Panggilan! Panggilan ! Sedikit Tips Menjawab Soalan Kuiz!

Panggilan! Panggilan ! Sedikit Tips Menjawab Soalan Kuiz!

Daripada 13 soalan kuiz hanya 10 soalan yang diwajibkan untuk dijawab. Pilih dan kesan betul-betul mana soalan yang anda yakin dapat jawab ya.

Kepada 12 blogger Malaysia teruskan usaha dan usaha, Etuza sudah pastikan bahawa tiap soalan itu dipadankan dengan jawaban yang benar. Etuza hanya letak 3 soalan penganggu tu. 

Kalau dalam sekolah seseorang guru kena atur 3,2,1 atau 3,2,5 apa maksud tu. Beza bilangan soalan aras susah, sederhana dan mudah. Contoh 3 soalan mudah, 2 soalan sederhana dan 1 soalan susah ( aras tinggi ) lebih kurang macam ni. Guru adalah dilarang 10 soalan 10 lah soalan itu aras tinggi. Mesti semua murid tak akan berjaya jawab soalan. 

Merujuk kepada soalan KUIZ yang Etuza sediakan tu rasanya 3,3,5 ( 5 soalan senang, 3 soalan sederhana dan 2 soalan susah ) Ha yang 2 soalan susah tu tinggalkan ya. Pilih yang benar-benar anda yakin. 

Kepada blogger UMI ALYA dan semua yang join, Etuza nak bagi tahu kalau tidak yakin pada soalan tertentu tinggalkan ya. Tinggalkan ya sebab kan ada soalan lain. Pilih yang lain. Sebab rasanya ada pesaing dalam komen kan. Tapi sebagai penganjur Etuza ada penilaian tentang blogger yang tinggalkan komen pada tiap Entry Etuza tu. Ada cara Etuza menilai. ( Tapi ada tak dalam soalan 13 tu dinyatakan berapa orang blogger wanita! yang banyak komen di tiap entry Etuza!  ada tak, soalannya siapakah ya - soalan ni menguji minda / abstrak dalam nampak ) Sila fikirkan ya. Nak cari bilangan komen, tak payahlah klik semua Entry kesian tu..penat pun ada. Tengok ja ruang top komen dan pengomen terbaik November tu) Ok ya sedikit tips! ( hehehe bijak tak Etuza i'm sorry )

Bab blogger Hasrul Hasan, apa teknik nak dapatkan jawapan. Cuba search google anda akan nampak entry tu. Jika tidak pun hentam saja pilih ( atas, kiri, kanan atau bawah ) mana satu. Bayangkan kalau tempat atas mesti beban tu berat kan. Anda boleh semua terbaik blogger yang very supporting. Cayok cayok!!!

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

25 ulasan

Terima kasih cikgu kerana bagi klu..harap2 semua dapat menjawab ye..

MM..FIKIR N FIKIR...

Horeyyyy jawapan bocor, opssss.

Kalau jawab semua soalan, kena potong markah tak cikgu? Maklumlah lama tak jawab exam.. ( buat2 tak faham arahan)

Bak kata pepatah, alang2 celup pekasam, biar sampai ke pangkal lengan.

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

@umi alya

kak Umi..kongsi jawapan sama JM boleh?

@umi alya

kak Umi..kongsi jawapan sama JM boleh? ahaahah...matilah kena marah ngan Cikgu

sorry bang... lama tak singgah.. sekarang ni memang dah terlalu sibuk... apa2pun saya doakan agar abang sentiasa di dalam kebahagiaan.. :)

@Jari Manis

JM..
Boleh jer, kalau jawapan kita sama, barulah Cikgu Etuza 'senarai hitamkan' kita berdua & bagi peluang pada rakan2 lain.. amacam setuju??

kata rahsia kita berdua tapi sembang di sini..

@umi alya
Umi dan JM tak boleh ya share2 jawapan..buat sendiri ya hehehe...

@Jari Manis
Jm ..tak boleh share ..hehehe dah jawab ke tu..
Ok ada tak klik Etuza photoshot oleh anak Etuza hari ini, kami di laman rumah saja tu...

@umi alya
Hahaha..tak nak ke tropi ..ok esok Etuza nak update blog masukkan tropi yang masih belum siap..ialah tak siap sebab pemennag blogger lum ada lagi kan UMI
Milik siapa agaknya ya

soalannya dimana? ahai hai hai

lama tak jawab soalan ni...keliru sikit ..:)

maaf saya sibuk buat skt skg ni Insyaallah akan jawab secepat mungkin

Cikgu dah dapat ke belum jawapan kita?

Hairan. Sis JM dgn Umi Alyaa ni komen ka apa ni.
Untuk bulan Nov dah 100++ aiyaaa

malam ini saya mula menjawab. terima kasih atas tips yang berguna.

@aRz MoHa

Kami bukan tinggalkan komen dah ni..kami chatting kat sini ahahahah

TERBAIK la Cikgu Etuza..All the best buat semua yang telah mengikuti cabaran ini..

@hainom OKje

Amboi Geng, cepatnya hantar jawapan.. kami berdua ni baru jer nak panaskan enjin..

@aRz MoHa

aRz
kami berdua bersembang2 kosong kat sini, nak join meh le sekaki..

@umi alya

kak umi dah byk dapat jawapan huhhu..ishh..JM masih blur nih

@Jari Manis

Cer mai jalan2 umah akak walaupun rumah bersawang, mana tau ada seketul jawapan kat situ..

xper Cikgukan, kita tolong menolong... ahakkkkk..

@Jari Manis

kitakan dah jadi BFF walaupun nun jauh beratus KM...

@umi alya

yeay..jap..jap..nk terjah..usaha tangga kejayaan kan eheheh

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (431) Ceritaku (417) Berita (380) Agama (364) Dunia Blog (326) Promosi. (300) Doa (293) Tips Blog (265) Info Lelaki (264) Pengalaman (234) Anak (210) Nasihat (205) Pendidikan (200) Rasa Bahagia (181) Kasih sayang (178) Berita Keningau (167) Hadiah (148) Pelancongan (129) Gambar (120) Alam Semulajadi (116) Ekonomi (102) Segmen (101) Sejarah (101) Keluarga (83) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (62) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (42) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (35) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Percutian (25) Masyarakat (22) Haiwan (21) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Kucing (19) Perkahwinan (19) Tips (19) Seni (18) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Majlis Kahwin (8) Lanskap (7) Lirik Lagu (7) Hari Jumaat (6) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Grafik (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Anak Buah (2) Banjir (2) Buah (2) Takziah (2) Makanan (1) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger