Sedih Sekali Komen Tergendala Dengan Halangan Pastikan Bukan Robot

Sedih Sekali Komen Tergendala Dengan Halangan Pastikan Bukan Robot

Sedih Sekali Komen Tergendala Dengan Halangan Pastikan Bukan Robot
Asalamualaikum semua.
Etuza sedih hari ini, sejak petang hari ini, semua komentar Etuza di blog kegemaran tidak menjadi. semua kena halang dengan teguran "Pastikan Bukan Robot" Halangan dan cabaran sudah juga di buat iaitu matchingkan imej mengikut imej yang diminta. Contohnya tanda arah jalan, Etuza kliklah yang ada tanda arah jalan. Hadui!! tidak juga masuk komentar Etuza.

Jika begini, elok buat Entri ini. Terhasilah entri sedih Etuza seperti tajuk di atas. Sedih sangat. Dengan itu Etuza hendak memohon maaf, seolah Etuza tidak memperduli teman bloggers yang amat-amat menyokong blog Etuza.  
Macam kena saja gambar Etuza ini,pagi hari ini jadi model seketika di laman Etuza.akar-akar bunga orkid berjuntaian, lalu Etuza buat post seperti dalam gambar. Macam kena saja kan..seolah Etuza tak dapat keluar seperti dalam komen Etuza tak lepas...
Gambar Etuza hari ini..menghiasi laman Etuza sekadar hiasan..harap
terima seadanya..
Antara blog yang Etuza telah drop komen tetapi tidak tembus ialah blog ini:-
1. Blog Jari Manis - Sangat terkejut hadiah komentar Unggul kini menghiasi laman Jari Manis. Katanya hadiah sudah sampai dan Jm sangat menyukainya. Tahnia dan terima kasih ya JM.

2. Blog Cik Akak - Nampaknya bertalu-talu komentar Cik Akak di laman Etuza. Sayang Etuza tak mampu membalas komentar dengan segera kerana halangan Pastikan Bukan Robot. Payah betul lah arahan ini. Hampir putus asa.

3. Blog Perdu Cinta - Blog ini wajib Etuza hendak terjah banyak kemurnian blog ini. Banyak perkara dalam entri PC yang membawa Etuza muhasabah diri dan ingatkan diri kepada yang kuasa. 

4. Blog TK Kelembutan- Ada perkara hendak sampaikan padanya. Hadiah komentar Unggul antara yang terlate adalah kepada TKK. Mohon maaf. Etuza ada menyatakan secara peringkat-peringkat. Harus dipercepatkan tetapi kita tidak tahu ada saja halangan membatasi .maafkan Etuza belum terhantar. Isnin pasti dalam acara kehidupan Etuza ke pos laju. Untuk PC dan TKK. Sabar ya dek...

5. Ke blog dalam bloglist 1. Semua hendak terjah dan drop kan komentar sekurang-kurang drop 1 komentar. Sayang sekali. Tidak mampu melawan situasi kemungkinan line ini tidak power. Lemah aliran ke laman Etuza maka keadaan permintaan bukan robot diperlukan atau kenapa ya terjadi adanya keperluan bukan robot?

Penat pun ada, tipu jika kita katakan tidak penat. Penat menunggu, jenuh menunggu terganggu masa hendak cepat selesaikan blogwalking. Apakan daya Etuza manusia biasa. Maafi Etuza bukan sengaja tidak drop komentar tetapi terhalang sangat dengan keperluan Pastikan Bukan Robot tetapi tidak juga tembus. Apa lah!!!
Ada tak blogger lain rasai apa yang Etuza alami ini.

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

76 ulasan

Cikgu jangan risau, hari ni En. Google sedang alami "SAWAN TANDA ARAH JALAN", soalan itu bertalu2 ditanya, walaupun kita dah jawab betul, tetap juga dikatakan salah, sabar ya Cikgu..

Dek 'PASTIKAN BUKAN ROBOT' salah satu sebab tak dapat nak tinggalkan jejak dengan lancar..

x boleh k xder bnda tu???

take a gd rest etuza... itu maksudnya etuza dh semakin sukses blogging... Allhamdulillah...

Malam ni dah ok tanpa tanda amaran "PASTI BUKAN ROBOT"

Cikgu dah boleh 'bw' ke laman rakan2 dgn aman.

Asalam Umi..hahaha ..itulah yang berlaku..line agaknya kan yang tak power, tetapi Etuza dapat pula buat Entri..sabar saja lah. Etuza tersenyum seorang lah baca2 komentar Umi ni..terima kasih ya...moga sihat dan happy selalu..nanti Etuza tengok ya dah update blog kah Umi ni!

Yup! tepat sekali..harap2 lepas ni ok lah..hapar sangat ni..UMi hehehe

Asalam Sheila...ada kah begitu dek!..penat tul tau late dan ada2 ja lah nak di minta sekadar minta agar bukan robot...line ke sebabnya tu?

saya bw hari ni semua mcm tu jugak..kenapa ya..

Kannn ...Nyampahhh tau ...
Kalau tengah blogwalking guna hp keluar mende-mende camtu memang close terus jer lah ... Tambahan kalau line tengah semput ...

pernah gak rasa macam ni...sampai rasa macam nak balling laptop...
sudahnya..jadi silent reader...

Mungkin hari ini google nak rehat... Dia nak kurangkan aktiviti BW... hehe.
Esok OK lah tu...

p/s: Tip paparan blog
Cikgu perasankah kat blog ini ada gambar icon spanar dan screw driver berbentuk X terpapar di merata-rata?
Selain mengganggu pandangan ia sebenarnya kurang bagus untuk loading blog dan SEO.
Jangan risau, ianya boleh dihilangkan dengan mudah.
1. Masuk halaman bloggger --- edit html
2. Cari perkataan berikut :
3. Delete semu yang ada (kat blog cikgu ni ada banyak)
Selagi icon itu ada maknanya masih ada perkataan tersebut!
Selamat mencuba :)
Kalau tak faham, ada banyak tutorial dan boleh cari kat google ya!

Singgah, kena banyak sabar dengan kerenah robot ni, kadang kadang dua tiga kali klik kili tak boleh juga geram rasa!

Malam ni , Alhamdulillah rerobot tu dah tidur agaknya tak mengacau dah hehe

Robot robot tu dah mula mengacau cikgu sabar ye cikgu.

Pasal hadiah tu , takpelah. InsyaAllah moga moga dipermudahkan

kan kak umi alya, yana dah kena semalam dari pagi sampai malam, stress :)

Hari ini yan lancar letak komen berbanding semalam...banyak robot..

Wah, jm dah merasa biskut tu dulu...

menyirap betul bila kena padankan gambar. dah le gambarnya tak berapa nak nampak

Typo.. HAPAR = HARAP

Sypn kdg2 tu ada silap juga, x sedar ejaan @ tatabahasa tunggang langgang..

Yana, seharian semalam, ia betul2 ada masalah, akak main redah, kdg2 lepas, kdg2 asyik tanya arah jln jer, akhir sekali hye2, bye2, rehat dulu..

Jap lg akak g jln rumah Yana. nak juga berkenalan dgn lebih dekat...

Standby erkkkk..

Perkataan apa tu BM?? nak belajar juga...

sekejap je tu dia rehat pagi ni mucul lagi huhuh

sbb robot tu suka mengaco

jawab dah betul tetapi tetap ckp salah kan...

esal robot tu kaco sis JM dari pagi sampai ke malam huhuh

sedap kak Yan....skrg ni pun bfast mkn biscuit tu

itulah kekangan sekarang kalau nk tggalkan komen..kekadang berkali2 buat matching tetap salah...almost 1 min baru leh leave satu komen..lelama jadi bosan..ntah x tahu kenapa dgn blogspot skrg

gambar di sebalik akar-akar pokok orkid..simbolik yg mengena betul hehehe

semua orang alami masalah yg sama skrg..setia kali nk komen mesti robot tu kaco...geram!

Pagi ni akak belum jumpa lg halangan tu..

Betul2, pagi ni lancar selancarnya, harap masalah tu dah tiada..

Mmg sakit hati, baru ada mood nak 'menggiler', (opsss x sesuai perkataan tu) - nak 'bw' setelah berbulan menyepikn diri.. ahakkkk....

Pagi ni dah ok daa.. alhamdulillah..

Kitapn dikacaunya, hu3

BM... naper xmo jawab???

Jgn baling dik laptop tu, mahal..

Nak tau kita penyabar k idok..

Bukan sbb line, blogspot tu sengaja nak timbulkan kotroversi..

Asalamualaikum BM..ya kemungkinan hal entri Etuza yang banyak terdelet tanpa senagaja..mengundang robot skru driver tu..tak ninapikan kerana masih ada tajuk2 entri tu..bila kita klik ada alat robor rosak..terima kasih dengan pandangan BM ya..terima kasih.
Etuza doa moga kita berblog aman2 semua ya..amin

tak okey pagi ni...sedih

kak umi alya sudah datang menyerang nampak hehehe

Rupanya ramai yang kena kan Umi..tulah tiba2 ja menyerang ..masalah besar tu.Alhamdulillah ramai blogger yang kena..appaun mybe dia suruh rehat kot. baka kata Bm kena rest...so kita amil lah risiko blog di tinggalkan seketika ya jika ada benda tu lagi. Yang merisaukan Etuza ialah hal yang BM cakap tu tak mahir Etuza ict ni ..blogging sakan ok lah lompat ja ke lmana blog..ngomen kepoh ja Etuza tahu ni UMi...

arghh..pesal dari ID JM masih ada robot tu dari pagi until now

alamak hehehe..sabar ya Sofie...ok ja tu next tak ada lagi sabar...ya

iya lah Amir tu yang wujud Entri Etuza ni..hahaha kebetula ada gamabr di celahan akar bunga orkid ..tempek dalam blog kaitkan dengn robot..hehhe

juta satu dunia aplikasi laman sosila menggunakan blog ni JM..so sesak agaknya kan..

ya Jm banyak halanagan..mybe satu dunia guna sosial blog ni ..memang tak hairan jika ada masalah teknikal..

Etuza ingat ada dua kali serangan robot tu..mula2 ada blogger lain mendahului Etuza menyatakan hal robot, jika tak silap Cik Akak yang kata penat layan robot..haaa'a dia lah tu cik akak..kena juga hari tu

ya tuan MKl..sabar kita semua

robot tu memang mengganggu aktiviti blogwalking..

betul tu JM.. aiza pun geram juga..

aza paling tak suka yang dia minta match gambar jalan tu.. dah la kabur.. sabar aje la..

Jm kena mandi bunga lebih sikit..:-))

Ptg tdpn dah ada semula, mlm ni ok daa..

Pening gamaknya blogspot..

Cikgu ni kepoh ke? Tak lah..

Kalau kita x mahir bab edit2 ni, baik jgn ambil risiko, tak pasal2 ranap semuanya..

Betullah ia rehat sebentar, ptg lg kacau lagi, peningnya..

Bukan blog cikgu dikacaunya, hampai semua gitu..

Bukan dua tiga kali dik, berkali2 cuba, tetap dikatakan salah..

Akhir sekali, rehat bw baru damai..

Robot tang mana....yang macam mana...napa tak abak mai cikgu..hahaha
Biarlah robot tu cikgu..yang penting...drop komen tetap ada..hahaha..

Kak Umialya, Cikgu, rasanya kalau kita banyak sangat drop komen , dia jadi cenggitu la. sebab kalau mula mua xde pon robot tu, lama sikit dia pun muncul

Terima kasih kak , sudi ke rumah yana hehehe

tu la pasal, yakin je jawab sekali salah . hrrmmm

yana ada balik ptg , sekrang ni pun ade ...

Sis JM,robot nak suruh sis rehat lettew

kan , kadag terbantut mood nak bw , komen , seminggu dua ni, makin menjadi

simbolik sangat, ibarat dikepong oleh rerobot.

penat dah mata menengok gambar gambar tu, tekan tekan salah, lepas lima kali try baru betul

kan kak, match2 salah, ni bukan penegsahan robot, ni boleh test check mata

Untuk tujuan keselamatan rasanya tu cik akak. rasanya tak memudaratkan pun..cuma kita kambat ja bergerak nak blogwalking..tak apa lah itu urusan google..biasa lah kita manusia selalu tak sabar kan...tu lah keluar Entri..terima kasih

Harap maaf...tak tau pula perkataan tu xmuncul pada komen sebab ianya termasuk simbol
perkataannya : b:include name='quickedit'/

memang ada setengah blog ada robot..tu yang terbantut nak komen..kesian buat mereka yang tak sempat nak komen..

blog Etuza tak pasti ada tak robot mengganas....sebab ada hari tu, ada entri terpadam tanpa senagaja banyak sekali entri2 terpadam..tu yang ada nak baca ..haa dah hilang entri tu...

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (436) Ceritaku (420) Berita (381) Agama (370) Dunia Blog (326) Promosi. (300) Doa (296) Info Lelaki (267) Tips Blog (265) Pengalaman (235) Anak (213) Nasihat (205) Pendidikan (205) Rasa Bahagia (183) Kasih sayang (182) Berita Keningau (176) Hadiah (151) Pelancongan (131) Alam Semulajadi (120) Gambar (120) Sejarah (106) Ekonomi (102) Segmen (101) Keluarga (87) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (63) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (43) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (36) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Sajak (28) Percutian (27) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Masyarakat (25) Haiwan (22) Perkahwinan (21) Kucing (20) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Seni (19) Tips (19) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Lanskap (8) Majlis Kahwin (8) Hari Jumaat (7) Lirik Lagu (7) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Anak Buah (3) Grafik (3) Jantung (3) Makanan (3) Pertunangan (3) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Takziah (2) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger