Baju Koprat KPM Putih Berseri Lambang Suci

Baju Koprat KPM Putih Berseri Lambang Suci

Baju Koprat KPM Putih Berseri Lambang Suci
Asalamualaikum ..
Petang ini rasa mood hendak updatekan blog. Enrti kali kedua pada hari ini. Hari ahad yang cuaca di Keningau agak sejuk pada awal pagi dan beransur sederhana panas pada jam 10 pagi hingga jam 2.00 petang. Kemudian pada petang jam 5.00 petang hujan dan cuaca sekarang ini kembali sejuk.                                                                                            Baiklah cerita sebenar adalah tajuk di atas. Tentang baju koprat Kementerian Pendidikan Malaysia. Kali ini menyahut cabaran oder baju KPM baju putih dan jenis cotton. Masa diberitahu semua staff sekolah Etuza kena ada baju koprat KPM. Etuza rasa banyak baju koprat yang sudah ada dan bila ada majlis rasmi staff sekolah Etuza akan memakainya dengan arahan ketua Jabatan. Humm!! kali ini kena putih pula yang sebenarnya baju ini baju rasmi baju Koprat KPM.                       
Harga sediakan baju ini RM 74.00 sekali dengan logo KPM, Laman Web KPM dan Jata Negara. Patutlah selama ini baju koprat merah dan hijau sudah ada, hanya ada logo JPNS - Jabatan Pendidikan Negeri Sabah. Bermakna tidak lengkap baju koprat kami yang terdahulu. Dengan rasminya 2017 ini Etuza dan isteri telah memiliki Baju Koprat KPM yang Etuza sifatkan putih bersih dan lambang suci bersih. Selesa memakainnya.

Nampak tak! Bersihkan pakai baju koprat KPM..
lepas pakai kena simpan elok2 ..Esok nak pakai 
sempena lawatan rasmi staff sekolah Etuza ke sebuah sekolah
penanda aras Kelas Alaf 21 & Komuniti
Abadikan kenangan beberapa staff sekolah Etuza di sebuah Penternakan Lembu
milik Datuk Yap. Satu Perusahaan Lembu Tenusu bertaraf antarabnagsa di Malaysia.
Sesiapa hendak VISIT Keningau, sebolehnya datang lah ke tempat ini.
Dapat free SUSU SEGAR..hummm!!! sedapnya..

Sebelum menutup artikal ini Etuza hendak menjawab pertayaan blogger hebat JM bahawa remaja mangsa hanyut di sungai di daerah Keningau hingga hari ini belum dijumpai. Alfatihah. Klik SINI.
Lastly : Etuza hendak cakap TERBAIK  lah baju koprat KPM. Jumpa lagi di lain artikal.

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

13 ulasan

Minta maaf ya andai berlaku juga kesalahan ejaan walhal sudah berulang kali membaca

tak mengapa asalkan masih faham maksudnya :)

salam..eh samalah dengan baju koprat ofis kami putih..memang cantik tapi susah mau jaga haha

Datang berkunjung ke mari melawat Cikgu Etuza

putih suci ... nampak smart baju ni :)

saya memang suka baju putih sejak dulu lagi.

Assalamualaikum.
Cik manggis datang singgah. Wah cantik baju korporat tu...putih bersih. Selalu ramai yg pilih warna warni....

Cik manggis datang ziarah

Lawanya design baju tu.. simple je..

Paling utama, model baju korporat hensem dan anggun bergaya. πŸ˜„

Segak bergaya Mr Etuza dengan baju korporat baru itu. :D

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ceritaku (478) Ucapan (464) Agama (435) Berita (396) Dunia Blog (350) Promosi. (338) Doa (336) Info Lelaki (309) Tips Blog (278) Pengalaman (263) Anak (254) Pendidikan (237) Nasihat (224) Kasih sayang (215) Berita Keningau (196) Rasa Bahagia (191) Hadiah (168) Pelancongan (164) Alam Semulajadi (148) Gambar (131) Ekonomi (121) Sejarah (119) Keluarga (112) Segmen (112) Blog (85) kesihatan (83) Tentang lelaki (75) Isu Semasa (59) Cinta (57) Tumbuhan (55) Rumah tangga (54) Bunga (50) Motivasi (50) Percutian (47) Resipi (43) Budaya (42) Nilai Moral (40) Cari Makan (38) Masyarakat (34) Award (32) Herba (32) Promosi Nuffnang (31) Haiwan (29) Sahabat Blog (29) Sajak (29) Harijadi (28) Kucing (24) Perkahwinan (24) Artis (20) Rasullah SAW (20) Sukan (20) Makanan (19) Seni (19) Tips (19) Sekolah (18) Iklan (14) Lanskap (12) Petua (10) Kalender (9) Majlis Kahwin (9) Bulat (8) Elken (8) Lirik Lagu (8) Hari Jumaat (7) Kuiz (6) Politik (6) Anak Buah (5) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Grafik (4) Restoran (4) Takziah (4) Tazkirah (4) Hari Raya (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Banjir (2) Buah (2) Tahun Baru (2) BRIM (1) Cuaca (1) Teknologi (1) Tutorial (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger