Ikut Travel Di Blog Ini & Rugi Tidak Tengok

Ikut Travel Di Blog Ini & Rugi Tidak Tengok

Kita Klik Laman Mereka Puas Tengok Negara Orang
Apa Ada, Jemput Ikut Etuza Travel Di Blog..
Ke Universal Studio Osaka- Blogger Ben Ashaari.
Sila Klik Tengok Osaka Studio Di Blog Ben Ashaari.

     Selain daripada blog Ben Ashaari yang baru kembali di Malaysia selepas melancong ke Osaka Jepun, Negara Jepun yang amat hebat dinobatkan Negara Kedua termoden di Dunia. Etuza perhatikan ramai orang Malaysia berimpian hendak melancong ke Negara Matahari Terbit ini. Pastilah banyak daya tarikan di sana. Lihat sahaja di Blog Terkenal Ben Ashaari,

Satu lagi blog travel yang sangat Etuza kagumi, iaitu blog milik wanita cantik iaitu JARI MANIS klik ini JARI MANIS.

Mesti klik laman Jari Manis kita tidak rugi melihat mereka melancong, tapi di blog Jari Manis jangan cuba copy apa -apa di blog Jari Manis tanpa kebenaran ya. Harus dengan Izin..

Selamat melancong dengan cara Blogwalking di dua laman Ben Ashaari dan Blog Jari Manis. Semoga Ceria. Ucapkan terima kasih pada JM dan Ben yeeeo. 

( Etuza Mohon Maaf Semua Komen akan dibalas, ketika ini Etuza sibuk menyiapkan papaer Exzam- Ada masa Senggang Etuza pasti terjah blog kegemaran Etuza expecialy bloggers yang drop komentartor itu) harap maklum.

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

36 ulasan

Kalau mampu memang seronok travel ke tempat org kan cikgu.... melihat keindahan pelbagai negara....

assalam cikgu etuza! Eh eh dh nama kota di petik kat sini lah malu titeww rasa glemer seminit ehhehehe terima kasih cikgu tlg promote my blog tp blog JM biasa2 aja dah lama x berupdate pastu semua kisah travel mesti bosan nak baca huhuhuh

pembetulan! JM bukan wanita cantik manis hanya jari dan mulut yang manis eheheheheh

terima kasih di atas entri ni rasa terharu biru pink hijau sume ada ehehhee

tlg share ngan JM leh x bagaimana cikgu leh update entri sehari 2,3 entri ni JM hanya mampu update seminggu satu entri je huhuhhu...byk masa ukt bw! Maybe entri JM byk gambar dan panjang kan pastu kisah travel mana mgkin leh update hari2

Artikel yg sesuai apatah lagi hujung tahun ada masa nak melancong ke luar negara. Thanks

assalam rajin klik2 blog travel boleh tengok apa yg ada di tempat orang tambah sikit info juga.

bestnya dapat jadi blogger terkenal..macam2 offer dapat sampai boleh ke luar negara :)

Lebih selesa ke blog jm...ramah dan mesra alam...

Blogger ben terlalu popular..segan nak menyapa

Haah kan cikgu..minggu depan dah mula exam ke cikgu..siap kan satu2..:-))moga dpermudahkan

menarikkan ... travel blogwalking :)

blogger sis Jari Manis segan nak menyapa...kerana dia boleh melihat jari kita hehe...

Selalu juga Zumal jalan2 di blog Ben dan JM, memang seronok ^-^

Ya betul...semoga kita juga diberi olehNya kesempatan ,,amin

Salam singgah sini cikgu.selamat menyiapkan paper exam cikgu...

JMkan blogger kesayangan cikgu, harus ada entri 'Jari Manis'.

Lamanya akak x mengusik JM..

Wasalam JM ..terima kasih suka entri ni ya. Ala tak apa..tak ada bosan mala teruja melihat keindahan Dunia di laman JM..teruskan usaha ya..

Iya kah JM..cantik manis tu abstrak..merangkum semua hati ..tak apa JM..ukuhuwa sesama kita terjalin manis sekali dengan doa mendoakan..tu pun manis untuk kita. Amin

ya sama2 JM..terima kasih juga ya

ooo ..hehhe ok :-
1. Ikhlas berblog
2. Pelbagai genre paparan blog ..rojak maka apapun jika datang idea buat terus entri.
3. Etuza gila nak tengok graf..seronok..itu bermakna ada orang membaca catatan kita. Ilmu sampaikan biar sepatah..
4. Etuza suka gambar ada banyak gambar ..etuza rasa ada perlu nak kongsi maka buat entri gambar ja JM.
5. Etuza memang suka menulis berkarya yang ringan2 saja..setakat nak updated kan blog.
6. Etuza sangat gemar blog berbanding FB..so hidupkan blog dengan entri2 segar..
antara nya tu ..sebab ada dua, tiga entry jika tidak sibuk lebih pun ada..

saja nak meriahkan blogwalking Jaf..lagipun kita nam[ak semua gambar live kan sesuatu yang bermakna lah walau nampak gambar di negara2 jiran..otopot kio..pounsikou

terima kasih ya Hanum

Asalam Umi..seolah Umi dan JM sepakat serentak drop komentar..sejak kemarin. Terharu dan sangat happy akhirnya yang di nanti antara bloggers di Malaysia muncul menyokong sesama bloggers sebanarnya..Umi thanks ya.

MD ada ja kesalahan ejaan Etuza ni..nilah kadang2 terburu2 makan salah ejaan..
kejar masa banyak kerja..baru siap DST dan Sedang draf Sejarah tahun 4..sempat berblogging pula ni..lepas tu hrmos entas sempat siap ke tak loading slownya

Betul blogger PI..sangat etuza setuju,..tak salah kan memeng di kongsi..tu begitu juga hal bunga amat berseri di blog hal resipipun sama...

Sama lah Zul..blog JM lagi lah selalu Etuza klik..banyak lagi entri dia belum tengok ni..

haha..la iya ka Arz..ala tak apa ikhlas..jari manis kan..

betul seronok tengok gambar dari luar negara..tak bw maka tak nampak tu.. Zie

Ya Iryanty..tak lama lagi..baru siap DST..belum sejarah tahun 4..hehehe sempat pula Etuza Bwalking..ni

betul..rezeki blogger tu lah kan NH...terima kasih sudi singgah

Saya memang selalu melancong bersama Sis Jari Manis. Seronok baca catatan perjalanannya :)

Sesekali membaca travel blog memang menarik.. Seolah-olah kita mengembara bersama..

kih kih kih dah lama x borak ngan kak Umi Alya...blog pun dh lama x update kan

Hai Aiza..lambai2 tangan ni..nampak tak :-)

Selalu juga singgah blog BA..banyak idea boleh diperolehi

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (434) Ceritaku (418) Berita (380) Agama (369) Dunia Blog (326) Promosi. (300) Doa (295) Info Lelaki (266) Tips Blog (265) Pengalaman (235) Anak (212) Nasihat (205) Pendidikan (204) Rasa Bahagia (183) Kasih sayang (180) Berita Keningau (175) Hadiah (150) Pelancongan (130) Gambar (120) Alam Semulajadi (117) Sejarah (104) Ekonomi (102) Segmen (101) Keluarga (85) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (62) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (42) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (36) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Masyarakat (25) Percutian (25) Haiwan (22) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Kucing (19) Perkahwinan (19) Tips (19) Seni (18) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Majlis Kahwin (8) Hari Jumaat (7) Lanskap (7) Lirik Lagu (7) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Grafik (3) Jantung (3) Makanan (3) Pertunangan (3) Anak Buah (2) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Takziah (2) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger