Kenduri Kesyukuran Selesai 100 Entry Oktober 2014

Kenduri Kesyukuran Selesai 100 Entry Oktober 2014

Entry Ke 100 
( Cabaran 100 Entry Oktober 2014 )

Selamat malam, ada lagi ke blogger yang termanggu mencari idea untuk blog anda setakat ini. Masih Etuza dapat kesan baru terlepas satu Entry dari blogger wanita terkenal Malaysia, tengok rangking Alexa dia hummm!! memang menuju ke arah kejayaan. Ok lah kan ada blogger biasa tiba2 terkenal dikalangan kita. InshaAllah.

Ha ini lah nak buat kenduri sempena selesai Etuza menyahut cabaran menyudahkan 100 entry sepena Oktober 2014.  Alhamdulillah tertunai dan telah Etuza umumkan penerima anugerah khas pengomen segar dan mesra sepanjang kelangsungan 100 entry Etuza dalam blog biasa ini.
Ya Allah puji dan syukur ke atasMu
Selawat dan asalam untuk rasul Mu
Muhammad rasulullah..
Kami tadahkan tangan pada hari ini.
Memohon keampunan dan memohon rahmatMu
Yakni berilah kami petunjuk ke arah jalan
Yang benar-benar membawa kami ke arahMu.,
Jauhkan kami dari lalai dan alpa..
Jauhi kami dari bala musibah..
jauhkan kami dari hasad dengki..
Yang menghitamkan jiwa kami..
Pimpin kami ya Allah 
Agar kami sentiasa senang dan mudah
Mentadbir kehidupan kami..
Lindungi blog kami dari umpat keji..
Jauhi blog kami dari di benci masyarakat..
Jadikan kami blogger yang saling berinteraksi
Memberi dan menerima teguran..
Agar kami dalam keadaan terpimpin berblog.
Niat kami ikhlas ya Allah..
Niat kami baik ya Allah..
Kongsikan ukuhuwa dan persahabatan 
Sesama insan muslim muslimah di alam maya.
Ampunkan kami, kayakan kami dengan ilmu
Ampuni kami. Amin ya rabbal alamin.







Semua Resepi di atas adalah
Orignal air tangan kami
Family Etuza.
( Semua nak makan dan nak rasa...)
Etuza dua kali ambil mana satu resipi paling Etuza 
gemari? Siapa nak try menjawab ..hehehe.
Selamat malam..

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

19 ulasan

Tahniah, Etuza! Berjaya capai target Oktober.

yang ada cerry tu quaker oat ke bro tuza?

Tahniah, Cikgu memang hebat hasilkan hasilkan beberapa entri di dalam sehari.

Kat mana dapat resepi tu? Entahlah sebab ramai sangat blogger masakan di Malaysia. Apa kata Cikgu tempek jer resepi untuk rujukan semua?

Maaf Cikgu, td tak faham soalan, kalau SPM gerenti gagal..

Saya teka - bawah sekali, maklumlah menu tradisional..

rajinnya menulis n3 hingga 100 sebulan tahniah...enak hidangan kendurinya...

rajinnya menulis n3 hingga 100 sebulan tahniah...enak hidangan kendurinya...

Alhamdulillah TAHNIAH CIkgu Etuza..Wah wah wah kenduri makan2 la pulak ..Bestnyerr nampak sebnarai makanan yang terpapar tuu ..

Nanti Cikgu Etuza up la entri resipi pulak hehehe ..Blh la kita2 yang ada ni belajar resipi belah sana ..

Alhamdulillah berjaya dengan sempurna...TERBAIK LA CIKGU ETUZA>.

setelah lbh seminggu report kat TM pasal masalah internet..hari ni baru dia org datang repair..
banyak entri kat sini yg terlepas..

@Akif Imtiyaz
Lya masakan ni ada yang anak etuza buat, ada juga isteri etuza tu, ada jg dari air tangan etuza..mohon maaf sekadar gambar resipi tak sempat nak lengkapkan 100 Entry tapi sebenarnya lebih 100 entry oktober tu..

@❤Kamsiah❤
Madam kamsiah ..tak apa..ada esok lagi untuk kita dengan izin Allah boleh berblog..

Syukur Alhamdulillah...akhirnya....bilalah dapat merasa masakan air tangan keluarga Cikgu...huhu
Apapun tahniah untuk Cikgu...

semuanya menarik...
hidangan paling akhir sekali tu menjadi favourite saya...haha...
walaupun tanpa hiasan, tetap boleh buat yg memandang terliur

Tahniah kerana bejaya mencapai target tu bukan mudah tau..JM aminkan doa tu

alamak! susah nk jawab ni yg mana satu cikgu suka..klau jawab betul ada hadiah x ahahaa

Mestilah bubur kacang merah atau hijaukan....hihi terer tak okje teka

tapi ikut kefahaman soalan tu, selain kuih muih.. argggggghhh...

@umi alya

kak UMi..JM tahu..akak uyni tahu jawapan nya...caiyok!!!!

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (451) Ceritaku (441) Agama (394) Berita (390) Dunia Blog (341) Promosi. (320) Doa (317) Info Lelaki (280) Tips Blog (273) Pengalaman (247) Anak (233) Pendidikan (220) Nasihat (214) Kasih sayang (198) Rasa Bahagia (187) Berita Keningau (185) Hadiah (163) Pelancongan (143) Alam Semulajadi (131) Gambar (124) Sejarah (113) Ekonomi (112) Segmen (108) Keluarga (100) Blog (79) kesihatan (75) Tentang lelaki (74) Isu Semasa (59) Cinta (56) Rumah tangga (53) Tumbuhan (53) Bunga (45) Resipi (41) Motivasi (39) Cari Makan (38) Nilai Moral (36) Budaya (35) Percutian (34) Award (31) Masyarakat (31) Herba (30) Sahabat Blog (29) Sajak (28) Haiwan (26) Harijadi (26) Promosi Nuffnang (26) Perkahwinan (22) Kucing (21) Artis (20) Rasullah SAW (20) Seni (19) Tips (19) Sukan (18) Sekolah (14) Iklan (11) Makanan (10) Petua (10) Kalender (9) Lanskap (9) Majlis Kahwin (9) Bulat (8) Lirik Lagu (8) Hari Jumaat (7) Elken (6) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Grafik (4) Anak Buah (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Restoran (2) Takziah (2) BRIM (1) Cuaca (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger