Ada Kala Bersedih

Ada Kala Bersedih

Ada Kala Bersedih 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Asalamualaikum & Selamat Sejahtera Semua
\
Angka 2 kedua  No 2 Entri 2 Hilang dari Radar Maya Internet

Baru seketika tadi menjelma tarikh 3 Jan 2018, bermakna 2 jan 2018 telah berlalu tanpa kembali lagi. Begitulah hakikat hidup ini. Masa tidak mengejar kita tetapi kita yang terkejar-kejar masa hingga jatuh tersungkur, bangun dan kejar masa lagi tetapi tetap ketinggalan dan terasa begitu kecewa. Sudah Etuza katakan awal tahun memang sibuk bagi yang bekerja dengan kerajaan. tetapi yang bekerja sendiri tetap sibuk juga. Jika tidak sibuk nanti rezeki tidak sibuk ..hahaha..

Bersedih hari ini, terasa sangat sedih kerana berulang kali patah dalam melayari internet maya. Line masuk sangat pantas, sudah masuk akaun dan nak draf entri dan sudah letak imej, tiba-tiba line jadi merah dan ada pangkah merah. 1,2,3 kali Etuza tak kisah, tetapi berlaku lagi. Baru 5 minit buat catatan terketar-ketar terkejar-kejar dan bekobar-kobar nak terbitkan catatan untuk 2 jan 2018. Cukup lah satu entri. ya Allah putus lagi..dan putus lagi. Apa kena ni...

Sebenarnya sejak kemarin hal ini berlaku. Laju line tiba-tiba seronok membaca atau mencatat entri segar di minda jadi merah dan ada pangkah line connections  tu. Etuza lalu buatlah pemeriksaan klik banyak perkara setting dan cuba fahami kenapa. Humm!! infor Bahasa Inggeris kena betul-betul baca. Seolah Etuza berjaya memahami ada setting lari dan connect bukan setiap masa. patutlah. Etuza tidak faham kenapa terjadi. Entahlah tidak boleh dijangkakan kenapa. Jika awak kena begini rasanya ada rasa sedih tak? Tak apa lah hidup ini ujian dan banyak dugaan pasti ADA KALA BERSEDIH. Sebab itu entri ke 2 pada 2 jan 2018 hilang dari radar. Jawapan yang pasti ialah komputer Etuza kini diserang masalah. Aduh nak kena format lagi lah jawabnya. 

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

9 ulasan

Sedih entri pada 2 jan 2018 terlepas nak buat..ada entri tapi tak sempat terbitkan dah kena pangkah merah..sedih kan..buat bosan tu..

Alahai... Gayanya selesai taip beberapa baris ayat, cikgu kena save terus..

Kat sini line ok malangnya saya pula tiada idea

Semoga dipermudahkan segala urusan. InsyaAllah.

Kalau line laju, mungkin masalah komputer agaknya.

Zumal kalau ada masalah internet memang tersangat sedih sebab dunia zumal hanya dihubung dalam internet je

Sabar Mr Etuza. GV doa kepada Allah SWT semoga permudahkan urusan Mr Etuza selepas ini. InsyaAllah. Aamin.

kalu JM pun sedih..dah draft tak sempat nak save sbb line internet prob..tapi ada satu cara lagi..Cikgu Etuza taip dulu dalan notepad..kemudian save..bila dah ada line internet..copy je dari notepad tu masuk ke dalam blog..then terus save...kalau ada gamar..insert je kemudia..so x ada la kes entri dah taip tapi x sempat save sbb line internet prob

kat sana mmg susah nk dapat line eh

kat umah JM ni memang langgan WIFI..so line internet mmg laju la..x ada kes kes disconnect ke apa.cuma malas la plak up entri..adeh..macam2

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ceritaku (465) Ucapan (461) Agama (421) Berita (395) Dunia Blog (349) Doa (332) Promosi. (332) Info Lelaki (301) Tips Blog (278) Pengalaman (255) Anak (245) Pendidikan (228) Nasihat (223) Kasih sayang (213) Rasa Bahagia (189) Berita Keningau (188) Hadiah (168) Pelancongan (151) Alam Semulajadi (135) Gambar (131) Ekonomi (118) Sejarah (115) Segmen (112) Keluarga (109) Blog (84) kesihatan (81) Tentang lelaki (75) Isu Semasa (59) Cinta (57) Tumbuhan (55) Rumah tangga (53) Motivasi (50) Bunga (48) Resipi (43) Nilai Moral (39) Cari Makan (38) Budaya (35) Percutian (35) Award (32) Herba (32) Masyarakat (32) Promosi Nuffnang (29) Sahabat Blog (29) Sajak (29) Harijadi (28) Haiwan (27) Kucing (24) Perkahwinan (23) Artis (20) Rasullah SAW (20) Seni (19) Sukan (19) Tips (19) Sekolah (18) Makanan (17) Iklan (14) Lanskap (12) Petua (10) Kalender (9) Majlis Kahwin (9) Bulat (8) Elken (8) Lirik Lagu (8) Hari Jumaat (7) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Anak Buah (4) Grafik (4) Restoran (4) Tazkirah (4) Jantung (3) Pertunangan (3) Takziah (3) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Tahun Baru (2) BRIM (1) Cuaca (1) Teknologi (1) Tutorial (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger