Alamak I'm sorry Baru Tahu!

Alamak I'm sorry Baru Tahu!

Had pada kalangan

Google Follower 
Nah ! Barusan Etuza mendapat tahu rupanya dalam sehari
tak boleh buat aktiviti follower banyak kali, penat kot Pakcik Google 
mengurus permohonan kita. So, katanya kena tunggu sehari baru 
boleh Follow lagi..
Terus terang Etuza suka follow blog ke blog
Membaca paparan mereka dan sesekali jika terpikat
nak jadikan bloglist 
Alamak I'm sorry Baru Tahu !!

Ini pemberitahuan Google setelah diterjamah ke Bahasa Melayu
Google+ mengehadkan tindakan tertentu kalangan untuk melindungi pengguna dan Google+ daripada penyalahgunaan. Hal ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada:Bilangan profil maksimum yang dibenarkan merentasi semua kalangan anda
Terdapat had sebanyak 5,000 untuk jumlah bilangan profil yang boleh disertakan merentasi semua kalangan anda. Ini termasuk +halaman.
Had harian untuk penambahan kalangan
Jika anda menambahkan sejumlah orang atau +halaman yang banyak pada kalangan anda dalam tempoh masa 24 jam, sistem kami akan menghentikan anda daripada menambah orang tambahan buat sementara waktu walaupun anda masih belum mencapai jumlah bilangan orang yang boleh terdapat dalam kalangan anda. Anda juga boleh mencapai had ini jika anda mengubah-ubah keahlian kalangan anda yang sedia ada secara berlebihan. Mengalih keluar dan menambah semula orang pada kalangan berlainan berulang kali boleh mendorong anda ke arah had ini. Dalam hal ini, tunggu sahaja selama sehari dan anda dapat menambahkan orang semula.
                                                  Harap dapat ambil perhatian..

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

10 ulasan

saya pun baru tahu selepas membaca entry ini

Yup! betul, etuza klik2 ja terus..nah google bgi tahu...baru faham.asyik dpt mesej merah ja jika nak follow google..

owh ye...bunda pun baru tahu...

Salam cikgu..
aik! sy pun baru tahu info ni.. rupanya ada had nak follow :)

Kena berpada-padalah bila berkawan kan...tak boleh berlebih-lebihan....

kena tunggu esok jika nak google folower tu, tapi follower for blogger tak ada had anytime ja boleh follow

wahhh byk sgt cikgu dok follow nie

ini bagi g+ je kan...follower biasa JM pernah buat ok je

ha'aaa sayapun baru tau.. maklum le jarang2 'follow' kecuali teman2 yang mulakan dulu.. (kiranya malu2 kucing lah ni, hi3)

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (451) Ceritaku (441) Agama (394) Berita (390) Dunia Blog (341) Promosi. (320) Doa (317) Info Lelaki (280) Tips Blog (273) Pengalaman (247) Anak (233) Pendidikan (220) Nasihat (214) Kasih sayang (198) Rasa Bahagia (187) Berita Keningau (185) Hadiah (163) Pelancongan (143) Alam Semulajadi (131) Gambar (124) Sejarah (113) Ekonomi (112) Segmen (108) Keluarga (100) Blog (79) kesihatan (75) Tentang lelaki (74) Isu Semasa (59) Cinta (56) Rumah tangga (53) Tumbuhan (53) Bunga (45) Resipi (41) Motivasi (39) Cari Makan (38) Nilai Moral (36) Budaya (35) Percutian (34) Award (31) Masyarakat (31) Herba (30) Sahabat Blog (29) Sajak (28) Haiwan (26) Harijadi (26) Promosi Nuffnang (26) Perkahwinan (22) Kucing (21) Artis (20) Rasullah SAW (20) Seni (19) Tips (19) Sukan (18) Sekolah (14) Iklan (11) Makanan (10) Petua (10) Kalender (9) Lanskap (9) Majlis Kahwin (9) Bulat (8) Lirik Lagu (8) Hari Jumaat (7) Elken (6) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Grafik (4) Anak Buah (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Restoran (2) Takziah (2) BRIM (1) Cuaca (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger