Bab Makanan Special Bagi Etuza

Bab Makanan Special Bagi Etuza

Bah makanan siapapun tak lepas kan
semua mesti ada jenis makanan yang 
anda paling suka.Seperti itu jugalah Etuza..


Isteri Etuza memang gemar memasak  jenis
makanan tradisional Sabah ini.
Isteri namakan ROJAK KAMPUNG 
berasaskan kacang tanah,daun pucuk ubi,
betik dan mee halus.Cara masak semuanya 
masak rebus satu persatu..
Laris di gerai mak..kalau habis ada yang 
menyesal tak dapat..
Ok dalam plastik, bila keluarkan ha..
ini lah rupa rojak kampung ini.
Humm!! dua, tiga bungkus Etuza makan
bermakna inilah antara makanan kegemaran
Etuza.
( off..bukan selalu makan ya )
Tetapi asal ada hummm!...


Menu makanan  yang ada ceri tu  ada
Etuza buat Entry,tapi seorang pun tak dapat
teka makanan mana satu Etuza
paling gemar makan. Ok malam ini
ini lah dia jenis makanan yang Etuza 
sangat suka. Bubur kacang merah atau
bubur kacang hijau. 
Sebab apa Etuza suka..memakan 
kerana makanan kacang hijau
boleh mereda kan darah tinggi
dan makanan yang sangat mesra usus
lembut dan enak sangat di makan..
sampai dua kali kaut nak tambah..
Sesekali tu ada isteri masak untuk family
Etuza perasan anak2 sekali kaut saja..
ahakhahak!!! bapa pula sampai dua kali
ambil..tak bersisa.

hummmm!!! memang sedap..tau


Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

7 ulasan

bubur kacang merah / hijau tu tak byk beza dgn semenanjung ya cikgu....tp bab rojak kampung tu...rasanya dalam blog lama cikgu dulu ada diceritakan hal ni

JM pun suka mkn bubur kacang merah/hijau tu cuma x tak tahu rupanya byk khasiat tu..tapi rojak kg tu mmg x tpena tgk..mkn jauh sekali

Rojak kampung tak pernah makan ..mungkin kat semenanjung takde kot hehehe ..atau nama lain kat sini tak gitu Cikgu Etuza..

Jawapan bocor lagi..

Jangan lupa letak resepi Rojak kampung, sedap gayanya

@umi alya

ohh..itu ke jawapan nya...cantik!!!..nk jawab sekarang

my febret ni rojak kg..tapi nda pernah pula try makan yg ada betik

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (432) Ceritaku (417) Berita (380) Agama (366) Dunia Blog (326) Promosi. (300) Doa (293) Info Lelaki (265) Tips Blog (265) Pengalaman (234) Anak (211) Nasihat (205) Pendidikan (201) Rasa Bahagia (182) Kasih sayang (178) Berita Keningau (169) Hadiah (149) Pelancongan (129) Gambar (120) Alam Semulajadi (116) Ekonomi (102) Segmen (101) Sejarah (101) Keluarga (83) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (62) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (42) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (35) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Percutian (25) Masyarakat (22) Haiwan (21) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Kucing (19) Perkahwinan (19) Tips (19) Seni (18) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Majlis Kahwin (8) Lanskap (7) Lirik Lagu (7) Hari Jumaat (6) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Grafik (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Anak Buah (2) Banjir (2) Buah (2) Takziah (2) Hari Raya (1) Makanan (1) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger