Tutorial Letak Widget Top Komentator Bulanan

Tutorial Letak Widget Top Komentator Bulanan

Anda klik banner widget komentators untuk infor lebih jelas..
Asalamaualikum semua teman maya dan pembaca maya yang dihormati.

Petang ini, kala maghrib menjelang, Etuza harap sempat menerbitkan artikal yang Etuza sering cari. Iaitu widget komentar dalam blog. Nampaknya untuk bilangan komentar dalam blog Etuza harus sentiasa updated dengan memperbaharui jumlah pengiraan komentar blogger dari awal bulan pada setiap bulan. 

Sebenarnya Etuza ada mengalami masalah tentang cara tukar  semula bilangan komen dengan ubah semula  date awal bulan hingga ke tarikh akhir bulan semasa. Widget avatar yang Etuza gunakan, tiba-tiba Etuza tidak faham mana satu kod yang perlu diubah.Bila Etuza perhati kod yang mana satu perlu diubah, mulai keliru sebab kod yang itu bukan mudah difahamai. Dengan itu, daripada rosak Etuza biarkan saja bilangan komen terkumpul dari komen November hingga komen bercampur komen Disember 2015. 

Nampaknya ada blogger yang hendak kan Etuza periksa komentar untuk Disember agar lebih tepat dan memuaskan semua blogger lain. Maka petang ini Etuza search google untuk cari tutorial yang menyediakan widget cara mudah difahami untuk Etuza mudahkan perubahan pada widget komentar. Ini lah hasilnya, harap akan menjadi. Selain Etuza letak dalam blog agar Etuza mudah cari dan dapat belajar hal cara yang tepat untuk ubah komentar setiap bulan. Terima kasih Blogger Sehati Semerah Jambu.Boleh juga teman blogger lain apply ya.

Jumpa Tutorial Widget Yang Dimudahkan Oleh Blogger The Kehalusan Kelembutan.

* Widget top komentator yang berfungsi ( bahagian pertama )
* Widget top komentator yang berfungsi ( bahagian 2 )

Terima kasih kepada dua blogger mesra maya ini. Mereka telah memudahkan - mahumdah kepada ramai blogger. Semoga Allah beri imbalan pahala kepada Yana dan Simerah Jambu.

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

12 ulasan

Salam cikgu saya tgk Kak farrah punya tutorial

Widget tu dah tak boleh guna dah cikgu...

blog sayapun dah ada, setakat ini listkan hanya 2 yang tertinggi..

wiwiwi qila pun nak letak gak ah uhuhu

ahaaaa...mmg widget to commentar dari blogger ada prob jadinya perlu cari alternatif lain

Yana terima kasih banyak2 ya..mujur jumpa jawapan pada soalan di minda Etuza..kadangkala malu bertanya..cari jawapan sendiri

CE! coding yg di kongsi tu adalah dari blogger.com...mmg still ada masalan..JM dah try add dalam my blog ..JM letak nama 'test' ce cikgu tgk mmg x kuar list of top commentar tu

itu sbb bak kata Yana kami refer tutorial to commentar yg di kongsi oleh blogger Farrah MF lebih tepat cuma perlu update bilangan hari setiap hari..itu je solution buat masa ni...sekadar berkongsi

assalam kak xreti jadi xletak widget ni...bimbang silap klik2 hilang pula blog kak.

Pernah buat tp..tak kluar pun widget tu..tak tahu apa masalah dia :'(

Betul tu Etuza, sebelum ini masalah dengan widget top komentar..

Sama sama sekadar membantu saya pon pening mula mula sebab tak pernah letak baca banyak kali baru faham cuma kena rajin tukar bilangan hari tu je

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (451) Ceritaku (439) Agama (393) Berita (390) Dunia Blog (341) Promosi. (320) Doa (316) Info Lelaki (279) Tips Blog (273) Pengalaman (246) Anak (232) Pendidikan (220) Nasihat (212) Kasih sayang (196) Rasa Bahagia (187) Berita Keningau (185) Hadiah (163) Pelancongan (143) Alam Semulajadi (130) Gambar (124) Sejarah (113) Ekonomi (111) Segmen (108) Keluarga (99) Blog (79) kesihatan (75) Tentang lelaki (74) Isu Semasa (59) Cinta (56) Rumah tangga (53) Tumbuhan (52) Bunga (45) Resipi (41) Motivasi (39) Cari Makan (38) Nilai Moral (36) Budaya (35) Percutian (34) Award (31) Masyarakat (31) Herba (30) Sahabat Blog (29) Sajak (28) Haiwan (26) Harijadi (26) Promosi Nuffnang (26) Perkahwinan (22) Kucing (21) Artis (20) Rasullah SAW (20) Seni (19) Tips (19) Sukan (18) Sekolah (14) Iklan (11) Makanan (10) Petua (10) Kalender (9) Lanskap (9) Majlis Kahwin (9) Bulat (8) Lirik Lagu (8) Hari Jumaat (7) Elken (6) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Grafik (4) Anak Buah (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Restoran (2) Takziah (2) BRIM (1) Cuaca (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger