kadang2 nak sangat singah hari2 tapi tak sempat ..Singgah dalam masa tertentu tersu tgk entri yang lain2 ..Ada masa dpt la tinggalkan komen ..

Tak cukup masa, itu yang tak sempat nqk bw banyak blog..(alasan semata2, hi3)

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (431) Ceritaku (417) Berita (380) Agama (364) Dunia Blog (326) Promosi. (300) Doa (293) Tips Blog (265) Info Lelaki (264) Pengalaman (234) Anak (210) Nasihat (205) Pendidikan (200) Rasa Bahagia (181) Kasih sayang (178) Berita Keningau (167) Hadiah (148) Pelancongan (129) Gambar (120) Alam Semulajadi (116) Ekonomi (102) Segmen (101) Sejarah (101) Keluarga (83) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (62) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (42) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (35) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Percutian (25) Masyarakat (22) Haiwan (21) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Kucing (19) Perkahwinan (19) Tips (19) Seni (18) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Majlis Kahwin (8) Lanskap (7) Lirik Lagu (7) Hari Jumaat (6) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Grafik (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Anak Buah (2) Banjir (2) Buah (2) Takziah (2) Makanan (1) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger