Tips Penting Traveling Anda

Tips Penting Traveling Anda

Tips Penting Persediaan Rapi Sebelum Membuat 
Pelancongan Anda! Perhatian Penting Kepada
Sesiapa Sahaja Yang Berniat Untuk
Travel Pada Bila-Bila Masa...

Anda wajib membaca demi melancarkan perjalanan sama ada
jauh atau dekat. Tips ringkas dan memerlukan perhatian 
kepada anda semua.

" Kalau pergi berjalan jauh di mana-mana,
Jangan lupa siapakan semua keperluan anda,
Berjalan jauh sangat memerlukan stamina anda,
Pastikan semuanya baik lancar hati ceria."

"Blogger UMI ALYA keluarga bahagia,
Kenalan kita di kejauhan sana,
Doa dan harapan sentiasa mengiringi Keluarga Alya,
Selamat pergi selamat kembali bersama-sama."

Pantun Karya Etuza.

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

15 ulasan

As'salam kepada semua rakan blogger atau siapa sahaja harus baca untuk infor sebelum bertolak membuat perjalanan yang jauh..Terima kasih

Terharunya Cikgu, terima kasih banyak2, belum bercuti lagi, ia di atas urusan rasmi jer..

Insya Allah akan sentiasa ingat pesanan tersebut.

Umi kena ubah tu Pop window ya..sukar nak kenal pasti no pengesahan..kalau dapat minta UMI tukar cara ..embedded tu ..selesai masalah

yg paling seronok jika melancung adalah anak2..:)

Saya Yang Menurut Perintah, hi3..

Terima kasih atas perkongsian ini ya Cikgu Etuza... Wahh Umi Alya nak [ergi bercuti ke..Jaga diri tau ..Semoga percutian indah jadi idaman ..InsyaAllah,..

Kak Umi travel ke mana? jauh ke

Tips yang cikgu kongsi lebih sesuia bagi mereka yg travel dalam negara :-)

Keperluan dan kelengkapan yang lengkap bergantung kepada destinasi dan jangan lupa ubat ubatan serta kamera is the most important

Bolehlah tahan jauhnya & perlu bermalam diluar, atas urusan rasmi jer JM..

Seminggu lagi baru akak bercuti, tak tau lagi haluannya Lya..

walau di mana kak umi berada semoga semua selamat dan berjalan lancar aminnn

betul tu kak kam...JM kalau bawak adik jalan2...tapi dalam negara je..mmg seronok sgt mereka tu

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (434) Ceritaku (418) Berita (380) Agama (369) Dunia Blog (326) Promosi. (300) Doa (295) Info Lelaki (266) Tips Blog (265) Pengalaman (235) Anak (212) Nasihat (205) Pendidikan (204) Rasa Bahagia (183) Kasih sayang (180) Berita Keningau (175) Hadiah (150) Pelancongan (130) Gambar (120) Alam Semulajadi (117) Sejarah (104) Ekonomi (102) Segmen (101) Keluarga (85) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (62) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (42) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (36) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Masyarakat (25) Percutian (25) Haiwan (22) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Kucing (19) Perkahwinan (19) Tips (19) Seni (18) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Majlis Kahwin (8) Hari Jumaat (7) Lanskap (7) Lirik Lagu (7) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Grafik (3) Jantung (3) Makanan (3) Pertunangan (3) Anak Buah (2) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Takziah (2) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger