Itulah Mercu Tanda Keningau Kini

Itulah Mercu Tanda Keningau Kini

Itulah Mercu Tanda Keningau &
Itulah Pemandangan Bandar Keningau Kini.

Gambar terbaru Etuza tunjukkan view Bandar Keningau
 ketika berada di kawasan bukit menuju 
ke rumah Etuza..mercu tanda masih jelas 
kelihatan nun jauh di sana.

Gambar  view Bandar Keningau ketika Etuza balik ke rumah,
berada di bukit berdekatan dengan Jabatan Penjara atau Sekolah
Hendry Gerny Keningau, Sabah.

Infor Gambar : Etuza berada di kawasan bukit menuju
 ke Sekolah Hendry Gerny Keningau, Sabah.

Infor Gambar : Etuza tunjukkan view Bandar Keningau
dan tunjukkan mercu tanda Keningau iaitu Hotel Juta
yang masih jelas kelihatan pada jarak 5 kilometer.

Infor Gambar : Kalau tengahari atau sekitar jam 10 pagi
panorama ini sangat terang dan cantik.
Gambar di klik pada jam 4 petang menyebabkan
gambar agak tidak jelas dan berjerebu.

Infor Gambar : View ini dapat di lihat apabila Etuza short cut
naik bukit melalui Sekolah Henry Gerny untuk balik ke rumah Etuza.
Nikmati pemandangan yang indah hargai keindahan alam semulajadi.
Promosikan Keningau untuk anda visit.

Model : Blogger Etuza
Photography : Nick Irfan
Lokasi : Bukit naik ke Sekolah Hendery Gerny, Keningau.
( silap ejaan mohon maafkan ya..)


Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

19 ulasan

dari jauh pun masih nampak hotel yang sama.

View yang sangat cantik :)

Hotel juta tetap yang terbaik!! :)

Ya betul.. sangat cantik :)

Kiranya Hotel JUTA mercu tanda Keningau ya..

cantik view. Tak sabar lak nak jelajah Sabah

ngatkan daki gunung..rupanya itu jalan yang memang orang lalu ye..

tu hotel yg ckgu cita tu ka

tak terang tu Cal..petang banyak jerebu..

ya antara mercu tanda selain Keningau sinonim dengan kayu manis dan ada juga Hotel Perkasa. Hotel ni macam atas bukit berbading Hotel Juta tengah bandar Keningau UMI

ya jalan raya menuju ke Rumah Etuza..ada lebih kurang 7 kilometer lagi lah rumah Etuza dari tempat ni Diana

ya Hotel Juta yang color putih tinggi tu..

harap tertunai niat Cik Pinz ya..tiket beli awal2 agar murah..

lepak petang2 mesti best.. hehe

ooo kt sn ada sek henry gurney ya? igt kn kt melaka je yg ada ;-)

Bila la nak jejak kaki ke Negeri Dibawah Bayu ni... Salam Ukhwah dari Follower # 239..

masih terpelihara alam semulajadinya cikgu...

kiranya Hotel JUTA tu antara bangunan tertinggi di keningau lah ye...berapa tingkat tingginya..rasanya pernah ada entri berkenaan hotel JUTA ni kan...tapi dh x ingat

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (434) Ceritaku (418) Berita (380) Agama (369) Dunia Blog (326) Promosi. (300) Doa (295) Info Lelaki (266) Tips Blog (265) Pengalaman (235) Anak (212) Nasihat (205) Pendidikan (204) Rasa Bahagia (183) Kasih sayang (180) Berita Keningau (175) Hadiah (150) Pelancongan (130) Gambar (120) Alam Semulajadi (117) Sejarah (104) Ekonomi (102) Segmen (101) Keluarga (85) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (62) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (42) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (36) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Masyarakat (25) Percutian (25) Haiwan (22) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Kucing (19) Perkahwinan (19) Tips (19) Seni (18) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Majlis Kahwin (8) Hari Jumaat (7) Lanskap (7) Lirik Lagu (7) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Grafik (3) Jantung (3) Makanan (3) Pertunangan (3) Anak Buah (2) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Takziah (2) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger