Susunan Hari Isnin, Selasa , Khamis Dan Tarikh Gaji Penjawat Awam 2016

Susunan Hari Isnin, Selasa , Khamis Dan Tarikh Gaji Penjawat Awam 2016

Susunan Hari & Tarikh Atas 20an Pembayaran 
Gaji Perkhidmatan Awam 2016
Jadual Gaji Ini Etuza Copy Dari Laman Web Sifu HH
Asalamualaikum semua.

Tarikh Gajian Penjawat Awam.

Nampaknya kalau dilihat hari gajian  (hari keramat) untuk kakitangan perkhidmatan awam rata-rata jatuh pada hari Isnin, Selasa dan Khamis. Mudah untuk diingat. Manakala tarikh gajian pula susunannnya pun cantik sekali kerana paling awal diberi gaji ialah pada tarikh 20 hb,21hb , 22hb,23hb,24hb dan paling lewat pada 25hb pada bulan April, Julai dan Ogos sahaja.

Sebagai seorang penjawat awam seperti Etuza, marilah bersama merancang kewangan dengan lebih bijaksana lagi menjelang 2016. Pertingkatkan usaha menabung agar lebih mantap dan boleh membeli perkara yang paling kita idamkan. Bagi Etuza simpanan harus ada untuk diperturunkan kepada anak-anak kita, masa depan mereka dan selebihnya kita belanjakan untuk urusan lain dan bersedekah kepada yang memerlukan.  Kepada anda boleh lah ke laman SIFU Blog HH untuk melihat dan mempastikan jadual gajian terbaru 2016 ini.Salam kasih sayang & mesra untuk anda.

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

11 ulasan

Yeh dah dapat jadual gaji.
Bolehlah cik akak belanja lebih...hihi

Alhamdullilah takde lak gaji awal bulan kan..

waaahhh...dh kuar dah tarikh keramat tu yerrr..hehehe..tp kalau tgk tarikh tu xde lah berlaku gaji awal sgt.....sy suka mcm nih....heheheh

Seronok dipandang bila hari ditunggu semakin hampir kan cikgu etuza..hehe

Kerja kerajaan ni, jadual gaji pun dah ditetapkan utk setahun. Senang nak merancang.
Macam saya yg kerja sendiri...gaji xtentu masa... Kadang2 ada, kadang2 xde

Tarikh gaji tu yang penting untuk orang kerajaan. Bonus pun dapat, senyum lebar :-)

Bonus?? Bolehlah dari xder..

Orang kebanyakanpun apa kurangnya, BRIM lg byk dari bonus, alhamdulillah, bersyukur kepadaNya.

Kebanyakan gaji hari khamis

gaji oh gaji.. Alhamdulillah kerana ada gaji..

berbelanja dgn bijak

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (451) Ceritaku (439) Agama (393) Berita (390) Dunia Blog (341) Promosi. (320) Doa (316) Info Lelaki (279) Tips Blog (273) Pengalaman (246) Anak (232) Pendidikan (220) Nasihat (212) Kasih sayang (196) Rasa Bahagia (187) Berita Keningau (185) Hadiah (163) Pelancongan (143) Alam Semulajadi (130) Gambar (124) Sejarah (113) Ekonomi (111) Segmen (108) Keluarga (99) Blog (79) kesihatan (75) Tentang lelaki (74) Isu Semasa (59) Cinta (56) Rumah tangga (53) Tumbuhan (52) Bunga (45) Resipi (41) Motivasi (39) Cari Makan (38) Nilai Moral (36) Budaya (35) Percutian (34) Award (31) Masyarakat (31) Herba (30) Sahabat Blog (29) Sajak (28) Haiwan (26) Harijadi (26) Promosi Nuffnang (26) Perkahwinan (22) Kucing (21) Artis (20) Rasullah SAW (20) Seni (19) Tips (19) Sukan (18) Sekolah (14) Iklan (11) Makanan (10) Petua (10) Kalender (9) Lanskap (9) Majlis Kahwin (9) Bulat (8) Lirik Lagu (8) Hari Jumaat (7) Elken (6) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Grafik (4) Anak Buah (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Restoran (2) Takziah (2) BRIM (1) Cuaca (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger