Blog & Instagram Kena Blok KPM!

Blog & Instagram Kena Blok KPM!

Blog & Instagram Kena Blok KPM! 

Alamak bila rest nak lah online merantau ke blog
kawan-kawan. Macam Kapal Terbang sekali terbang
sampai terus ke distinasinya....
Asalamualaikum teman maya dan teman bloggers walau di mana berada.Harap sihat semuanya. Selamat berpuasa.

Baru sebentar tadi Etuza klik himpunan bloggers Sabahan. rasanya hendak melihat paparan terbaru mereka hari ini. Apa cerita dan kemungkinan ada yang bermanfaat untuk dibaca. Dapat ilmu bukan kah itu sangat hebat. Hebatkan.

Tetapi tekan url blog milik  www.unnianje.com dan beberapa lagi blog, terkejut keluar 1 MALAYSIA BESTARI NET ( KPM) Apa sudah jadi ni?. Klik pula instagram yang mulai Etuza gemari. Sama juga keluar paparan gambar gambar di bawah ini.Sepertinya di blok blog dan instagram Etuza. 

Jika mahu teruskan juga kenalah klik REQUEST UNBLOCK dan isi borang tertera yang diberi. Alahai kena buat banyak kerja lagi lah. Nampaknya apa juga cerita kita di laman blog di pantau oleh pihak undang-undang cyber.

Kepada pihak KPM Etuza mohon maaf jika ada kesilapan dalam menggunakan url Instagram. Etuza juga mengucapkan banyak terima kasih kerana memberi teguran seumpama ini. InshaAllah akan membetulkan kesilapan yang ada.Sebelum berundur sila baca penerangan di bawah ini.Mungkin ada penyelesaiannya.

Berdasarkan kepada polisi tapisan kandungan dari Kementerian Pelajaran Malaysia anda tidak mempunyai kebenaran untuk melayari laman web tersebutsila berhubung dengan pihak pengurusan sekolah untuk mendapatkan kebenaran tersebut.
Jika pihak Tuan/Puan perlu melayari laman web tersebut sila hubungi nombor yang tertera dibawah:


No Telefon : 018-7997905 / 018-7997904

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

24 ulasan

mungkin hanya di sekolah sahaja kot Cikgu etuza, di luar takde masalah

alamak....kelau kat ofis MV boleh jer..sebab KSN Dan KPPA lebih pada twitter

alamak.... kesian cikgu... tak dapat nak release tension seharian mengajar budak-budak ya. nsb baik saya kerja kat media, so hari2 kerja mg kena cek fb, blog, twitter, ig dan segalanya pasal media hahaha

Kira macam tapisan juga lah ni cikgu.
Ada yang boleh, ada yang tak boleh.
Kalau guna line sendiri Xde masalah.

Internet kami di pejabat diipantau oleh MAMPU

apa sudah jadi ni :?

Ya kena pantau line pun dari KPM ytlnetwork. Baru kena pasang..
..WIFI sya sendiri ok pula..
POWER tul line ytlnetwork ni..sorry lah tersentak semua..rupanya kena kawal ni instagram oleh KPM..

iya betul ..minta maaf kepada yang sama dengan instagram saya tu..dalam kawalan KPM pula ni. Tapi tu lah line baru di sekolah ytlnetwork..kena daftar..
Sekarang guna wifi sendiri ok saja pula ni semua dalam keadaan ok ja..boleh papar..

MV betul pula ..ytlnetwork line baru dari KPM ..power lah saya try kemarin di sekolah..dalam kawalan KPM memang betul..di luar liputan ytlnetwk guna line sendiri ok semua normal

terkejut ..tetapi baru tahu gunba wifi sendiri ok pula normal.
Sekolah Etuza ada line dari KPM ytlnetwork..dah semestinya di pantau..

WP betul pendapat anda.guna linesendiri di rumah ok ja lancar ..seperti biasa ..di sekolah terbaru di pasang ytlnetwork dari KPM

Ida G..rupanya kesan saya guna line baRU DI SEKOLAH YTLNETWORK..BILA GUNA LINE WIFI SENDIRI OK SAJA PULA BOLEH MELAYARI KE LAMAN TEMAN2 DAN INSTAGRAM.

biasa le tu...bertabah le

nasib tmpt kja ju xda kena block =)

salam cikgu etuza...salam ramadhan selamat berpuasa buat cikgu dan keluarga...

semoga dipermudahkan segala urusan

sesekali fikir, saya lebih beruntung kerana boleh menulis tanpa dipantau... kecuali sb...

Salam Aidilfitri Cikgu, mama dan anak2, maaf zahir batin

Macam kt opis mama blogspot, YouTube Facebook dia z bg masuk huhhu

kurang faham hal ini kenapa ya?

kena sekat pihak sekolah kot.

lah yeke..
sabah je ke yg kena tu?

Biasa laini kalu blok2. semua pun mau kena blok.

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (436) Ceritaku (421) Berita (381) Agama (371) Dunia Blog (327) Promosi. (301) Doa (296) Info Lelaki (267) Tips Blog (265) Pengalaman (235) Anak (213) Nasihat (205) Pendidikan (205) Kasih sayang (183) Rasa Bahagia (183) Berita Keningau (176) Hadiah (152) Pelancongan (132) Alam Semulajadi (121) Gambar (121) Sejarah (106) Ekonomi (102) Segmen (101) Keluarga (88) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (64) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (43) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (36) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Percutian (28) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Masyarakat (25) Haiwan (22) Perkahwinan (21) Kucing (20) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Seni (19) Tips (19) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Lanskap (8) Majlis Kahwin (8) Hari Jumaat (7) Lirik Lagu (7) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Anak Buah (3) Grafik (3) Jantung (3) Makanan (3) Pertunangan (3) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Takziah (2) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger