BANNER JUARA KE 3 ANUGERAH TROPI UNTUK BLOGGER 2014 MILIK JARI MANIS

BANNER JUARA KE 3 ANUGERAH TROPI UNTUK BLOGGER 2014 MILIK JARI MANIS

Selesai buat Banner kemenangan blogger
UMI Alya. Kini giliran JM - Blog Jari Manis 
yang amat manis menulis di persada maya.
Bagaimana Etuza kenal blog yang penuh 
Pesona Traveling ini Etuza tak ingat..
hebat betul dunia Jendela Maya ini..
Akan Etuza refresh semula bagaimana
mengenali dia.
Banner ini untuk JM ..harap terima
seadanya ya.
Tahniah3x kerana sudi menjadi
tempat ke 3 Pencarian Anugerah 
Tropi Untuk Blogger 2014..
Sebulan juga berlangsung segmen
pencarian ini..bukan nak perkara
mainan kan hingga sekadar melepas
batuk di tangga. Kena telus dan ikut proses.
Tengok lah blogger JM sangat perihatin
dan rajin jejaki tiap proses pencarian ini.
Banner lagi untuk JM
*

Rugi sebenarnya anda seorang blogger
yang segan nak klik blog orang lain.
Sebab kalau di blog JM ini, kaya dengan
warna-warni Dunia tau, JM ni selalu
melancong ke luar Negara seperti Jepun,
Korea dan banyak lagi. Sebagai blogger
nak hidupkan paparan maya pasti JM
buat entry meletop aktiviti pelancongan dia.
Etuza sangat merasa kan JM ni hebat..
hingga dengan sekali Entry terus meletop
komen demi komen dari peminat blog dia..
dan Etuza tengok komen mencecah 
3 angka wei!!! macam ada komen sejumlah 138
Huuuuuuu!!!! terbanyak tu.
Kliklah blog JM ya..anda akan
puas hati apabila JM tinggalkan jejak kasihnya.
Tak percaya cuba goda dia..
JM ni antara terbaik tinggalkan komen
dan membuktikan membaca tiap entry ( entri )
yang Etuza persembahkan di persada maya.

Ini paparan header blog JM lawa betul lah..

Jari Manis : Travel List

usah tanya bagaimana dapat header ni ya
sebab JM dan kunci sebenarnya
apa juga yang ada dalam blog JM.

Komen di blog kita adalah nafas pada blog kita.
Warna pada blog kita..wadah yang memberikan 
pesona blog kita.
Sila lah beri komen jika ada ikhlas
di hatimu.
***********
Ada note untuk blogger Lya - Pencerahan agar cerah pandangan minda pun sihat ya Lya.
1. Nampak tak rama-rama pada atas tropi UMI dan JM.
2. Ok dah nampak ya, ok ini tanda bagi trade mark pada dua blogger ini kerana kedua2nya sedang mengumpul komen di blog Etuza ni. Mereka berdua huuuuu!!!! sangat bijak mendropkan komen di tiap Entry ( Entri ) posting blog Etuza. Habis tiap rahsia Etuza menyamar  menjadi LELAKI dalam blog semua dah mereka tahu hati budi Etuza. 
3. Pengomen terbaik di top komentar dan top komen bulanan, mereka berdua nampaknya setia pada blog Etuza. So ada rama-rama menghantar tropi itu di Jenbdela Maya.
4. Apapun Lya - Akif Imtiyaz..terbaik juga pesona di blog Etuza. teruskan usaha kita berblog. asalamualaikum semua. Ceria kan hati tau, dengan apa juga sekalipun hanya senyuman.

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

21 ulasan

Jari Mnais tu memang manis la cikgu hehe..

@❤Kamsiah❤
Dah klik blog dia ke Madam K ? hehehe

Asalam JM banner ala kadar saja ya. Ini ja mampu buat untuk anda,

wahhhhhhhhhhh cantiknya Banner JM, jeles akak, ahakkkkkk...

Nak kata hafal 100% setiap catatan Cikgu rasanya idok le tapi cer Cikgu bagi soalan kuiz lagi, Insya Allah, cuba mencari jawapan hingga jumpa kebenarannya, betul tak JM?

Cuba goda JM, saya tertarik dengan ayat di atas, amacam JM, setuju tak?

Haikkkk kemana hilangnya JM? Tiba2 hilang dari radar, rindu nak baca ulasan adik manis..

Terima kasih Cikgu di atas banner di sediakan..nanti JM copy masuk dalam blog ye

Sedih tau cikgu x ingat detik-detik perkenalan kita huhuhhu...

ahahaha...sebenarnya JM yang kenal dan tegur cikgu dulu..itu sbb cikgu tak ingat.kisah nya begini...

panjang nak komen so sambung kat sini.

JM mmg follower dan reader blog Madam Kamsiah a.k.a kak Kamsiah. Then pada satu hari tu kak Kam ada promote berkenaan blog Cikgu Etuza dalam salah satu entri beliau..kiranya promosi yg membuatkan JM rasa nak terjah blog cikgu..then dari situ....(sambung lagi)

Kemudia JM try klik blog Pesona dan Mustika..pada mula nya baca..hurmm...mcm x menarik je blog ni..tapi still baca dan tinggalkan komen.

Dari situ Cikgu Etuza balas kunjungan ke blog JM..lama2 kita berbalas komen dan wujud kemesraan di alam maya sehingga sekarang.

Melalui blog ini juga JM mengenali akak Umi Alya..kerana beliau paling banyak tinggalkan komen di blog Cikgu

Berkenaan dengan blog JM tu alhamdulillah kerana ramai blogger lama (blogger setia) dan blogger baru datang terjah dan tinggalkan komen, cuma JM penat sikit lah perlu balas kunjungan almost 50 bloggers setiap hari..kekadang almost seminggu baru selesai Blog Walking..tapi blog JM tu citer pasal pengalaman travel je..x lah menarik sgt..kalau org yg suka travel mmg akan terjah blog JM tu..cara penyampaian masih perlu di perbaiki kerana JM ni tulis secara santai tidak menggunakan bahasa buki nanti bosan

Terima kasih sekali lagi di atas banner yang di sediakan.

@umi alya

Kak Umi..miss U hehehehe

Bab rajin tinggalkan komen tu JM serahkan kepada kak Umi hhihih

kak Kamsiah : Jari je yang manis..orang nya hohohoh...tidak lah semanis yg di cakapkan..kalau manis dah lama org 'jatuh hati' dsama JM..larik!!!!!!!

@Jari Manis

waduhhhhhhhhh pengakuan yang jujur..

@Jari Manis

Tapi kita tetap berkawankan??

@Jari Manis

Biasalah dik, orang glemer, tak menang tangan nak balas kunjungan smeua

@Jari Manis

akak rasalah ya, bukan xder orang yang jatuh hati tapi.. itulah.. kemungkinan besar JM milih sangat kot, lariiiii..

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (435) Ceritaku (420) Berita (380) Agama (370) Dunia Blog (326) Promosi. (300) Doa (296) Info Lelaki (267) Tips Blog (265) Pengalaman (235) Anak (213) Nasihat (205) Pendidikan (205) Rasa Bahagia (183) Kasih sayang (182) Berita Keningau (176) Hadiah (151) Pelancongan (130) Gambar (120) Alam Semulajadi (119) Sejarah (105) Ekonomi (102) Segmen (101) Keluarga (87) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (63) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (43) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (36) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Percutian (26) Harijadi (25) Masyarakat (25) Haiwan (22) Kucing (20) Perkahwinan (20) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Seni (19) Tips (19) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Lanskap (8) Majlis Kahwin (8) Hari Jumaat (7) Lirik Lagu (7) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Anak Buah (3) Grafik (3) Jantung (3) Makanan (3) Pertunangan (3) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Takziah (2) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger