Limau Kasturi Di Laman Etuza

Limau Kasturi Di Laman Etuza

Jawaban Kepada Rabu Tanpa Kata #3

Kemarin Sebenarnya Buah Limau Kasturi 
Dari Pokok Limau Kasturi. Selepas Dibersihkan
Terang Benderang - Besar2 Pula Buah2an Kasturi.
Hari Ini Mari Tengok Uncle Yang Bantu Bersihkan
Kebun Depan Rumah Etuza.

 Inilah pokok limau kasturi tersebut..ada juga pokok-pokok 
sayur manis ..tersepit rerumput yang makin naik tinggi..
sungguh tak sedap mata memandang. 
Etuza cal dua mamat ni..baik orang ni...selalu tolong Etuza..
Of course kena lah bagi UPAH..Terima Kasih Faizal n Justin.

Faizal tengah gosok pisau mesin rumput dia..En. Justin
hampir siap pada bahagian dia untuk dibersihkan.

Sekelip mata saja dah bersih..terang benderang..
Nampak lah pokok limau kasturi..ada 5 pokok ja dan ada 
sebatang pokok limau kasturi berbuah agak lebat lawa
lawa buah limau kasturi...ambil kamera snap satu 
masuk pula di blog Pesona & Mustika.
Kebetulan hari rabu..buat edit dan nampak ok
letaklah Entry Rabu Tanpa Kata # 3.
Minta maaf lah ya teman blogger Etuza dah bagi tahu
limau kasturi - seolah masih ada yang tak pasti..
Hari ini, inilah jawapan pada Entry tersebut dan pada
gambar edit kretiviti Etuza.Harap anda dah puas hati ya...
Terima kasih..

inilah imej Entry Rabu Tanpa Kata #3 semalam.


Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

15 ulasan

Wah bestnya..ada kebun sendiri...itulah untungnya berbudi pada tanahkan...

Salam singgah sini cikgu...lama tak singgah sini tengok laman cikgu...subur jer pokok limau cikgu ni ya.

Sampai dah masak limau kasturinya yer cikgu. Saya hanya ada sebatang pokok di dapur rumah. Itupun tak habis makan. Kami buat air, atau beri pada keluarga yang lain... Ada pucuk manis yer, sedapnya...

banyak khasiat limau kasturi ni,kan....untung boleh petik kt pokok sendiri...

Limau kasturi juga boleh dibuat ubat...

Wahh bestnya banyak menanam la Cikgu Etuza ni hehhe

Sesekali kena la dibersihkan halaman kan tak pasal2 ada benda lain pulak yang menumpang tinggal..

LIMAU KASTURI KALAU DH MULA BERBUAH XTERMAKAN BANYAKNYA..BOLEH DIJUAL NI...

buat jus limau kasturi..minum sejuk buat penghilang dahaga..

mudah laa pasni yek. x yah g pasar beli limau lg kalau nk mkn mee goreng ;-)

Andainya Limau Kasturi itu betul2 dihalaman saya, seronoknya, setiap hari sayaboleh petik segar dari untuk kegunaan harian

Buat sambal belacan sedap ni cikgu....
Kebun cikgu luas sangat.....Nak bersihkan sendiri mmg tak larat kan....

Sambal belacan, masukkan kulit limau yang dimayang halus & perah airnya, sedap..

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (445) Ceritaku (431) Agama (384) Berita (384) Dunia Blog (339) Promosi. (313) Doa (312) Info Lelaki (272) Tips Blog (271) Pengalaman (240) Anak (226) Pendidikan (215) Nasihat (210) Kasih sayang (190) Rasa Bahagia (186) Berita Keningau (180) Hadiah (156) Pelancongan (140) Alam Semulajadi (125) Gambar (122) Sejarah (109) Ekonomi (108) Segmen (106) Keluarga (96) Blog (77) Tentang lelaki (74) kesihatan (71) Isu Semasa (58) Cinta (56) Rumah tangga (53) Tumbuhan (51) Bunga (43) Resipi (41) Cari Makan (38) Motivasi (37) Budaya (34) Nilai Moral (34) Award (31) Percutian (31) Herba (29) Sahabat Blog (29) Sajak (28) Harijadi (26) Masyarakat (26) Haiwan (23) Promosi Nuffnang (23) Perkahwinan (22) Artis (20) Kucing (20) Rasullah SAW (20) Seni (19) Tips (19) Sukan (18) Sekolah (14) Iklan (10) Petua (10) Kalender (9) Majlis Kahwin (9) Bulat (8) Lanskap (8) Lirik Lagu (8) Hari Jumaat (7) Kuiz (6) Makanan (6) Politik (6) Elken (5) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Grafik (4) Anak Buah (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Takziah (2) BRIM (1) Cuaca (1) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger