Bloglist Ikon Gratifying Updated

Bloglist Ikon Gratifying Updated

UPDATED BLOGLIST IKON GRATIFY 
HANYA DI BLOG ETUZA PESONA & MUSTIKA.

BANNER KRAYA ETUZA.
Putih lambang bersih dan ikhlas damai
dan tenang serta sentiasa bersih ..

    Blog merupakan platform untuk kita mencari kenalan maya selain kita akan memperkembangkan perniagaan kita menerusi blog mahupun facebook, tweeter atau juga instagram. Bagi blogger keperluan untuk mempromosikan blog milik sendiri adalah harus dan pastikan melakukan aktiviti promosi tersebut dalam pelbagai cara. 

     Apabila blog kita dirasakan bagus dan kelihatan memaparkan perkara yang menyenangkan teman blogger atau para pembaca maya maka bermulalah sesi berkenalan di blog. Berkenalan secara sihat tanpa mengira status blogger. Status kemudian perlahan kita ketahui. Sebab perkara yang penting dalam blog adalah pengisian pada posting wall blog kita itu.  Entry menarik, sesuai bawa ilmu dan memebri motivasi maka mulai lah blogger letakkan blog kita sebagai rakan blog atau sekurang kurang menjadi teman maya secara sihat.

       Diringkaskan cerita, menerusi aktiviti memperkenalkan blog maka Etuza juga tidak terkecuali menerima tetamu blogger yang sangat-sangat menyenangkan Etuza dan mereka merasa senang dengan Etuza serta turut memberikan rasa senang kepada ramai blogger maya di Malaysia amnya. Etuza sebenarnya merujuk kamus dalam mendapatkan pengertian Gartify ini. Alhamdulillah perkataan Gratify amat menarik iaitu yang membawa maksud " Merasa Senang" atau "amat meneyenangkan". Etuza rasakan ini adalah ilham dari yang kuasa kerana setiap kali Etuza mendapat sapaan dan teguran Etuza segera merujuk kepada niat Etuza berblog. Niat antaranya menjalinkan persahabatan maya dan mendapat keredahan Allah. Kini telah bertambah senarai bloglist Ikon Gratify. Cuba lihat senarai bloglist Ikon Gratify yang the lates.

Bloglist Ikon Blogger Man ( Sangat menyenangkan )

1. http://www.safirulamar.com/ (Saf)
2. http://www.cikpinz.com/ ( CikPin )
3. http://mycuteshoppe.blogspot.com/ ( JR )
4. http://www.arzmoha.com/ ( aRz MOHD )
5. http://azrinrahim.blogspot.com/ ( Ayie )
6. http://madey09.blogspot.com/ ( Etuza )

Bloglist Ikon Blogger Women ( Sangat menyenangkan )

7. http://kamsiah-yusoff.blogspot.com/ ( Madam Kamsiah )
8. http://mimialya1.blogspot.com/ ( Umi Alya )
9. http://jarimanistravel.blogspot.com/ ( Jari Manis )
10. http://akifimtiyaz3.blogspot.com/ ( Lya )
11. http://hainomokje.blogspot.com/ ( HainomOkje )
12. http://anumkhairil.blogspot.com/ ( Hanum )
13. http://msvelentine.blogspot.com/ ( MV )
14. http://karyaku-paridahishak.blogspot.com/ ( Paridah )
15. http://norazis2908.blogspot.com/ ( Bunda )
16. http://kameqdeanna.blogspot.com/ ( Kameq Deanna )
17. http://srikandiofficialblog.blogspot.com/ ( Azi )
18. http://mimialya.blogspot.com/ ( UMI ALYA )

Nota : Tahniah kepada semua 17 blogger yang terpilih dalam Ikon Gratify. Semoga ukuhuwa terjalin dan kita mendapat kasih sayang Allah. Betulkan niat berblog, tegur dengan ikhlas dan ambil yang baik dan jadikan tauladan. Insya Allah.

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

11 ulasan

semoga makin bertambah list itu nanti

Tahniah kepada semua termasuk diri sendiri..

Tahniah UMI dan JM serta semuanya

Tahniah kpd mereka yg tersenarai... semoga ukhwah membawa keberkatan bersama... aamiin.. :)

sebetulnya saya sangat kagum dgn kewsungguhan cikgu dalam menyenaraikan blogger dalam setiap kategori...ada gratify,beautifuly,handsome...

Terim akasih semua yang datang drop komen..semoga blog momentomkan lonjakan prdigma pemikiran kita ke arah lebih baik..

Terima kasih buat Etuza yang selalu menghargai sahabat-sahabat blogger

terima kasih cikgu etuza

cikgu etuza sangat rajin menghargai rakan blogger

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ceritaku (468) Ucapan (461) Agama (425) Berita (395) Dunia Blog (349) Promosi. (334) Doa (333) Info Lelaki (303) Tips Blog (278) Pengalaman (257) Anak (248) Pendidikan (230) Nasihat (223) Kasih sayang (214) Rasa Bahagia (189) Berita Keningau (188) Hadiah (168) Pelancongan (157) Alam Semulajadi (138) Gambar (131) Ekonomi (118) Sejarah (115) Segmen (112) Keluarga (111) Blog (85) kesihatan (81) Tentang lelaki (75) Isu Semasa (59) Cinta (57) Tumbuhan (55) Rumah tangga (53) Motivasi (50) Bunga (48) Resipi (43) Nilai Moral (39) Cari Makan (38) Percutian (38) Budaya (36) Award (32) Herba (32) Masyarakat (32) Promosi Nuffnang (30) Haiwan (29) Sahabat Blog (29) Sajak (29) Harijadi (28) Kucing (24) Perkahwinan (23) Artis (20) Rasullah SAW (20) Seni (19) Sukan (19) Tips (19) Sekolah (18) Makanan (17) Iklan (14) Lanskap (12) Petua (10) Kalender (9) Majlis Kahwin (9) Bulat (8) Elken (8) Lirik Lagu (8) Hari Jumaat (7) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Anak Buah (4) Grafik (4) Restoran (4) Tazkirah (4) Hari Raya (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Takziah (3) Banjir (2) Buah (2) Tahun Baru (2) BRIM (1) Cuaca (1) Teknologi (1) Tutorial (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger