Google Memberi Nasihat Berhati-Hati Di Internet

Google Memberi Nasihat Berhati-Hati Di Internet

Entry Ke 85

( Cabaran 100 Entry Oktober 2014 )
Log masuk dan log keluar
Cukup mudah untuk melog masuk ke dalam Akaun Google - cuma klik butang Log masuk di sudut atas sebelah kanan mana-mana perkhidmatan Google untuk menyemak Gmail anda, memuat naik video ke YouTube atau cuma untuk mendapatkan hasil carian yang lebih berkaitan.

Tetapi, apabila menggunakan komputer awam seperti di kafe siber atau perpustakaan, ingat bahawa anda mungkin masih dilog masuk ke dalam mana-mana perkhidmatan yang anda gunakan walaupun anda telah menutup penyemak imbas tersebut. Oleh itu, apabila menggunakan komputer awam, pastikan anda melog keluar dengan mengklik foto akaun anda atau alamat e-mel di sudut atas sebelah kanan dan memilih Log keluar.
pengesahan 2 langkah untuk membantu memastikan akaun anda selamat, dan lebih berhati-hati untuk log keluar dari akaun anda dan tutup penyemak imbas anda apabila anda selesai menggunakan web.

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

13 ulasan

Kecuaian sendiri, salah satu penyebab blog kita bakal digodam, owhhhhhhh tidakkkk!!!!!!

kalau guna pc kat luar mcm di library,pastikan clear history dan log out betul2.. risau nanti ada yang curi2 baca atau masuk akaun kita if terlupa nak log out

klu kiya pinjamkan lappy kat org pun kena berhati2 juga sbb mrk blh godam perisian kat lappy kita ...

@umi alya
SO kita semua hati hati ingatan untuk ku dan semua

@Vee Sandi
tengok masa dan log keluar turus ya Vee

@Etuza Etuza

tapi itulah, kadang dek kejarkan.masa, terus terlupa nak log out..

Yang penting.. last security ialah telefon kita.. no kita kena daftarkan ke akaun google, jika akaun digodam atau telah ditukar password, google boleh smskan password ke telefon bimbit kita.
Kaedah yang sama juga digunakan utk sekuriti pembankan. :-)

saya jarang guna pc atau komputer orang untuk tujuan yg melibatkan sesuatu yang penting, seperti blogging, perbankan internet dan sebagainya

No no no jangan tak LOG OUT lepas dah guna hokeyy ..Kalau yang kita punya takpe la ni kat tempat awam kena hati2 tauuu ... Kena YAKIN dulu baru TUTUP KOMPUTER ok ..

Jgn keranakecuaian kita banyak maklumat terlepas ke tanganorg yg salah ..

betul tue..kat ofis pun kena selalu logout

jika guna internet di cyber pastikan deleta dan clear history di Internet option tu

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (433) Ceritaku (417) Berita (380) Agama (368) Dunia Blog (326) Promosi. (300) Doa (294) Info Lelaki (266) Tips Blog (265) Pengalaman (234) Anak (212) Nasihat (205) Pendidikan (203) Rasa Bahagia (183) Kasih sayang (179) Berita Keningau (173) Hadiah (150) Pelancongan (129) Gambar (120) Alam Semulajadi (116) Sejarah (103) Ekonomi (102) Segmen (101) Keluarga (85) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (62) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (42) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (35) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Percutian (25) Masyarakat (24) Haiwan (22) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Kucing (19) Perkahwinan (19) Tips (19) Seni (18) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Majlis Kahwin (8) Hari Jumaat (7) Lanskap (7) Lirik Lagu (7) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Grafik (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Anak Buah (2) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Makanan (2) Takziah (2) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger