Hilang dari Radar Maya

Hilang dari Radar Maya

 Hilang Dari Radar Maya

Asalamualaikum & Salam Sejahtera Semua. Salam pagi subuh hari.

Gambar sekadar hiasan blog. Blog semakin bersawang ....marilah updatekan blog.

Semoga semuanya sihat - sihat hari ini. Hari rabu yang indah apabila mentari bersinar menenrangi alam buana. Ayat power ke tu gaya pelajar sastera.

Nampaknya banyak laman medan blog yang semakin sepi dan sunyi. Artikal dalam setiap bulan boleh dikira sekadar 2 kemasukan catatan atau 3 entri baru. Sangat kurang entri yang dilakukan oleh blogger tersebut. Rasanya pembaca maya seperti Etuza bagaikan ternanti - nanti apa catatan dia terbaru, apa berita terbaru dan sebagainya. Bukan masalah sangat hal ini, sebab Etuza juga selalu melakukan hal sama dengan entri yang kian sepi. 

Situasi yang berlaku apabila blog begitu lama menyepi  antaranya ialah :-
1. Kurang pengunjung dan blog semakin ke bawah dalam carian google. Bagaikan HILANG DARI RADAR MAYA.
2. Fungsi dan manfaat blog anda akan hilang dan langsung tiada pembaca.
3. Kemungkinan dalam senarai bloglist blog anda akan TERSINGKIR bermaksud akan dihapuskan oleh blogger yang selama ini menyokong anda.
4. Blog anda akan di BLOK ( di senarai hitamkan) Blog Etuza ada kena blok ekoran tidak aktif tempoh hari.
5. Humm! peminat berkurangan .
6. Paling jelas peratus STATISTIK blog anda dalam medan carian akan menjunam jatuh. Alamak teruk ni tau nak bangunkan semula bukan perkara mudah.

Ayuh lah laksanakan tugas bloger beri informasi dalam apa juga situasi asal tidak menyalahi undang-undang cyber. 

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

10 ulasan

Idea menulis tidak sehebat dulu.. 😇😇😇

salam kunjungan... kan unni pun bru kembali ke alam maya..hahahahhaa

Asalkan tidak mengganggu tugas2 hakiki kita.

semoga kita semua terus konsisten dan maju dalam berblogging =)

Selamat berblog dan keep on posting and share with us.

WP iya betul..hal2 wajib usah ditinggalkan bila leka berblog..buat biasa ja ya

Teman blog Umi dan lain2nya terima kasih sokongan di laman ini..betul kata Ay Yrmizi teruskan berblog. Cungkil dan cungkil idea tu Umi Alya pasti boleh

saya akan memberi sokongan kepada anda.

Semoga kita terus menyokong antara satu sama lain.

Teruskan menulis ya Cikgu..insyaallah akan singgah sini selalu.

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ceritaku (486) Ucapan (474) Agama (455) Berita (401) Dunia Blog (360) Doa (343) Promosi. (343) Info Lelaki (314) Tips Blog (281) Pengalaman (271) Anak (259) Pendidikan (247) Nasihat (228) Kasih sayang (221) Berita Keningau (200) Rasa Bahagia (194) Pelancongan (177) Hadiah (169) Alam Semulajadi (154) Gambar (136) Sejarah (127) Ekonomi (124) Segmen (116) Keluarga (114) Blog (96) kesihatan (87) Tentang lelaki (75) Isu Semasa (59) Cinta (57) Percutian (57) Tumbuhan (55) Rumah tangga (54) Motivasi (52) Bunga (51) Budaya (46) Resipi (46) Nilai Moral (42) Cari Makan (39) Masyarakat (37) Award (32) Haiwan (32) Herba (32) Promosi Nuffnang (32) Sahabat Blog (31) Sajak (29) Harijadi (28) Makanan (27) Kucing (25) Perkahwinan (24) Sukan (21) Artis (20) Rasullah SAW (20) Sekolah (20) Seni (19) Tips (19) Lanskap (15) Iklan (14) Petua (10) Kalender (9) Majlis Kahwin (9) Bulat (8) Elken (8) Hari Jumaat (8) Lirik Lagu (8) Kata Madah (6) Kuiz (6) Politik (6) Tazkirah (6) Anak Buah (5) Grafik (5) Ikan (5) Jantung (5) Pantun Melayu (5) Restoran (5) Takziah (5) Hari Raya (3) Masjid (3) Pertunangan (3) Wordless Wednesday (3) Banjir (2) Buah (2) Tahun Baru (2) Universiti (2) BRIM (1) Cuaca (1) Teknologi (1) Tutorial (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger