Istemewa Orang Tinggi Di Blog Etuza

Istemewa Orang Tinggi Di Blog Etuza

Istemewa Orang Tinggi Di Blog Etuza

Orang Tinggi ini di ambil gambar di
 Masjid  Al Rahim di Keningau tahun 2014
Kehadiran orang tinggi ini...mengejutkan di Keningau
dia dikeremuni dan ramai yang hendak abadikan kenangan
bergambar dengar orang tinggi ini...

     Asalamualaikum..bertemu kembali pagi ini, tak lama lagi akan bergerak pergi kerja, tetapi Etuza hendak abadikan niat Etuza hendak kongsikan gambar orang tinggi yang pernah datang ke Keningau pada hujung tahun 2014. Etuza sudah lama memasang niat hendak kongsikan di blog Etuza, pagiu yang indah ini baru dapat lihat di folder tersorok gambar ini Etuza save. Mujur masih ada. Gambar ini Etuza dapat daripada teman di Facebook dan telah meminta izin untuk copy sebagai bahan bukti Etuza dalam blog.

Bila Dianugerahkan Ketinggian  
( KLIK SINI infor dari Blogger MV hal orang tinggi )

Etuza rasakan banyak kelebihan dari segi mencapai bahan atau alat yang ada di paras tinggi. Tetapi bagaimana kalau ketinggian dengan pintu pula tidak sama. Pintu rumah rendah, orang yang hendak masuk tinggi. Jawapannya kena membongkok. Kesian juga kan. Dulu di katakan bahawa para Nabi Allah tinggi - tinggi dan besar - besar. Sebab itu dikatakan isteri Nabi Adam iaitu Hawa bila melahirkan anak hingga banyak kali melahirkan anak kembar 4 atau kembar 2. Semua itu takdir Allah dan dikurniakan Nabi Adam zuriat saling berbeza kulit dan rupa. Dengan itu kesan sekarang kita sebagai hambaNya kelihatan berbagai kulit dan rupa. Selain itu bahasa dabn budaya juga adalah saling berbeza. 

Etuza hendak katakan ISTEMEWAnya orang dikurniakan ketinggian lebih tinggi dari kita. 

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

13 ulasan

Asalam artikal ini akan Etuza tambah gambar selepas ini..masa amat ceburu ya...salam sayang semua reader

Begitu lah anugerah Allah ,setiap manusia ada kelebihan dan kekurangan.

Alhamdulillah apa pun bentuk fizikal kita pasti berhikmahkan..

assalam kejadian Allah..subhanallah..

Anugerah dari Allah..sebabik-baik kejadian dariNya..

Tingginya...subhanallah..Allahuakhbar

tinggi betu la ... agaknya kalau sy berdiri sebelah dia, paras pinggang aje kot hehehe :p

Alhamdulillah diberikan kesempatan untuk bertemu dengannya...

setiap orang ada keistimewaan masing2 kan? :)

Subhanallah tingginya orang tu ^-^

kalau tggi sgt susah nk cari outfit kan tapi itulah unik nya beliau

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (431) Ceritaku (417) Berita (380) Agama (364) Dunia Blog (326) Promosi. (300) Doa (293) Tips Blog (265) Info Lelaki (264) Pengalaman (234) Anak (210) Nasihat (205) Pendidikan (200) Rasa Bahagia (181) Kasih sayang (178) Berita Keningau (167) Hadiah (148) Pelancongan (129) Gambar (120) Alam Semulajadi (116) Ekonomi (102) Segmen (101) Sejarah (101) Keluarga (83) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (62) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (42) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (35) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Percutian (25) Masyarakat (22) Haiwan (21) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Kucing (19) Perkahwinan (19) Tips (19) Seni (18) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Majlis Kahwin (8) Lanskap (7) Lirik Lagu (7) Hari Jumaat (6) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Grafik (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Anak Buah (2) Banjir (2) Buah (2) Takziah (2) Makanan (1) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger