Koleksi Peralatan Hidang Cina D' Elegance

Koleksi Peralatan Hidang Cina D' Elegance

D'Elegance " Kemungkinan Salah Seorang Blogger Di Laman Pesona Akan Memiliki Salah Satu Koleksi Peralatan Hidang Cina Daripada Etuza!!
Wow!!!! Alat Hidang Cina Ini Sangat Cantik dan Kualiti.
BERKUALITI:
Dibakar dalam suhu yang tinggi, ia menghasilkan daya tahan dan rintangan kepada kepecahan yang lebih tinggi.

KELUTSINARAN:
Koleksi  D'Elegance mencirikan kehalusan & suhu tinggi peralatan hidang Cina yang berwarna putih gading dan anggun.

RINGAN:
Ringan,nipis dan secara dramatis lebih kuat daripada pinggan mangkuk biasa.

REKABENTUK:
Peralatan hidang Cina yang diperbuat dengan hasil yang mahir dan halus sesuai digunakan dalam pelbagai suasana & perayaan.

PADU DAN TAHAN HABA:
Selamat digunakan di dalam ketuhar gelombang mikro dan mesin basuh pinggan mangkuk.

Menarik ini adalah salah satu hadiah dari Etuza kepada salah seorang teman blogger dalam bloglist 1 untuk komentar Unggul November 2015.Namun hanya 1 sahaja blogger yang akan diberi...rebutlah peluangsertai cabaran nanti...
Sejarah Peralatan Hidang Cina.

Peralatan hidang Cina bermutu tinggi dinamakan mengikut negara asalnya , China. Teksturnya yang halus, warna yang menyenangkan serta ukurannya yang halus menjadikannya salah satu karya seni terawal yang diperkenalkan kepada dunia barat. Sejak abad ke -13, karavan digunakan untuk mengangkut porselin China bermutu tinggi buatan tukang China ke Eropah dan Timur Tengah melalui Jalan Sutera. Ia merupakan tanda prestij di kalangan bangsawa.PPorselin China bermutu tinggi terkenal dengan corak anggun dan hasil kerja tangan yang indah.Suhan yang tinggi menghasilkan ketahanan dan kekerasan yang luar biasa. Kini, porselin  China bermutu tinggi tetap dinilai tinggi di seluruh dunia kerana kesenian, keanggunan, kehalusan dan warnanya yang berkilauan.Dinilai sebagai barang hiasan, ia sering digunakan sebagai hadiah atau digunakan semasa perayaan. Hebatnya mangkuk buatan seni halus tangan China ini.

Pengumuman

Kepada pembaca maya laman Etuza, kiranya berminat untuk menjadi salah seorang penerima HADIAH MANGKUK PUTIH BERSINAR ini pada edisi komentar unggul November 2015. Pastikan anda mengikuti cabaran yang akan Etuza kemukakan pada 29hb November 2015 bersamaan hari ahad, pada bila-bila masa pada hari ahad. Sesiapa yang cepat maka akan menjadi MILIKNYA MANGKUK PUTIH BUATAN CINA YANG SANGAT KUALITI ini.

Untuk pengetahuan semua Etuza mendapatkan Mangkuk & Piring Putih bersinar ini dengan pembelian produk Elken sekitar RM300 maka Etuza mendapat hadiah percuma dari Syarikat Elken. Oleh kerana koleksi pun ada beberapa di rumah Etuza serta masih dalam kotak maka Etuza berkeinginan hendak HADIAHKAN kepada seorang pengomen unggul pada edisi November. Luar biasa terima kasih.

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

15 ulasan

ASSALAM..CANTIKNYA MANGKOK CINA D'ELEGANCE BERUNTUNG YG AKAN HADIAH DRPD CIKGU...

wahhh... best ni kalau dapat cikgu... :)

siapalah pemenang bertuah itu?

Macam2 hadiah Cikgu ni..

Siapalah blogger bertuah itu nanti... Tahniah in advance :)

Menariknya mangkuk tu siapalah yang bertuah agaknya ya...

Macam dah boleh agak sapa yang bertuah...

bertuahlah siapa dapat

klau lah JM dapat nak buat mangkuk maggie hikss or mangkuk sup..ahaks berangan je lah..dh lama x blog walking kat sini

cik gu etuza..hadiah dari JM dah sampai lum

Bagi cik akak percuma..hahaha..nak drop komen..kena ikut mood..haha

Cam dapat agak jer 'milik siapakah ia? '

siapakah insan bertuah yang dapat tu cikgu?

bertuah sesiapa yang memilikinya

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ceritaku (466) Ucapan (461) Agama (424) Berita (395) Dunia Blog (349) Doa (333) Promosi. (332) Info Lelaki (302) Tips Blog (278) Pengalaman (255) Anak (247) Pendidikan (230) Nasihat (223) Kasih sayang (214) Rasa Bahagia (189) Berita Keningau (188) Hadiah (168) Pelancongan (152) Alam Semulajadi (135) Gambar (131) Ekonomi (118) Sejarah (115) Segmen (112) Keluarga (110) Blog (84) kesihatan (81) Tentang lelaki (75) Isu Semasa (59) Cinta (57) Tumbuhan (55) Rumah tangga (53) Motivasi (50) Bunga (48) Resipi (43) Nilai Moral (39) Cari Makan (38) Budaya (36) Percutian (35) Award (32) Herba (32) Masyarakat (32) Promosi Nuffnang (29) Sahabat Blog (29) Sajak (29) Harijadi (28) Haiwan (27) Kucing (24) Perkahwinan (23) Artis (20) Rasullah SAW (20) Seni (19) Sukan (19) Tips (19) Sekolah (18) Makanan (17) Iklan (14) Lanskap (12) Petua (10) Kalender (9) Majlis Kahwin (9) Bulat (8) Elken (8) Lirik Lagu (8) Hari Jumaat (7) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Anak Buah (4) Grafik (4) Restoran (4) Tazkirah (4) Hari Raya (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Takziah (3) Banjir (2) Buah (2) Tahun Baru (2) BRIM (1) Cuaca (1) Teknologi (1) Tutorial (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger