Pengumuman! Pengumuman! Pengumuman!

Pengumuman! Pengumuman! Pengumuman!

Entry 83
( Cabaran 100 Entry Oktober 2014 )
Selamat petang semua, pasti gembira berhujung minggu bersama anak-anak tersayang. Apa lagi jika ada anak-anak yang baiik kepangkuan keluarga  dari asrama. Pasti aanak itu pun merasa lega dapat meredakan tekanan sepanjang hari belajar di sekolah tempat beajar.

Pengumuman! Blog Pesona & Mustika ketika ini sedang melakukan dua cabaran utama dalam hadapi dunia berblog. Pertama, Etuza mencabar sendiri diri sendiri untuk membuat sebanyak 100 entry di bulan Oktober2014. Mampu atau tidak diri ini, insha Allah hanya kemahuan dan usaha yang perlu dikuatkuasakan, jika tiada kemahuan maka tiada benda berlaku dalam blog Etuza ini. Kedua, cabaran kepada teman blogger yang suka datang ke blog Etuza, di mana blogger yang paling rajin menjatuhkan komen di ruang ulasan blog Etuza ini, akan diberi anugerah khas. Cuma pada 30hb Oktober 2014 Etuza akan buat pengumuman sama ada 1,2 atau 3 orang blogger akan di nobatkan sebagai pelayak menerima anugerah khas dari Etuza,Etuza sekali lagi menyatakan hadiah adalah sangat bernilai walau bukan dalam bentuk Wang. 

Maka diumumkan sekali lagi sila teruskan usaha kepada blogger wanita atau blogger lelaki untuk terus bersaing secara sihat untuk mendapatkan hadiah IKHLAS dari Etuza, kerana kata orang rezeki kita itu harusdiusahakan jika tidak, tidak ada apa-apa yang berubah dalam kehidupan kita.

Etuza memohon drop komen di blog Etuza bukan setakat drop komen secara suka-suka tetapi buktikan dengan anda membuat pembacaan padasetiap Entry Etuza. Ada ilmu pada Entry itu atau sekadar gambar berbicara, kongsikan apa di minda anda dengan ikhlas dan berkaitan dengan catatan di posting blog Etuza ini. 
Apapun kepada blogger sila amalkan:
* Relex, tenang, ceria, happy
bahagia, senang hati, ikhlas dan
rasakan bahawa berbelog juga kita
ada potensi untuk mendapat 
sejumlah jalinan ukuhuwa fillah
dan ada Rezeki di blog.
Mohon agar tidak stres!!!.
Nanti susah pula Etuza ..
bila tahu kawan blog Etuza stres!!
ngeee!!!!!

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

16 ulasan

wah menarik sangat cikgu etuza...insyaallah saya akan usaha keras...walaupun tahu blogger akif imtiyaz dan JM sangat power bab ni...

Selamat berhujung minggu, Etuza.
Mudah-mudahan cabaran 100 entri akan tercapai.

Usaha dengan penuh yakin dan tenang ya Cikgu Etuza..Moga2 100 entri yang di hajatkan itu tercapai hingga hujung oktober nanti ya ..

Hehehe Arz Moha ..Teruskan USAHA TERUSKAN USAHA ..kena rajin dan sentiasa konsisten dalam drop komen barula berhasil menjadi pengomen tegar ..Tak gitu Cikgu Etuza heheehehe...

Semoga berjaya.
Banyak tu 100 entri.
Tapi takpe, dimana ada kemahuan, di situ ada jalan.

Done follow cikgu Etuza #159.
drshikinzainal.blogspot.com

Rasa2nya dah tinggalkan komen semalam, gamaknya hilang dek line tak elok kot...

Insya Allah Cikgu pastu BOLEH!!!!!

Jika kau fikirkan kau boleh kau hampir boleh melakukan ..Jika kau fikirkan ragu2 usahamu tak menentu ..Hehhehe nyanyi lagu tu ya Cikgu Etuza nak naikkan semangat Cikgu hehhe

hahaha nda stress bah...ya bah komen apa yg patut jak kan...tak menang pun xpe bah

wahh..makin ramai yg akan tinggalkan komen di blog cikgu hihih..kalau JM ada masa..JM datagn baca ye..tapi bukan kerana niat nk dpt hadiah tetapi nk tahu apa yg di kongsi

aRz moha : ahaksss...jgn lah mcm tu maybe sis JM byk masa senggag di rumah so boleh terjal blog kwan2..tapi belum leh challenge umi alya lagi hihih..tak pe..beri komen dan baca dgn ikhlas..tak perlu harapkan balasanatau hadiah kan..baru x stress...hiksss

kenapa cikgu tak buat top commentar by Month ye..jadinya bukan org yg sama dapat hadiah nanti..just beri pendapat from my two cents..kalau lihat top comment tu adalah tuk keseluruhan kan..so buat 2..satu keseluruhan satu by month..bagi 'anugerah' by month so x de yg stress nanti hihih

@Jari Manis

Ha'aaa kan, tentunya JM blogger yang sering tinggalkan komen di sini.. pasti..

Rakan2 lain jangan terkeliru sudah, andaian saya jaa..

@umi alya

ahahaah...kak umi kak umi...seronok pulak kita berbalas komen iyer

Macam mana bunda nak masuk blog na komen blog ummi ...selalu tak dapat

Bunda..
Maaf.. Nnt saya tinggalkan link kt sana..

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (443) Ceritaku (429) Agama (384) Berita (383) Dunia Blog (337) Promosi. (312) Doa (311) Info Lelaki (272) Tips Blog (269) Pengalaman (240) Anak (223) Pendidikan (212) Nasihat (209) Kasih sayang (190) Rasa Bahagia (184) Berita Keningau (179) Hadiah (155) Pelancongan (140) Alam Semulajadi (125) Gambar (122) Ekonomi (108) Sejarah (108) Segmen (106) Keluarga (96) Blog (75) Tentang lelaki (74) kesihatan (71) Isu Semasa (58) Cinta (56) Rumah tangga (53) Tumbuhan (51) Bunga (43) Resipi (41) Cari Makan (38) Motivasi (37) Budaya (34) Nilai Moral (34) Percutian (31) Award (30) Herba (29) Sahabat Blog (29) Sajak (28) Harijadi (26) Masyarakat (26) Haiwan (23) Promosi Nuffnang (23) Perkahwinan (22) Kucing (20) Rasullah SAW (20) Artis (19) Seni (19) Tips (19) Sukan (18) Sekolah (12) Iklan (10) Petua (10) Kalender (9) Majlis Kahwin (9) Bulat (8) Lanskap (8) Lirik Lagu (8) Hari Jumaat (7) Kuiz (6) Makanan (6) Politik (6) Elken (5) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Grafik (4) Anak Buah (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Takziah (2) BRIM (1) Cuaca (1) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger